Камион с газова уредба ?!

Камион с газова уредба?! Ами... Да, защо пък не?!

В тази статия ще ви предоставим пика в иновациите при газовите системи, конкретно два удивителни камиона със монтирани газови инжекциони. Не, нито в София, нито в цяла България ще успеете да намерите такива (дори побългарен стар камион не съществува, учудващо). Тези два модела, не са нищо ново под слънцето, тъй като са факт от вече около 3 години. Преминали са успешно тестовете си, представили са се безупречно и са в продажба. Автогаз камионите реално не се движат изцяло на газ, а в конкретно съотношение смес от газ и дизел според модела. Икономията на тези машини е драстично по-голяма от на своите съперници в другите класове. Определено добра мощност и товаропоносимост. Ще бъдат дар за тези които биха ги закупили, тъй като огромния спад на разходи ще е полезен за всяка компания. Имайте в предвид че газовите инжекциони не са само с пропан бутан, но и такива с течен или газообразен метан (природен газ). В случая камионите се задвижват със LNG системи или системи със втечнен природен газ.

 1. VOLVO FH LNG - Камион от висок клас и най-ново поколение представен от Volvo през 2017-та и до колкото знам в продажба през 2018-та. В тази комбинация и клас всъщност все още е единствения който се предлага, не само от Волво, но като цяло на пазара. Камиона се предлага със два двигателя със 420 к.с. и 460 к.с., като доставя абсолютно без промяна мощностите характеристики на своя ''баща'' Volvo FH модела. В резултат на тази система, вече тежкотоварните машини могат да се движат с по-голям потенциал, същата мощност и по-малък разход. Освен всичко това са и много по-екологични, например модела на волво намаля с цели 20 процента изхвърлянето на CO2, което е много добре! Тази технология позволява на транспортните компании възможност да предприемат големи стъпки и в близкото бъдеще емисиите да бъдат намалени до 100 процента, което е благодарение на природния газ. Колкото до окомплектовка, системите за безопасност, интериор и екстри, няма промяна от оригинала.
 2. IVECO STRALIS NP 460 - Това е конкурента на Volvo, който все още не е пуснат в продажба, очаква се тази година, казват че дори щял да бъде по-екологичен от модела на Волво. Камиона се предлага само с 460 к.с. двигател, Ивеко споделя че ще се задвижва само от природен газ и биометан, без смесване на горивата, което ще докара този камион на топ позиция в Еко конкуренцията и ще бъде много желан. Ние го поставихме на второ място, тъй като все още не е в продажба както конкурента си. Според официалните данни от Iveco камиона щял да намали драстично вредните емисии, повече от всеки друг съществуващ камион с двигател с вътрешно горене. Спецификациите за вредни емисии са: 60% намаляне на NOx и 99% във PM 95% намаляне на CO2 при биометан. Очаква се камиона да бъде и... По-тих, което ще бъде странна добавка за тези които ще го управляват. Обещанието им е машината да може да ви отведе до 1,600 км с едно зареждане, което си е уау! Освен всички еко подобрения, които ще го сложат на върха, камиона е буквално лимузина, с пълен набор от екстри, автоматизации, дори можете да му сложите и интернет. Модела няма да е нищо подобно на своите предшественици, а абсолютно иновативен, не само сред Ивеко, но и като цяло на пазара.

Снимки от аквичоп

 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - малко остана :-)
 • педрерата_27
 • Коментар: Педрерата, или каменната сграда на Антонио Гауди от Аквичоп в Барселона
 • аквичоп-в-барселона_25
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - известна сграда на Антонио Гауди - "каса де батио"
 • Пробуждане от аквичопо на хижа Рай
 • Коментар: Пробуждане от аквичоп в неделя сутринта към 6 часа, закуска на бързо и стягане багажа за Ботев връх.
 • Аквичоп в Лерида - сграда
 • Коментар: Друг ракурс на сградата в Лерида
 • Райското пръскало
 • Коментар: Райското пръскало от Аквичоп ми до хижа Рай през месец юли 2011г.
Нагоре