След отпуска се чувствате по-уморени, а скоро пак сте на работа ?!

В тази статия ще ви представим, как да „отморите“ след отпуска, защото всички знаем, че почти никога не успяваме да си починем както искаме.

Независимо дали лятна или зимна е била отпуската или празнични почивни дни, в които се отдаваме на почивка, пътувания и различни забавления, обикновено празниците са най-уморителни от забавления. Но, всичко си има своя край и ето, че пак „не знайно“ кога идва деня за да започнем пак работа, но това не е толкова лесно. Работохолиците, често изпадат дори във вид депресия. Но има начини да избегнем това и да започнем бодро работа и наистина отпочинали.

1.Последния ден или два от отпуската / празничните почивни дни, оставете за отмора.

Използвайте този ден или два за да отпочине тялото ви, отдайте се на релакс, изпълнете домашните си задължения и напазарувайте важни провизии, които трудно бихте могли да вземете през седмицата поради различни причини или работното време. Не се претоварвайте с нищо излишно, опитайте се да сте спокойни, позитивни и усмихнати.

2.Организирайте си деня правилно.

Полезно за вас и определено, нещо което ще улесни деня е ако се организирате не само след отпуската първите дни, но и като цяло. Можете да запишете вашите задачки / цели за деня в тефтер, лист или бележки, може дори на таблета или мобилния ви телефон, като за допълнение, можете да активирате звукови напомняния (препоръчваме приложението Google Keep, може да получавате известия и на десктоп браузър, като се настрои). Така освен, че по-лесно ще мине деня, няма да забравите или пропуснете нещо важно.

3.Бъдете спокойни, не бързайте, поставете си цели.

Обикновено след отпуска или почивки покрай празници сме доста разсеяни и „размекнати“, неконцентрирани, което намаля много продуктивността ни. Карайте по-спокойно, поставете си по-малко цели за деня и постигнете тях и не се претоварвайте.

4.Спазвайте работното си време, прибирайте се навреме, разпуснете.

Не работете извън работно време, освен ако не ви се заплаща за това или по някаква причина, по ваша вина не сте свършили дадена задача, но само тогава. Прекарвайте време със семейство и приятели, релаксирайте след работа.

5.Почивайте си и излизайте навън в свободното време.

Ако времето предоставя възможност излизайте по-често навън, разхождайте се, това освежава мисълта, разпуска и ободрява, дори сами да сте. Използвайте рационално свободното си време, но не за работа, а за вас и/или семейството си. Почивайте си, не работете допълнително.

Започни на чисто, работи това което обичаш! Намери новата си работа при нас . Регистрирай се, качи CV, търси и кандидатствай по обява която желаеш. Намери работа, която ще харесваш и обичаш, за да имаш свободно време и да се зареждаш с позитивизъм.

Лазерна епилация – премахване на окосмяването завинаги

Има много начини да премахнете космите по лицето. Независимо от това, болшинството, от тях обикновено дават само краткосрочен ефект и също така са способни да нарушат структурата на зеницата и да причинят корозия на косата. Най-ефективният начин, позволяващ завинаги да бъде премахнат дефекта е чрез лазрана апаратура и лазерната депилация.

Що е то лазерна епилация на лицето?

Същността на метода е ефектът върху пигмента на косата, който позволява напълно да се унищожи космения фоликул. Достатъчно е да проведете само няколко процедури, за да извършите епилация на лицето завинаги. Лазерът локално засяга всеки косъм, затопля фоликулата и лишава клетъчната структура от вода. Първоначално нагрява и топлината се разпространява в зоната на фоликулата. Необходими са няколко сесии, тъй като естеството на възстановяването се полага във фоликула и еднократната процедура няма да доведе до максимален ефект. Положителен ефект има забележим след 2-3 сесии. В много отношения, косата изчезва завинаги, но това зависи от количеството меланин, специален пигмент, който се съдържа в космения фоликул. Колкото по-голям е обемът му, толкова повече процедури ще бъдат необходими. Също така, времето за депилация се основава на силата. Интензивното отопление насърчава бързото унищожаване на фоликула. При все това не се препоръчва използването на такъв метод. Мощното и продължително нагряване за отстраняване на космите може да повлияе неблагоприятно на мрежата от капилярни съдове. Ето защо в повечето случаи козметичните салони използват александритни лазери, с които се гарантира безопасна депилация на лицето, бикините и зоната на подмишниците.

Лазерният лъч е настроен така, че да не прониква по-дълбоко от линията на местоположението на корена. Ето защо, когато премахвате нежеланата коса на лицето, не можете да се страхувате от изгаряне в дълбоки слоеве на епитела. За да се гарантира, че процедурата е ефективна и не причинява дискомфорт, зоните, разположени в близост до третираната зона се покрива с фоточувствително лекарство, което е устойчиво на лазерно излагане.

Лазерна епилация: Фактори засягащи ефективността

За да се намали ефективността на сесиите влияния оказват няколко фактора: продължителна употреба на диуретици, антибиотични и противовъзпалителни нестероидни и антихипертензивни лекарства; ароматни масла за козметични цели.

В тези случаи космите на светлината са практически нечувствителни към лазера, тъй като намаляват количеството меланин. В този случай е необходимо да се поддържа лазерният метод за премахване на косата на лицето, чрез електроепилация. Жените със светла кожа трябва да правят тест за чувствителността на кожата. За да се увеличи положителният ефект е желателно да се изчака космите да израстат равномерно. Оптималната дължина трябва да бъде 1-2 мм. Преди сеансите не се препоръчва дълго време да се излага на пряка слънчева светлина, а също и да се използват специфични средства за слънчево изгаряне.

Противопоказания за премахването на нежелана коса с лазер:

При всички случаи прилагане на лазерна епилация се изключва при: фотодерматит; декомпенсирана форма на диабет; активен стадий на херпес; бременност и кърмене; нарушено кръвосъсирване; лечение с хормонални лекарства. В този случай се препоръчва използването на други методи, като премахване на косата на лицето. Един от най-ефективните е кола маска.

Свръх-закрилата - как да я избегнем

Като родители правим всичко по силите си за да предпазим нашите деца. Но дали понякога не стигаме твърде далеч?

Децата днес се нуждаят от повече родителска закрила, отколкото преди. Телевизията и Интернет са превзели всяко домакинство и ги излагат на неприличен език, насилие и секс. Проблеми, с които децата от предните поколения не са се сблъсквали или поне не и толкова отрано.

Родителите трябва да подготвят децата си за вечно променящата се обстановка и да ги защитават от всяка появила се опасност. Но трябва да сме нащрек, защото тази защита лесно може да мине границата, в която вече говорим за свръх-закрила.

Добра идея е родители да търсят съвет в център за личностно развитие. Все пак, детската личност се оформя по модел на родителя.

Симптоми на свръх-закрилата

Ранните симптоми на деца, подложени на свръх-закрила, често остават незабелязани от родителите. Обикновено тези деца са добри и чувствителни, често като отражение на добротата и чувствителността на техните родители. Но ако свръх-закрилата продължи, започват да се проявяват други, не толкова позитивни качества.

В един момент чувствата стават все по-лесно раними и дори приятелски шеги могат да докарат детето до сълзи. Добротата се превръща в зависимост към по-силните деца и готовност да следват сляпо всяко чуждо мнение. Рядко поемат инициатива и лесно се отказват, когато срещнат съпротива, вместо да се борят. Стават неспокойни или неуверени в себе си. В юношеството обикновено се колебаят между зависимост и бунтарство. Искат да избягат от крилото на родителите си, но изпитват страх от това да станат независими.

Как да избегнем свръх-закрилата

Да изберем кога да насърчаваме децата да са независими и кога да ги защитим не е лека задача в днешно време. Ето няколко насоки, които могат да помогнат децата да станат внимателни, но и независими.

 • Увеличаване на свободата със зрелостта- От предучилищната възраст до юношеството поставяйте граници, които постоянно се разширяват когато детето покаже зрялост и отговорност. Няма точно определено правило за това, но след като научите детето на нещо ново, упражнявайте се заедно и наблюдавайте действията му. Когато изглежда, че е готово за следващата стъпка, позволете му да го направи самостоятелно.
 • Научете ги как да се справят с проблеми - Вярвайте в способностите на вашето дете да решава проблеми от ежедневието и насърчавайте правилното мислене. Например, попитайте детето „Какво ще направиш ако се почувстваш застрашен от по-голямо дете?“, „На кого можеш да се довериш ако имаш нужда от помощ?“, „Кога трябва да се обадиш на полицията?“. Децата могат да научат как да се държат с непознати и какво да правят в случай на опасност още в предучилищна възраст.
 • Запознайте ги със средствата за комуникация- Научете ги как да използват телефон, GSM, радиопредавател и т.н. Знаейки как да поддържат връзка с вас, ще ги накара да се чувстват по-сигурни и ще предотврати вашата свръх-закрила. Добре е да им изградите навик да ви се обаждат, когато стигнат дома на приятел, или когато тръгват оттам, за да се приберат у дома.
 • Общувайте с родителите на приятелите на децата ви- Поддържайте връзка с техните родители, за да може децата ви да знаят, че сте загрижени и не сте единствените родители, които са такива. Света ще е по-безопасен за децата ако родителите си помагат взаимно.
 • Помогнете на децата си да се доверят на други надеждни хора- Запознайте децата си с хора, на които имате доверие. Не си мислете, че вие сте единственият човек, който може да се грижи за тях добре. Когато децата знаят на кого могат да се доверяват, те стават по-уверени.
 • Позволете на децата си да изживяват приключения- Не ги лишавайте от нови изживявания, когато са взети нужните мерки за безопасност или има възрастен, който да ги наглежда. Приключенията насърчават инициативността, мотивацията, самостоятелността и устойчивостта, необходими на вашето дете за да израсне по-силен като възрастен.
 • Помогнете на децата да развият емоционална устойчивост- Не спасявайте децата си от реалността като измисляте оправдания вместо тях. Не се намесвайте при уместни последици или наказания от училище. Емоционалната свръх-закрила ще ги научи да търсят лесен изход от всяка ситуация и ще им попречи да се изправят сами срещу проблемите си.

Без съмнение трябва да работим по-здраво за да намерим правилния баланс, но е напълно възможно да позволим на децата да растат и да се развиват в безопасност. Примирете се, че има нужни рискове, които ще им дадат опит и умения да се справят със собственото си бъдеще.

Алтернативи на операция на катаракта

Медицината винаги е заставала зад тезата, че очната хирургия е най-ефективния лек за проблеми с катаракта. Най-новите проучвания обаче твърдят, че учените са намерили някои също толкова резултатни алтернативи на тази процедура, които са дори по-безболезнени и безопасни. Освен това, те са и много по-евтини.

Катаракта е една от водещите причини за перманентно или трайно ослепяване, които се срещат при хора с проблем с очите.

Значителна част от пациентите с катаракта по света се лекуват с помощта на небезизвестните хирургични операции, но има и случаи, при които хората се страхуват от операция поради опасността от усложнения. Дългото търсене на алтернативни лечение на катарактата е хвърлило светлина върху доста съвременни средства, сред които и някои методи от Индия. Ще споменем накратко някои алтернативни методи на хирургическите операции.

1. Капки за очи. Хората, страдащи от катаракта може да избират да използват капки N-ацетилкарнозин, които се предлагат в аптеките свободно. Те се предлага дори по електронен път, с изричната инструкция за закупуване, след като пациентите се консултират с офталмолог.

2. Дневна доза Кверцетин от около 600 до 1000 мг е друг вид лекарство, което е напълно възможно да бъде алтернатива на операцията. Кверцетинът се смята за подходящо лечение, за да се възстанови човек напълно от катаракта. Лекарството не се препоръчва при бременност или съмнения за бременност.

3. Спрете лактозата. Действието й е клинично доказано, че тя е една от най-вероятните причини за наличието на катаракта. Затова би било добре, ако страдате от катаракта да се спрете напълно или да намалите приема на лактоза или хранителни стоки базирани на млечни суровини.

4. Мед и цинк. Около 300 до 600 мг. на N-Ацетилцистеин в комбинация със значително малки дози мед и цинк може да се консумира веднъж  в денонощието 24 часа, за да  намали до минимум свободните радикали, които водят до катаракта. Очните лекари съветват да се приемана около 50 мг. цинк и 3 мг. мед ежедневно като хранителни добавки.

5. Рибофлавин. Системната употреба на редовно количество от около 50 мг. Рибофлавин, под формата на  хранителни добавки ежедневно, най-вероятно ще редуцира прогресивното развитие на състоянието катаракта.

6. Витамин C и A. Ежедневният прием на минимално количество от 1000 мг. витамин С е доста вероятно да се ограничи въздействието на свободните радикали, които водят до катаракта. На пациентите се препоръчва да приемат или свежи цитрусови плодове като лимони, портокали, мандарини и т.н. или поне витамин С от аптека.

7. Витамин Е. Консумацията на храни, богати на витамин Е а и селен е доказала ефекта си в облекчаването на това заболяване. Все пак, първо си запишете част при офталмолог, за да разберете какво е количеството на добавките, които е добре да приемате.

Няколко полезни навика, за които кожата ще Ви благодари

За да изглеждаме добре не са нужни само хубави дрехи, лъскави обувки, маркови парфюми и ефектна прическа. Една от най-важните части във визията ни е именно красивата кожа на лицето. За целта всеки от нас ежедневно полага грижи с най-различни качествени и не толкова качествени продукти от най-различни марки. Някои от вредните ни навици обаче, вредят много на кожата и докато не спрем да ги упражняваме няма как да се радваме на перфектна кожа. В тази статия ще Ви представим някои от полезните ни навици, за които кожата ни ще ни е благодарна. Първо- Почистването на екрана на телефона ни, на който се лепят постоянно някакви бактерии. Има такива маниаци като мен, които постоянно чистят това малко екранче, след всеки разговор, след всяко прибиране в джоб или чанта и т. н. Това се оказва доста полезно за кожата ни, тъй като всички знаем, че тези бактерии се лепят директно на лицето ни. Така, че драги читатели, ако не почиствате редовно дисплея на своя телефон, време е да започнете да го правите.

Второ- Почистването на четките за грим редовно. Е, не мога да кажа, че след всяко нанасяне на фон дьо тен почиствам четката си, но поне веднъж седмично го правя. Ако и Вие сте изпълнителни колкото мен, това е добре за Вашата кожа. В противен случай се натрупват отново бактерии и замърсявания, които запушват порите, а всички знаем какъв би бил резултата от това.

Трето- Хранете се правилно, често, по малко, без диети и най-вече без ГЛАД! Гладът се отразява изключително вредно на кожата. Тези, които обичат да хапват честичко по една салатка, парче чисто месо или риба, те със сигурност се радват на здрава и красива кожа. Гладът не е решение на нито един наш проблем. Той кара кожата ни да изглежда състарена и не привлекателна, уморена, изпита и жълта. За това едно голямо „Браво!“ на тези, които не гладуват.

Четвърто- Пиенето на минимум два литра вода на ден. Да, този изключително полезен навик много добре се отразява на кожата. Вътрешната хидратация спомага и за външния ни вид. Така че, не забравяйте да пиете вода през деня. Не сокове, безалкохолни напитки, фрешове и т.н., а чиста вода. Това е най-добрият начин да „отмиете“ бактериите от Вас и Вашата кожа.

Ленти за избелване Crest – Лесният начин за бели зъби у дома!

Всеки човек се бори с проблемните петна по зъбите, както намери за добре. Знаем, че те стават все по-наболял въпрос с времето. За това в 21 век се предлага нов алтернативен метод, чрез който можем да продължаваме с ежедневната употреба на храни и напитки без това да пречи на нашата усмивка.

Всички сме запознати, че консумацията на храни, напитки и особено тютюнопушене увреждат нашите зъби. Правят ги замърсени, чувствителни и се загубва техния емайл. Начинът да се спре това е само един, а именно ленти за избелване crest. Те са продукт на световно известната компания Проктър енд Генбъл САЩ и се нареждат в топ 10 по закупуване и използване. В тясно партньорство с нас, който е официален вносител за България, са вече повече от 5 години. В тази идея може да добавим, че продуктите на P&G USA за почистване на зъби, са създадени според нуждите на хората. За по-чувствителни зъби, за 2 - те челюсти, за поддръжка на зъбите и други. Спокойно може да се каже, че ленти за избелване crest добре да се използват 2 пъти годишно, за постигане на максимален ефект и поддържане на белотата на зъбите. Това е така, защото съставките, които се съдържат в лентите са същите, които използва и стоматолога при процедурите по избелване на зъбите. С този нов метод вече не е необходимо да даваме купища пари и да си губим ценни дни по ходене при стоматолог.

С лентите Крест можем да си спестим нервите и разходите, чрез закупуването и използването им.

Те са лесни, дискретни и удобни за употреба. Като допълнение към това ще добавим и думата евтини. Както и, че за улеснение на потребителите може да се поръчат и онлайн от страницата ни. Може да се използват, както у дома, така и на работа. Ленти за избелване crest - най-добрият избор за чисти и бели зъби!

Когато здравето ни е в чужди ръце

Никой не обича болници. Факт е, че дори самото им споменаване се свързва с грижи, болести, проблеми, но в същото време тази дума е и синоним на надежда и вяра. Болниците са мястото, на което всички са равни, не са бедни или богати, щастливи или нещастни, успели или нереализирани, а просто хора.

Какво се преобръща в нас когато внезапно от ежедневие, в което мислим за графици, срокове, планове започнем да виждаме и чуваме около себе си само болници, болници... Болници?

В един такъв момент започваме да се замисляме освен за нашия собствен живот, или този на нашите близки, но и за този на лекарите, които срещаме в болниците, за техните умения, професионализъм и способности. Понякога именно от тях зависи всичко. Надяваме се, че си разбират от работата, че са съвестни и че им пука за нас. Когато открием това отношение насреща единственото чувство, което ни обзема е благодарност.

Когато се доверим на лекарите и оставим здравето си на техните грижи започва да изплува в съзнанието ни друго притеснение, свързано с медицинското оборудване в болниците. Започваме да се питаме – достатъчно сигурно ли е то, модернизирано ли е, може ли да му се вярва? В тези случаи можем да разчитаме на познанията на специалистите, защото те знаят кои болници с какво разполагат и при нужда могат да ни пренасочат към друго място.

Ако до преди няколко години не знаехме към кои болници да се обърнем при нужда, то сега, благодарение на интернет и социалните мрежи може да се ориентираме и да проучим предварително какви и кои специалисти работят там, да видим обстановката и да прочетем мнения на пациенти. Съществуват и удобни онлайн каталози, в които бързо и лесно можем да намерим координатор на болниците, които ни интересуват.

Спрямо проблема и заболяването може да се наложи да посетим различни специализирани болници или да потърсим многопрофилни такива. Все по-честа практика е лекари, специалисти в дадена област да открият частни болници с конкретна насоченост – ортопедични, кардиологични, онкологични и др.

Когато в мислите ни няма нищо друго освен „болници, болници и пак болници”, увереност ни дава фактът, че вече разполагаме с достатъчно информация за тях. А информацията гарантира спокойствие точно в момента, в който имаме най-голяма нужда от такова. Защото когато пристъпваме в болниците уплашени с изследвания в ръка усещането е по-малко напрягащо, ако знаем, че и специалистите, и медицинската техника, с която боравят, са изпитани във времето и са спасили не един човешки живот.

Кой знае, може би в бъдеще болниците ще се свързват все по-често с думата доверие...

5 тайни на естествено красивата коса

Красива коса придава личност за вашия имидж и естествено ви украсява. Една привлекателна прическа може да направи чудеса с визията, ако има видими следи от пърхот със сигурност ще усетите друга причина.

Ето някои природни съвети за грижа за косата, които ще ви помогнат да поддържате здрава своята грива:

1. Хранителна диета и здравословен начин на живот – това е "задължително", ако желаете да имате красиви къдрици. Пийте много вода и включете протеини в диетата си, леща и месо. Те са добри източници. Витамин А е жизнено-важен хранителен елемент за насърчаване растежа на косата, следователно зелени листни зеленчуци, моркови и рибено масло също трябва да бъдат включени в диетата с хранителен режим.

2. Стойте далеч от многото стайлинг процедури и продукти. Използването на разяждащи химикали ще развали не само вашата коса, но и растежа в дългосрочен план. Препоръчително е да се ползват био шампоани за естествена грижа по красота.

3. За лечение на суха или увредена коса или за да добавите блясък и обем използвайте алое вера или извара. Това са едни от най-ефективните, природни лекове.

Алое вера може да даде нов живот в начина, по който косата ви изглежда и се чувства, просто нанесете малко количество гел от алое вера, вместо обичайния балсам за коса, изчакайте една минута или две и след това да изплакнете. Ако го правите редовно, вие ще видите, че благоприятният ефект на това природно лечение има мощен положителен резултат върху всеки косъм.

Ако решите да използвате извара за красива коса:

Смесете 2 супени лъжици от извара с 1 супена лъжица лимонов сок и да го прилагайте върху косата от корените и по дължина, вместо балсам за коса. Следва измиване с био шампоани, а след това, изплакнете обилно с хладка вода. Това ще добави много блясък, мекота и "копринено усещане" за вашата коса.

4. Поддържайте скалпа чист и свободен от масла. Измивайте косата не прекалено често, в зависимост от омазняването на кожата. Съобразете и честотата на натрупване на мръсотия и прах. Не мийте всеки ден, за да не лишите косъма от естествени масла, които са от съществено значение за здравословния растеж. Опитайте се да намерите своя собствен баланс. Обикновено, здравите интервали за измиване на косата варират от 3 ​​дни до една седмица, в зависимост от вашите нужди. Можете също така да пробвам да био шампоани дори за "мързеливите" дни.

5. С помощта на шампоан и балсам, който подхожда на вашия тип коса е важно да улучите продуктът, който е подходящ за вас. Опитайте се да намерите добра комбинация от продукти, специално разработени за вашия тип коса.

Натурално масло от кайсиеви ядки

Натуралното масло от кайсиеви ядки се получава чрез студено пресоване на ядката на плода кайсия. То има лека текстура, златист цвят и ненатрапчив аромат. Има приятен и ясно изразен вкус.

Маслото е богато на минерали и витамини от групите А и Е, които правят кожата мека и гладка. Хипоалергенно е и е благоприятно за хора с чувствителна кожа.

Нежно и ароматно, Кайсиевото масло е подходящо за тялото, лицето и околоочния контур. Перфектно е за отстраняване на грим.

Кайсиевото масло се разнася лесно, попива дълбоко в епидермиса и не оставя лепкаво усещане. Подходящо е за всички видове кожа, включително за нежната бебешка кожа.

При масаж укрепва хидролипидния филм, който предпазва кожата от дехидратиране и заличава следите от умора.

Действа укрепващо на косата, като я дарява с блясък и енергия.

Предлагаме ви един лесен за приготвяне в домашни условия скраб за тяло:

В подходящ съд сложете 6 супена лъжица кафява захар (ситна) и добавете 4-5 супена лъжица кайсиево масло. Разбъркайте и ако е необходимо добавете още малко масло. Ако желаете допълнителен антиоксидантен ефект, може да добавите джинджифил (пресен ситно настърган или на прах).

Готовата смес втрийте с масажни движения по цялото тяло върху мокра и затоплена кожа (най-добре под душа), след това изплакнете с вода. Накрая нанесете подходящ лосион за тяло.

Здрави хора

Здрави хора трябва да бъдем всички, но това е свързано най-вече с правилното и разделно хранене. Днес обаче никак не е голям броят на онези, които спазват правилата и предписанията на специалистите от областта на здравето. Преди всичко е необходимо в менюто да не фигурират продукти, които са богати на мазнини и други вредни съставки. Всички те в по-малка или голяма степен водят до появата на сериозни заболявания, които впоследствие могат да се окажат и смъртоносни. Сърдечно – съдовата система е една от проблемните области, които често са обект на обсъждане в здравните предавания. В тези обсъждания недвусмислено се набляга на факта, че е редно да се заложи на плодовете и зеленчуците в ежедневните менюта. Плодовите и зеленчукови салати са не само много полезни, но и пълни с различни по вид витамини. Всеки един от тях има различно предназначение, свързано например с повишаване на имунната система, подобряването на храносмилането или на перисталтиката. От здравословно хранене нямат нужда само онези хора, които страдат от наднормено тегло. Същите правила важат и за тези, които са с килограми под допустимата норма. Всички те могат да прибегнат до консумацията на хранителни добавки, чиято роля често пъти се подценява и пренебрегва. Това се дължи на общоприетото схващане, че добавките са като цяло вредни за организма и водят до неговото съсипване. Истината е, че добавките са много важни и дори е препоръчително да се приемат между храненията. В това число влизат протеиновите, защото протеинът е една от най-важните съставки за организма в дългосрочен план. Такива продукти от категорията протеинови са млякото, яйцата и сиренето, а от месните продукти – пилешкото месо. Всички те се консумират редовно от активно занимаващи се със спорт хора, независимо дали фитнес, плуване или други. Най-важното е да се води активен начин на живот, който да не застрашава сериозно човешкото здраве.

Различните по вид дейности, свързани с поддържането на добро здравословно състояние, са много на брой и всяка една от тях може да се окаже с решаващо значение. В това число влиза не само активното физическо натоварване, но също така и разходките. Те са препоръчителни на онези хора, които трябва да се освободят от мазнините и килограмите в излишък. Това става единствено когато организмът се намира в процес на натоварване, имащ за цел да възвърне предишното отлично състояние на фигурата. С подобен проблем вероятно се сблъскват много хора всеки ден, но за съжаление не всички успяват да намерят ефикасно решение. Дейностите са разнообразни, а информация за тях може да се потърси от различни източници. На първо място това е интернет, който е пълен със сайтове на такава тематика. От тях хората биха могли да научат много неща, които впоследствие да им влязат в употреба. Посещаването на курс за отслабване е един от начините, по които могат да се постигат добри резултати и да се регулира състоянието на теглото. Такива курсове се организират всеки ден, като в тях обикновено няма ограничения по отношение на възрастта. Не на последно по важност място стои въпросът с техния състезателен характер, което включва различни неща. Благодарение на подкрепата на останалите участници в курса, всеки получава допълнителен стимул за по-добро представяне. С всеки човек често се занимава инструктор, който има задължението да изготви индивидуална за следване програма. При всяко следващо занимание се следят показателите на тялото и на базата на това дали всичко върви наред или не както трябва, в програмата се правят съответните изменения. Обикновено курсовете продължават в рамките на няколко месеца, което е напълно достатъчен период за хората да положат основите на здравословния начин на живот. Курсовете дават възможност да се научат много интересни и полезни неща, свързани с правилния начин на хранене и ползите от хранителни добавки.

Сексуалния темперамент през погледа на психотерапевта

Често пъти младите хора смята, че знаят всичко за интимната близост и сексуалните взаимоотношения с партньорите си. Уви, оказва се, че сексът и темпераментът са две различни неща, които имат много сходни позиции. На база изобилието от информация, невинаги е възможно да „отсеем“ онова, което действително е важно, за да знаем нещо повече за деликатната област на нашия живот. Често всичко се базира и на голям процент психика, а за състоянията на такава, специалиста психотерапевт казва своето мнение:

Причини за сексуално разстройство – такива могат да са от различно естество. Те често се дължат на хормонални нарушения, соматични заболявания, стрес, емоционални преживявания, психическа травма, необвързаност и други деликатни въпроси.

Кои сексуални разстройства трябва да се лекуват с психотерапевт:

Лъже фригидност – специалистите наричат подобна проява още дисгамия. Това се случва в съвсем малки % и се дължи на страх от нежелана бременност, строгост във възпитанието в детството, изпитване на срам, неподходяща обстановка, кратък срок от връзката, при който жената все още не може да се отпусне, грубост от страна на партньора и др. Тази форма минава и без лечение. За истинска проява на фригидност, статистиките сочат едва 5-7%. Всички останали 95-93% са форма на Лъже фригидност.

Сексуална несъвместимост – различно възпитание, отношение към секса, различни възгледи или темперамент могат да са причина за този вид сексуален дискомфорт между двама души. Ако в двойката съществуват закачки и флирт, разбиране и любов, доверие, общи възгледи и интереси, то много вероятно е да се постигне и удоволствие в интимната област. Този симптом трудно се преодолява само с помощта на специалист. Необходимо е нагласата и на двамата един към друг и най-вече оставяне на всички комплекси на заден план.

Патология и норма – нарушенията, както в липса на желание за секс, така и в хипер форма могат да се дължат на хормони. Такива могат да предизвикат и невроинфекции, съдови поражения в главния мозък, тумор в мозъка, травматични, наркотични и други форми на интоксикации. Всяко едно от споменатите състояния има специфични и неспецифични симптоми. Когато е нужно, специалиста назначава изследвания, от които става ясно, каква терапия и какво лечение да се приложи.

Личности и секс – всеки индивид има свои вроден темперамент. Няма как да избягаме от генетиката, а на нея се дължат и множеството и различни прояви по отношение сексуалната нагласа. Много чести са случаите момиче в пубертета да търси по-скоро любов, разбиране, признание, обожание, вместо секс. Неправилно разбраната нагласа от другата страна се оказва като манипулация от страна на партньора. Обратно на този пример е ситуацията на епилептични личности, при които се наблюдава свръх или хиперсексуално поведение. Такова се дължи на промени в мозъка и конкретно в неговата структура. Става дума за органични поражения, при които се касае за психологична травма, ниска самооценка или завишена такава. Това е и ключов фактор за формиране на сексуалността на личността. Често липсата на любов и внимание може да се окаже причина за сексуално разстройство в бъдеще. Причини за хиперсексуалност са ниска самооценка, усещане за непълноценност, липса на вяра в собствените възможности и други. Такива личности се нуждаят от непрестанно нови сексуални завоевания, за да се само утвърждават.

Програма за отслабване

Знаете ли, че 98 от 100 опита да отслабнем завършват с пълен провал?

Статистиката е наистина стряскаща, но не е задължително да е вярна и за вас. Положителните резултати зависят преди всичко от избора на най-правилната програма за отслабване.

Не е нужно цял живот насилствено да съблюдавате методика за отслабване или да спазвате строга диета. Освен това диетите не винаги дават така желания резултат – след спирането им организмът се притеснява, че отново ще бъде лишен от ценни хранителни вещества и започва да се запасява. Съответно килограмите отново се трупат.

Как да отслабнем завинаги? Програмата за отслабване трябва да бъде подбрана в зависимост от това дали за първи път ще се обърнем към нея или вече имаме опит в прилагането й. Както детето се учи да ходи или начинаещият шофьор да кара кола, така и програмата за отслабване при хората, които за първи път прибягват до нея трябва да бъде съобразена с подготовката им до този момент. Поддържането на нормално тегло без излишни килограми трябва постепенно да се превърне в навик – той се овладява с времето, благодарение на програмата за отслабване, която преминава през различни степени на сложност.

Въпреки всеобщата заблуда свалянето на килограмите всъщност е сравнително лесен процес и не изисква коренна промяна на начина ни на живот или проявата на изключителна воля – най-важно е прилагането на правилна програма за отслабване а не това на какви мъки ще подложим организма си.

Основните характеристики на подходящата програма за отслабване са:

 • подходящи медицински препоръки;
 • психологически методи за развитие на мотивацията;
 • реален практически опит на хора, успели да се освободят от излишните килограми.

Успешната програма за отслабване отчита индивидуалните особености на всеки отделен организъм, неговият характер и навици. Тя трябва да обръща особено внимание не само на конкретния момент, в който е нужно да се свалят излишни килограми, но и да действа в посока на съхраняването на здраво тяло в продължение на много години.

Бих ви препоръчал да се обърнете към квалифицирани специалисти относно изготвянето на висококачествена и индивидуална програма за отслабване. Така ще свалите гарантирано тлъстините.

Как да свалим ненужните килограми

Ядем по-малко, движим се повече, нали? Ако всичко беше толкова лесно и просто, то нямаше да има специалисти, които да се занимават с изготвянето на програма за отслабване и различни видове физически тренировки.

За да свалим ненужните килограми се нуждаем от тотална промяна в живота, който водим до този момент. Промяната на хранителните навици, стартирането на изтощителни физически упражнения, вслушване в съветите на по-опитни в тази област са само малко част от нещата, които трябва да променим за да подобрим своето здравословно състояние, чрез сваляне на ненужните килограми.

Целият този процес представлява една на вид проста програма, която има точки. Всяка една от тези точки е свързана с нещо, което трябва да изпълним. И всичко това се повтаря в продължение на дни, седмици, месеци, докато не превърнем живота си в по-здравословен и по-приятен за работата на нашия организъм. Всичко звучи много добре на думи, но много хора не знаят откъде и как да започнат.

Потърсете помощ

Ако не знаете откъде и как да започнете, то по-добре потърсете помощта на специалист. Не търсете съвети от познати, които не са специализирани в тази област, защото всеки ще ви казва различни неща, които нямат общо с вашето здравословно състояние.

Потърсете специалист, който ще ви изготви добра индивидуална програма за отслабване, която включва дневен режим на хранене по часове, физически упражнения за натоварване на различните мускулни групи и подобряване на вашата физическа издръжливост. Също така ще преминете няколко различни теста, които да покажат какво е вашето състояние в момента и какви са показателите на тялото ви.

Всичко това се заплаща, но безплатен обяд няма. Самостоятелното стартиране на този процес може да доведе до тежки натоварвания, преуморяване, хормонален дисбаланс и много други проблеми, които са факт на това, че нямате опита и знанията в тази област. В България има специализирани центрове, които се занимават точно с това и ще ви помогнат.

Какви функции има една паста за зъби

Пастата за зъби е не само козметичен продукт, който се грижи за добрия външен вид на зъбите. Тя е и изключително значение за поддържането на добро здраве на устната кухина. Професионалистите съветват да мием зъбите си след всяко хранене, а самото четкане трябва да следва определена технология за да бъде по-ефективно. При всички случаи, пастата за зъби е нещо, без което вече не можем да си представим ежедневния живот, защото сме свикнали да поддържаме устната кухина чиста и свежа. Само си представете ако хората спрат да мият зъбите си. Дори не искате да си го помислите нали? А можете ли да си представите колко неприятно усещане бихте имали в устата си ако не си измиете устните сутринта. Най-вероятно Ви се е случвало понякога да забравите да използвате паста за зъби и знаете какво е.

Пастите за зъби се отличават в доста голяма степен една от друга според това каква функция изпълняват. Някои пасти са предназначени специално за избелване на зъбите, други са съсредоточени върху поддържането на доброто здраве на венците (например стягат венците и предпазват от развитие на пародонтоза), а трети осигуряват подсилена защита срещу кариес или пък предпазват зъбите за по-дълго време. Всичко зависи от индивидуалните нужди на човека и от това на кое иска (или трябва) да наблегне. Общото между всички тях е, че заздравяват зъба и почистват остатъците от храна и образувалата се плака. Не малко специалисти съветват ако използвате избелваща паста за зъби да я сменяте периодично с друг продукт, който н е избелващ, защото може да се руши здравината на зъбния емайл.

Пастите за зъби могат да бъдат напълно натурални по произход или пък да съдържат вещества, които са създадени изцяло по химичен път в някоя лаборатория. При всички случаи, пастите за зъби се тестват много прецизно преди да достигнат до крайния потребител на пазара, така че не бива да се безпокоите. Каквото и паста да изберете, няма начин да сбъркате и със сигурност би било по-добро решение от нищо. Изцяло натуралните решения са силно предпочитани от някои хора, но те обикновено са и по-скъпи, така че не са по джоба на всеки. Ако все пак искате да изпробвате такава паста, то давайте смело - ако не Ви помогне, то няма и да Ви навреди.

Диета или режим – кое е за мен?

Темите свързани с диети, хранителни и тренировъчни режими са доста обширни през цялата година, защото хората се интересуват пряко от тях. В интернет пространството има достатъчно информация по всички теми, нужно е само да има кой да влезе и да се запознае с нея. В много от случаите всеки ще се запита каква е разликата между диета и режим и кое е по-добро за него самия. В този материал ще се опитаме да Ви дадем най-добрите насоки.

Кой е най-правилният избор

 • Диета – диетите не са лош избор, но не са и най-правилният. Всичко зависи от самата диета и това за колко време се провежда тя. Съществуват голям брой „диети“, които буквално са едно голямо гладуване. В това няма нищо диетично, всеки човек, който пие само вода, чайове и яде плодове може да отслабне. Диетата трябва да бъде балансирана и съобразена с организма на всеки човек. Порциите трябва да бъдат намалени и различни, но човек е нужно да се храни, а не да кара няколко дни само на течности. Съществуват много диетолози-специалисти, които внимателно следят за това с какво сте се хранили до този момент и по този начин изграждат ваша специална диета, която да Ви помогне да свалите килограми. Много често диетите са краткосрочни за бързо смъкване на килограми;
 • Режим – режимът е програма за отслабване (комбинация от индивидуален хранителен режим и тренировъчен режим). Много е важно всеки човек да си изгради хранителен режим, който да включва ранно ставане и няколко похапвания в малки дневни порции. Не трябва човек да се храни вечер, защото тогава най-лесно се натрупват мазнините. Тренировъчният режим е друга много важна част. Освен отслабване, е добре да стегнете вашето тяло, защото иначе при смъкване на повече килограми се получава увисване на кожата. Затова е добре да стартирате кардио упражнения и такива за мускулните групи.

Тази статия е предоставена от медицински център.

Можете да се възползвате от безплатната услуга на медицинския център: безплатен телесен анализ. Този анализ на вашето тяло ще ви помогне да изградите правилен тренировъчен режим.

Страница 1 от 4

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп до хижа рай
 • Коментар: 23.07.2011 година - на път за хижа Рай
 • аквичоп в Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - кулата на библиотеката. Снимка малко преди обед :)
 • Магическите фонтани от аквичоп
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - жълти и зелени светлени обливат бликащата вода.
 • Еменски каньон - водопада
 • Коментар: Еменски каньон - водопада
 • Фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красив фонтан от аквичоп в Тарега
 • Аквичоп до скалите край Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - скалите на отсрещният хълм.
Нагоре