Почивка по български

През последните няколко години стана все по – невъзможно за българите да си позволят почивка на някои от родните хотели. Годишните отпуски се превърнаха във време за отдаване на селскостопанска работа на село. Недостигът на финанси оказа влияние върху възможността на нашенците да почиват на море или планина. Но проучванията показват, че дори и с ограничен семеен бюджет, почивката не е невъзможна.

За да спестите от парите, които сте предвидили за отпуската изберете място, което не е посещавано от туристите в конкретния сезон. Ако навън е горещо лято, предпочетете хотел в прохладата на планината. Отдихът сред гъстите и зелени гори е гарантиран. Цените за нощувки, които се предлагат в хотели и ваканционни къщи ще бъдат значително намалени.

Боровец и Банско са еднакво красиви както през зимата, така и през пролетта или лятото. Но докато през зимата се блъскате в англичани и други чужденци дошли да карат ски, то през пролетта и лятото шансът да се насладите на спокойствие е по – висок. Пролетно – летният сезон се оказва подходящ и за туристически преходи навътре в планината. Жителите на планински села започнаха да развиват еко туризъм и да предлагат квартири под наем. Всеки един от тях би ви приел като гост в къщата си на сравнително ниска цена.

Ако лятото е подходящ сезон както за море, така и за планина, то не може да кажем, че зимата е идеалното време за плаж и море. За да се порадвате на морските вълни и хубавото слънце ще трябва да посетите Черноморието преди настъпването на зимата. Времето на късната пролет и ранната есен е период, в който ще почивате на сравнително ниски цени. В разгара на лятото, почти всички морски курорти и хотели са пълни с туристи. Цените са завишени. Ако сте пропуснали времето на ниските цени, ограничете пътуването си до Равда.

Градчето се слави с едни от най–ниските цени по цялото Черноморие. Забравете за Слънчев бряг. Курортът е сред любимите на чужденците, а това го прави едни от най – скъпите. Дори в късна есен, цените продължават да бъдат високи. Созопол и Несебър също не бива да бъдат посещавани в средата на лятото. Ако сте с ограничен бюджет ще намерите квартира под наем твърде трудно.

Ахтопол и Синеморец все още държат на българските туристи и поради това не се осмеляват да покачват прекомерно цените. Друг вариант да се насладите на почивката си е да посетите някой не изцяло туристически град. Ако си вземете под наем квартири в Пловдив например, ще можете да се насладите на красотата на старата част и да спестите пари, живеейки и пазарувайки в курорт, а в голям град. Сигурен начин за пестене на пари по време на почивка е предварителното пазаруване.

Запасяването с продукти преди да отпътувате за квартирата или хотела в курортното градче е хитър ход. Почти винаги, цената на хранителните продукти във ваканционните селища е в пъти по – висока. Опитайте се да намерите информация за оферти all inclusive или групови отстъпки при наемане на квартира. Да почиваш по български не винаги означава, да останеш вкъщи.

Снимки от аквичоп

 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
 • Гастролиращи актьори
 • Коментар: Гастролиращи актьори от аквичоп в Тарега
 • по пътят ни нагоре
 • Коментар: Пейзажи от аквичоп към връх Ботев. Някъде по пътят ни нагоре
 • Аквичоп в Барселона_8
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - отново сграда
 • Аквичоп до Капалачърши
 • Коментар: Аквичоп до прочутият закрит пазар в Истанбул - Капалъчарши. На снимката се виждат и множеството посетители на пазара.
 • Аквичоп на Хотнишки водопад_7
 • Коментар: Аквичоп на Хотнишки водопад - снимка от високо
Нагоре