Бъдещето на локалния маркетинг

В последните няколко години интернет се превърна в голям инструмент за локален маркетинг. Ако фирмите все още не са се възползвали от тези инструменти, то бизнесът продължава напред без тях. Сближаването на търсене, социални медии и мобилен маркетинг помагат все повече услугите, които предлага бизнесът, да попаднат в ръцете на местните консуматори.

Малки бизнес обяви

Мислете за този инструмент, като за указател в онлайн вариант. Те са интерактивни, защото вие като собственик на бизнес можете да управлявате тези обяви в търсачки, социални мрежи, сайтове от всякакъв вид, GPS и сайтове с карти, както и в бизнес справочници. От друга страна, те са интерактивни, тъй като клиентите могат да споделят впечатленията, които са получили от вашия бизнес, продукт или услуга. За да станете част от този глобален справочник, вие трябва да се регистрирате, да посочите името на бизнеса си, адреса и телефонния си номер. Това действие се повтаря в няколко сайта, но скоро се отплаща при резултатите в търсачките.

Малки бизнес обяви срещу маркетингови услуги

Като собственик на бизнес вие ще търсите компании, които се занимават с маркетингови услуги. Фирмите, които предоставят услуга за въвеждане на информация, не могат да ви помогнат, ако някой иска да злоупотреби с вашите данни. От друга страна, те няма да се занимават с целия маркетингов процес, като организация на събития, купони, QR кодове, потребителски ревюта и т. н.

Отзиви от потребителите

Местните фирми ще става все по-зависими от благосклонността на консуматорите. Този процес ще става все по-видим заради локалното търсене, а бизнесът ще трябва да се грижи много за своите връзки с обществеността. Възможността потребителите да оставят мненията си за фирми е полезна не само за другите консуматори, но и за повишаване на качеството на услугите. Потребителските мнения се отразяват на класирането ви в търсачките. Коментарите от потребители не се публикуват в отделен сайт, а директно под вашата обява. Ще се наложи да следите тези отзиви много внимателно и да намерите начин да убедите доволните клиенти да оставят мненията си.

Намаления и мобилни приложения

Малките обяви дават възможност на бизнеса да предоставя различни намаления, купони и оферти на своите клиенти. Те са достъпни за потребителите както през компютрите им, така и през мобилните им телефони.

Събития

Ако искате да промотирате бизнеса си чрез специални събития, можете да използвате инструмента, който е създаден точно за тази цел – Events promotion tool. Можете да включите обяви, събития, нови продукти общи новини и т.н.

QR кодове

Тези малки квадратни баркодове ще ви позволят да ги програмирате именно за своите потребители, за да ги сканират с мобилните си телефони. Тези кодове могат да се програмират като купони, оферти, намаления, отстъпки, връзка към вашия сайт и много други.

Цитати

Това е едно ниво по-сложно от всичко, изброено до този момент. Ако сте запознати с концепцията за вътрешните линкове, при цитатите принципът в подобен. Усложнението е, че вече не става дума само за линк, а за името на фирмата, адрес, град, държава, пощенски код и много други аспекти. Цялата тази информация се нарича HCards.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_3
 • Коментар: До водопада Кадемлийско пръскало. Като се скри слънцето и много застудя. А пръските от падащата вода се вееха на страни и падаха и върху нас.
 • Мост в Истанбул
 • Коментар: Един от прочутите мостове от аквичоп в Истанбул преди две години
 • Аквичоп до скалите край Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - скалите на отсрещният хълм.
 • Катерачи
 • Коментар: Учение на катерачи по време на аквичоп. Близак план на катерачите. А някои само си висят май ;)
 • аквичоп до Видимското пръскало
 • Коментар: аквичоп до Видимското пръскало - водопада приближен
 • Бапското пръскало от аквичоп до Триглав
 • Коментар: Пейзаж от пътят ни до хижа Триглав. В дълечината, едва забележим, е водопада "Бапско пръскало".
Нагоре