Надомната работа – средство за допълнителен доход, но не и кариера

Със сигурност, сте попадали не само на обяви за надомна работа, но и на куп сайтове и оферти за надомна работа. Но, разлика има в тях определено. Ако видите публикувани обяви в сайт за обяви за работа за работа от дома, възможността да печелите и дори в някои професии да се развивате е голяма. Но в интернет пространството съществуват и измамни материали, които могат да ви подведат, за това внимавайте.

Какво предлага възможността да работите от дома си?

Много неща, като например да изпълнявате задълженията си от своя дом без да ходите до офис или да излизате навън. Този сектор обхваща не много професионални области за съжаление, но пък достатъчно за да усвоите бързо нова работа с която да се прехранвате или да вадите допълнителен доход за семейството си. А да не говорим възможността за гъвкаво работно време, липса на преки началници, спокойното пийване на кафе и дори да работите, ако сте бременна жена или имате здравословни проблеми.

Увеличава се възможността да започнете работа с професия във високо технологичния сектор, които се предлагат като работа от дома от много компании, дори и в чужбина. Например ИТ сектора – уеб разработчици и дизайнери, графични дизайнери, програмисти, SEO, PR, маркетинг, счетоводители, преводачи, архитекти, юристи и други.

Но разбира се и за хората с обикновено образование има доста възможности, които се предлагат на трудовия пазар.

Както всяка работа и тук си има положителни и отрицателни страни. Няма как всичко да е перфектно.

Положителни страни

 1. Нямате пряк началник;
 2. Сами определяте работното си време, като спазвате разбира се разрешената норма за работен часови ден от съответната компания;
 3. Можете да си вземате почивки когато пожелаете;
 4. Вие сте си у дома, можете да работите и в леглото дори според заеманата длъжност разбира се;
 5. Усвояване на самодисциплина;
 6. По-малко стрес;
 7. Уют;
 8. Гъвкави възможности за заплащане;
 9. Сами си създавате ред на работа.

Отрицателни

 1. Според заеманата длъжност е възможно да сте по натоварени от тези, които работят в офис. Имайте в предвид, че някои компании злоупотребяват, като по този начин искате или не, ако не сте извършили задачката, дори и тя технологично да заема повече време от зададеното ви работно, ви се налага да работите извън него, за да изпълните нормата си. Рядкост е, но и този случай го има;
 2. Само организацията е много трудна и не всеки успява да я изгради със правилен ред за работа;
 3. Липсата на комуникация с други е неприятна и води до някои други проблеми, както и да доведе до някои психологически промени;
 4. Ако имате малко дете и се налага да извършвате телефонни обаждания с клиенти например е много неприятна ситуация, както за вас, така и за клиента на компанията за която работите;
 5. Заплатите са по-ниски, въпреки че това зависи от сектора в който работите, защото има не малко такива, които пък ще ви осигурят по-голяма заплата от тази на човек със същата длъжност в офис и дори с по-големи бонуси.

Можем ли да се развием кариерно чрез надомна работа?

Тук отговора отново е зависещ от професионалната сфера в която сте. Има позиции, които не предлагат никакво кариерно развитие, например контрол на качество или част от поточна линия за сглобяване на... Контакти например... Но има и такива, които предлагат доста добро развитие, като можете да се развивате и дори да присвоявате клиенти в зависимост от позицията ви.

Според областта ви на работа, можете да се развивате доста и ча получавате много по-големи суми от колкото предлагате. Разбира се, ако сглобявате контакти в къщи, това няма как да стане. Но ако сте в сферата на ИТ бизнеса например или друго, там възможности има много.

laptop

Къде да търсим?

Търсете в сайтове за обяви за работа, като този. В сайтовете ще откриете по-голяма и качествена възможност за добра надомна работа. Не се под властвайте на измамни реклами и сайтове предлагащи работа или такива за работа с кликване и т.н. Това са измамнически тактики и няма да изкарате пари, по-лошо накрая дори да имате да давате. В сайтовете за обяви, такава вероятност няма, защото обявите са публикувани от реални регистрирани фирми или компании.

Лесно е, регистрирате се, качвате си CV, търсите обява и кандидатствате по обявата.

Снимки от аквичоп

 • Спасяване след аквичоп
 • Коментар: Учение по спасяване след злополучен аквичоп. Пред пещерата Бачо Киро до дряновки манастир се натъкнахме на учение.
 • Никополис ад Иструм_6
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм - главната улица на старото селище
 • Кану-каяк във Фарера
 • Коментар: снимка на кану-каяк от аквичоп във Фаррера
 • Аквичоп на Райското пръскало
 • Коментар: Аквичоп до хижа Рай. Зад мен е Райското пръскало. Това е най-високият водопад на балканите - 124 м.
 • дървен мост от аквичоп
 • Коментар: Екопътека "Видимското пръскало". Дървен мост към водопада.
 • Аквичоп в Истанбул
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул от преди две години. Изглед от азиатската част на метрополиса.
Нагоре