Мета заглавие при изработка на сайт

Title таг е терминът, с който се обозначава заглавие на сайт в средите на програмиране. Въпросният таг се поставя автоматично при създаването на една уеб страница в горната част на сайта. Тя се нарича още head или главна страница.

Те са от особено значение за търсещите ботове. Това се отнася за абсолютно всички тагове, намиращи се в горната част на даден уебсайт. Когато се заемате с изработка на сайт, задължително проверете дали именуваната страница съдържа ключова дума за вас. За да функционира даден сайт добре, той трябва да се характеризира с добре оптимизирани заглавия.

Тагът е безспорно най-важният елемент при оптимизацията. При определяне на заглавието задължително нахвърляйте на лист ключовите думи, които смятате да използвате. Преди всичко трябва да сте сигурни, че именно с тях ще ви търсят потребителите.

Тези думи присъстват както в описанието, така и в самото заглавие. От изключително важно значение е заглавието да бъде свързано в смислено изречение. В началото на изработка на сайт думите трябва накратко да описват дейността ви, както и предлаганите от вас продукти и услуги. Дължината не трябва да е голяма, като е препоръчително думите да са около 15.

Когато потребителите из търсачките напишат ключовите думи, резултатите излизат именно по техния брой. Най-голяма тежест оказва заглавието на сайта – тагът, за който вече стана дума. При излизане на резултатите е възможно да видите удебелени букви, показващи резултати с търсените от вас думи.

Не бива обаче да се подвеждате. С други думи, при изработка на сайт на всяка външна страница да поставяте едни и същи ключови думи. Заглавието от страницата трябва да има връзка със съдържанието, иначе няма да се класира добре в търсачките. Независимо дали съдържа ключовите думи в заглавието, резултатите няма да са задоволителни.

В процеса на сео оптимизация на даден уебсайт се извършва услугата „модификация на сео заглавия”. Казано по друг начин, това означава така да се променят заглавията на вече създадения уебсайт, че от една страна да се описва съдържанието на самата страница. От друга страна пък те ще съдържат по една ключова дума в себе си.

При изработка на сайт и след това всеки се сблъсква с проблема някои страници да не се класират добре. В този случай е добре да промените заглавието на страницата. То автоматично ще се запиша като тайтъл таг от самата админ система. След това изчакайте за период от 10 дни и проверете резултатите.

Ето какво всъщност се случва на практика. При промяна на заглавието страницата вие указвате на търсещия бот, че е настъпила промяна. В резултат на това той я сканира и подава резултатите към търсещата машина. По този начин вие печелите точка, защото сте актуализирали съдържанието на заглавието.

За да постигнете максимален ефект от вече направеното, в началото на текста добавете два или три реда, които разтълкуват самото заглавие. Следвайки тези стъпки, със сигурност ще постигнете задоволителни резултати. Много хора не искат да се захванат с изработка на сайт, защото им се струва много трудно. Нещата всъщност са различни и трябва просто да сте малко упорити.

По отношение на броя на буквите в заглавието те не бива да надхвърлят 60. Ако потребител търси дадена дума в мрежата и тя съвпадне с такава от заглавието ви, той автоматично ще изкачи останалите уебсайтове. В заглавието на вътрешната страница тя играе най-важна роля, така че не я подценявайте.

За да подсилите значението на ключовите думи, разположете ги и на някои от страниците си. Впоследствие ще спечелите от класациите на Гугъл, който класира различните сайтове. Препоръчително е използваните заглавия за страница да са кратки, а ключовите думи да са описателни.

В сайта можете да прочетете повече за изработка на сайт.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Лерида библиотеката
 • Коментар: Аквичоп в библиотеката, дори се виждам малко и аз :)
 • Хижа Рай и палатката ни за аквичоп
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай 23-24 юли 2011 година. Червената палатка е нашето аквичоп обежище :)
 • Центъра на града
 • Коментар: Центъра на града - снимка от кулата на крепоста от аквичоп в Испания.
 • хотница-аквичоп_3
 • Коментар: Хотнишки водопад - разделящи се води от водопада
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
 • Райското пръскало
 • Коментар: Райското пръскало от Аквичоп ми до хижа Рай през месец юли 2011г.
Нагоре