С какво могат да са полезни агенциите за подбор на персонал?

Работата не е лесна за намиране, нито пък намирането на кадри за свободната позиция на даден работодател. Това е процес, който не е никак лесен, дълъг и труден, както за работодателя, така и за търсещия работа. Публикуването на обяви за работа е най-лесно, но след това е трудното, защото търсещите са много, а предлагащите работа малко. Ще кандидатстват много хора, които дори не разбират за какво става въпрос, но просто защото нямат друг избор, кандидатстват каквото намерят за добре или хаотично. Но те за съжаление, няма да са ви от полза. Което създава страшно много работа и отнема време за да разгледате кандидатурите, да отсеете ненужните, да провеждате интервюта. Възможно е да попаднете и на хора, които са излъгали в автобиографията си и следователно да ви отнемат от ценното време за безсмислени интервюта.

Търсещите работа заливат обявите, много от тях мамят в автобиографиите си и дори по време на интервюиране. Често, кандидатите не знаят какво да правят, как, какви документи им са нужни, как да напишат и автобиография и т.н. и т.н.

Но, за щастие на всички има начини тези проблеми да бъдат разрешени с лекота. За работодателите има вариант и да си изградят отдел, който изцяло да се занимава с човешки ресурси, въпреки че това е по-скъп процес и... Обикновено служителите в такъв отдел не са обучени, нямат нужната психология, за да са добри.

Според нас, по-добрият, евтин и по-качествен вариант И за двете страни е да се ползват услугите на агенция за подбор на персонал и човешки ресурси. Такива агенции имат ясно изградени начини за справяне с тази задача.

По-лесно е и за кандидатите, защото те освен да търсят обяви, могат директно да подадат CV и агенцията да им търси работа и да спомогне за по-добро насочване. Някои агенции предлагат и обучения за допълнителна квалификация на кадри.

Но основната им дейност е да улеснят бизнеса, като улесняват целия процес многократно. Агенцията ще намери подходящия служител, ще направи обяви за работа, каквито ще намалят драстично излишните кандидатствания, обучени професионалисти ще извършват интервюта с кандидати и всичко останало, до директно назначаване на новия служител във компанията ви.

Предимствата са много повече от колкото предполагате, тя прави анализ на конкуренцията в пазара за работа и ще предложи нови възможности и подходи и други опции.

С ползването на такава агенция, търсещият работа ще намери по-доброто за него дори от неговите очаквания, а работодателите ще улеснят целия процес по търсене на перфектният служите за свободната им позиция. Агенциите използват различни похвати за по-бързо набиране на кадри и по-целенасочено, дори и директен контакт с хора намерени в Linkedin или чрез публикувани онлайн автобиографии или автобиографични сайтове и така нататък.

targovski prestavitel

Потърсете обяви за работа или публикувайте при нас, ако притежавате фирма за подбор на персонал можете да се присъедините и вие към семейството ни.

Камион с газова уредба ?!

Камион с газова уредба?! Ами... Да, защо пък не?!

В тази статия ще ви предоставим пика в иновациите при газовите системи, конкретно два удивителни камиона със монтирани газови инжекциони. Не, нито в София, нито в цяла България ще успеете да намерите такива (дори побългарен стар камион не съществува, учудващо). Тези два модела, не са нищо ново под слънцето, тъй като са факт от вече около 3 години. Преминали са успешно тестовете си, представили са се безупречно и са в продажба. Автогаз камионите реално не се движат изцяло на газ, а в конкретно съотношение смес от газ и дизел според модела. Икономията на тези машини е драстично по-голяма от на своите съперници в другите класове. Определено добра мощност и товаропоносимост. Ще бъдат дар за тези които биха ги закупили, тъй като огромния спад на разходи ще е полезен за всяка компания. Имайте в предвид че газовите инжекциони не са само с пропан бутан, но и такива с течен или газообразен метан (природен газ). В случая камионите се задвижват със LNG системи или системи със втечнен природен газ.

 1. VOLVO FH LNG - Камион от висок клас и най-ново поколение представен от Volvo през 2017-та и до колкото знам в продажба през 2018-та. В тази комбинация и клас всъщност все още е единствения който се предлага, не само от Волво, но като цяло на пазара. Камиона се предлага със два двигателя със 420 к.с. и 460 к.с., като доставя абсолютно без промяна мощностите характеристики на своя ''баща'' Volvo FH модела. В резултат на тази система, вече тежкотоварните машини могат да се движат с по-голям потенциал, същата мощност и по-малък разход. Освен всичко това са и много по-екологични, например модела на волво намаля с цели 20 процента изхвърлянето на CO2, което е много добре! Тази технология позволява на транспортните компании възможност да предприемат големи стъпки и в близкото бъдеще емисиите да бъдат намалени до 100 процента, което е благодарение на природния газ. Колкото до окомплектовка, системите за безопасност, интериор и екстри, няма промяна от оригинала.
 2. IVECO STRALIS NP 460 - Това е конкурента на Volvo, който все още не е пуснат в продажба, очаква се тази година, казват че дори щял да бъде по-екологичен от модела на Волво. Камиона се предлага само с 460 к.с. двигател, Ивеко споделя че ще се задвижва само от природен газ и биометан, без смесване на горивата, което ще докара този камион на топ позиция в Еко конкуренцията и ще бъде много желан. Ние го поставихме на второ място, тъй като все още не е в продажба както конкурента си. Според официалните данни от Iveco камиона щял да намали драстично вредните емисии, повече от всеки друг съществуващ камион с двигател с вътрешно горене. Спецификациите за вредни емисии са: 60% намаляне на NOx и 99% във PM 95% намаляне на CO2 при биометан. Очаква се камиона да бъде и... По-тих, което ще бъде странна добавка за тези които ще го управляват. Обещанието им е машината да може да ви отведе до 1,600 км с едно зареждане, което си е уау! Освен всички еко подобрения, които ще го сложат на върха, камиона е буквално лимузина, с пълен набор от екстри, автоматизации, дори можете да му сложите и интернет. Модела няма да е нищо подобно на своите предшественици, а абсолютно иновативен, не само сред Ивеко, но и като цяло на пазара.

Как да купим идеалния подарък за жена

Да измислите идеалния подарък за жена би могло да бъде обезсърчаващо начинание. С толкова много възможности понякога е наистина трудно да отгатнете какъв би бил идеалният подарък за вашата жена. Важно е да имате предвид, че най-важната част от закупуването на подарък за всекиго е да го накарате да се почувства специален, че наистина го познавате отлично. Като отделите малко повече внимание при избора на подарък, можете да бъдете сигурни, че ще видите щастливо лице, когато тя отвори кутията.

Планирайте добре предварително

Не чакайте до последната минута. Чрез предварително планиране можете да изберете романтичен жест или подарък, който да е подходящ за случая. Така ще имате време да го изпълните и също така да го поръчате онлайн, ако е необходимо.

Спонтанни идеи.

Отделете известно време, за да обмислите три списъка: списък с неща, които дамата харесва, списък с неща, които вие харесвате и искате за нея и списък на общи неща. Това са неща, които могат да съберат ваши общи шеги или пък спомени. Използвайте така съставените списъци като вдъхновение за идеи за подаръци за жена си. Например, ако знаете, че харесва готвенето, можете да и подарите престилка, върху която са отпечатани някои от любимите ви снимки, на които сте заедно.

Помислете и за практичен подарък

Доста хора оценяват практичните подаръци. Бъдете много внимателни обаче с тази опция- нали не искате да дадете нещо прекалено скучно или обикновено. Един добър въпрос, който да си зададете при избор на подарък, е: "Това ли е нещото, което в крайна сметка тя би купила сама за себе си, ако аз не и го купя?" Ако отговорът ви е "да", то тогава не го купувайте. Един добър подарък трябва да бъде нещо, което тя обича и / или може да иска да използва, но никога няма да си купи сама за себе си.

Например, ако тя продължава да оглежда модерно кухненско приспособление, но никога не разполага с допълнителни средства, за да си го купи, това би го направило идеалния подарък. Същото важи и за страхотна козметика, или парфюм, които знаете, че и допадат, но няма да си купи сама.

Проучване на ползите от използването на обемни букви

Когато създавате нови рекламни надписи за бизнеса си, може да попитате фирмата, която ги прави, за възможността да използвате обемни букви в дизайна си. Обемните букви се използват за създаване на триизмерни светодиодни знаци, които са много видими и лесни за четене. С услуги от фирма, която изгражда външни знаци, ще можете да проектирате и изработвате красиви обемни букви за вашия персонализиран дизайн. За да подчертаем предимствата на LED знаците, нека разгледаме някои от невероятните предимства, които обемните букви могат да предложат на вашия бизнес.

Отлична видимост

Една от водещите причини, поради която фирмите избират обемни букви, е, че тези триизмерни продукти създават отлична видимост за всеки знак. Вашите обемни букви ще бъдат осветени с помощта на LED крушки, така че вашият знак ще остане видим през нощните часове. Чрез обемните букви можете да бъдете сигурни, че настоящите и потенциалните ви клиенти са в състояние лесно да идентифицират и намират вашето бизнес място- офис, магазин и т.н. Ще откриете, че светодиодните крушки осигуряват идеалното количество осветление за вашия знак.

По- добра енергийна ефективност

Наред с осигуряването на бизнеса ви със знак с чудесна видимост през деня и нощта, обемните букви могат да спомогнат и за повишаване на енергийната ефективност на вашата сграда. Светодиодните иновативни знаци са изключително енергийно ефективни и използват много по-малко енергия от конвенционалните осветени знаци. Ако вашият бизнес е в процес на подобряване на енергийната ефективност, инсталирането на обемни букви може да бъде фантастична инвестиция.

По-добра промоция на марката

Независимо дали притежавате малък бизнес или национален франчайз, със сигурност ще откриете, че обемните букви осигуряват по-добра популяризация на вашата марка. Използвайки обемни букви ще можете да се уверите, че вашите клиенти са впечатлени от качеството и видимостта на вашия знак. След като отделите време, за да замените конвенционалните си знаци с обемни букви, може да откриете, че имате повече нови клиенти, които минават през вратата ви.

Какво представляват семената, каква е целта и жизненият им цикъл?

Повечето органични растения започват от семе. Затова, технически описано, семето представлява узряла яйцеклетка, но всъщност е много повече от това. Сортовите семена приютяват ембрион, създават новото растение, подхранват го и го защитават. Освен да изпълняват тази основна функция, за какво друго са ни полезни семената? Те могат да се използват като храна за хора или животни, за подправки, напитки и дори като промишлени продукти. Не всички семена обаче са подходящи за тези нужди и някои от тях дори са отровни.

Какво са сортовите семената?

Животът на растенията започва със семена, освен ако растението не се възпроизвежда чрез спори или вегетативно. Понякога имат обвивка, но невинаги. Сортовите семена са основният метод за разпространение на повечето растителни семейства. Целият жизнен цикъл започва с тях и завършва с разсад. Но между тях има още много стъпки, които варират спрямо различните растения. Семената имат различен размер, метод на разпръскване, време за покълване, фото сензор, необходимост от определени условия и много други фактори. Например, погледнете семената на кокосовата палма и ги сравнете с малките семена на орхидеята, за да получите представа за огромното разнообразие от размери. Всеки от тях има различен метод на разпръскване и определени изисквания за покълване, които се срещат само в естествената им среда. Цикълът на живот на семената също може да варира от няколко дни жизнеспособност до 2000 години. Независимо от размера или продължителността на живота, семето съдържа цялата информация, необходима за производството на ново растение.

Откъде идват сортовите семена?

Простият отговор на този въпрос е: от цвете или плод. Но всъщност е по-сложно. Семената на иглолистните дървета, като бор например, се съдържат в люспите. А тези на кленовото дърво - в малките цветчета. Семената на слънчогледа пък са разположени в голямото му цвете, познато на повечето от нас. Голямата костилка на прасковата съдържа семе във вътрешността си. Някои сортови семена са с обвивка, докато други са голи.

Видове сортови семена

Появата на семена от различни сортове е много разнообразна. Всеки от тях има различен външен вид. Грах, боб и другите от семейство бобови, растат от семена, разположени в техните шушулки. Семената от фъстъци пък са пример за семе, което ядем. Огромният кокосов орех съдържа семе в корпуса си, подобно на прасковата. Някои се отглеждат само за консумация, като сусамовите например. Други се превръщат в напитки, както в случая на кафето. Кориандър и карамфил са семена, използвани като подправки. Много семена имат и голяма търговска стойност, като рапицата. Използването им е толкова разнообразно, колкото са и сортовете им. Съвременната култивация е манипулирала до голяма степен семената. Но основната им структура е все още една и съща - те съдържат ембриона, техния първоначален източник на храна и някакъв вид защитно покритие.

Ако сте решили вие сами да отглеждате зеленчуци и плодове във вашата градина, то вие ще имате нужда от качествени сортови семена, които може да откриете в каталога на агроаптеката ни.

Италиански ресторант в Банско

Обичате ли италианската кухня? А планината? Можете да откриете невероятна комбинация от тези две неща като посетите италиански ресторант в Банско. Той ви предлага възможността да се насладите на богато разнообразие от оригинални и съвременни италиански и средиземноморски ястия сред очарованието на планинския курорт Банско. Отворен е целогодишно и подходящо място както за зимата, така и за лятото. Модерният ресторант съчетава в себе си един необикновен комфорт и добре подбран лукс, които са гаранция за едно незабравимо преживяване.

 

Какви модели стъклени врати има на пазара?

При подбора на стъклени интериорни врати, се стараем да съчетаем стил, прозрачност и минимална тежест на материала, необходим за направата на вратите. Тенденцията през годините е вратите от стъкло да стават все по-актуални, заради своите характеризиращи естетични качества и многото вариации при моделите им. Материалът, който служи за изработката на тези врати, им позволява да заемат място във всякаква среда, особено на места, където нивата на влажност са високи - бани, басейни и сауни. Поради специалната изработка на стъклото, този тип врати лесно устояват на екстремни температури, a красивият им външен вид позволява монтаж в големи сгради, офиси, банки, магазини или хотели. Добре допълват и подчертават нашият интериор, а в ежедневието ни, те все повече изместват обикновените интериорни врати от МДФ.

С помощта на различните процеси на изработка и покритие, откриват пред нас феерия от многообразни цветове, модели, текстури, изработени от прозрачно или непрозрачно стъкло. Чрез процесът на гравиране или матиране на стъклото, могат да се направят и любими снимки или орнаменти.

Най-предпочитаните модели на стъклени врати са с плъзгащ механизъм. Те придават луксозна визия във всяка една стая. При направата на този тип врати винаги се ползва закалено стъкло, което да гарантира безопасност при счупване.

Двойната стъклена плъзгаща врата също е често срещан вариант за покриване на по-голяма площ и пространство. Обкова ползван за направата на единична и двойна стъклена плъзгаща врата е еднакъв – шарнирна панта, насрещник към касата и секретна брава с патрон.

Най-често срещания избор са вратите със закалено стъкло. То притежава висока шумоизолация и механична якост, което му придава повече здравина от незакаленото при една и съща дебелина, това е ефект, който се получава от напрежението образувано по време на закаляване.

След извършеното закаляване стъклото не позволява да бъде да бъде обработвано, тоест подрязвано, кантирано или пробивано, а само матирано или ламинирано. При закаленото стъкло вероятността за счупване е сведена до минимум, но ако се случи, то се разпада на малки частици, което значително намалява риска от нараняване.

Ремонт и рециклиране на тонер касети за лазерни принтери

При подмяна на консумативите на лазерните принтери обикновено изборът е между три варианта: използване на оригинални, съвместими и рециклирани тонер касети.

 Основните фактори при вземането на решение са цената, качеството на печат, безопасността и опазването на околната среда.

 Използването на оригинални мастила и тонери гарантират високо качество на отпечатъка и правилно функциониране на устройството. Те обаче, са и най-скъпият от трите варианта.

 Много от производителите на принтери имат свой програми за връщане и рециклиране на използваните тонер касети.

 Съвместимите тонери касети са произведени от фирми (в повечето случаи китайски), специализирани в производството на консумативи. В някои случаи те използват оригинални пластмасови тела от използвани вече касети, но има и такива със собствено производство на пластмасовите корпуси.

 Фирмите, които предлагат рециклиране на тонер касети го правят в собствени сервизни помещения, оборудвани със съответната апаратура и инструменти.

 И в трите случая съществуват някои съществени преимущества в рециклирането на тонер касетите пред производството на нови, свързани с опазването на околната среда. В една тонер касета има различни метални и пластмасови компоненти, които се разграждат за дълго попадайки в околната среда. При производството на пластмаси се отделя значително количество въглероден двуокис, а преработката и повторната им употреба поевтинява чувствително цената на тези ресурси.

 Как обаче рециклирането на тонер касетите влияе на качеството на отпечатаните документи? В какво се състои рециклирането?

 Във всяка тонер касета има две кутии (box) за пресен и отработен тонер. След изразходването на касетата обикновено боксът за отработен тонер е пълен, а този за пресен е празен. Така, че касетата се разглобява и се почиства от остатъчния тонер. След това се преглеждат основните и компоненти. Девелоперната ролка, която “изважда” пресния тонер в зависимост от модела е изработена от алуминий или каучук. Тя се почиства или ако е механично износена или повредена се подменя с нова. Основният компонент е т.нар. OPC барабан. Той е изработен от алуминий и има органично светлочувствително покритие. Различните модели имат различен капацитет, затова той също подлежи на подмяна. Останалите компоненти в касетата също се почистват, проверяват и смазват. Накрая касетата се зарежда с нов тонер.

 При прецизно спазване на технологичната последователност и използване на качествени тонери, компоненти и резервни части така рециклираната касета е в състояние да издържи нормалния жизнен цикъл на оригинална касета с аналогично качество.

Аксесоари за телефон

В нашето съвремие би било невъзможно да си представим живота без мобилен телефон. Вече почти всеки го притежава и се наслаждава на предимствата и удобствата, които ни предлага.

Естествено със закупуването на мобилен телефон идва и въпросът: „Как да го запазим във вида, в който сме го взели?”. Всеки много добре знае, че в забързаното ни ежедневие можем да бъдем доста невнимателни и непредпазливи. И най-безобидното изпускане на телефона ни може да доведе до нежелани последствия и най-вече нежелани разходи. Виждали сме как изглежда телефон с пукнат дисплей или с изцяло надраскан панел. Определено не е приятна гледка.

Тук идва моментът, в който да се замислим как да защитим нашия телефон и да потърсим подходящото място в интернет, където да намерим желания продукт. Точно при нас ще намерите разнообразие от калъфи за телефони, които не само придават търсената от вас надеждност, но и ще запазят привлекателния външен вид на вашия телефон. В зависимост от модела на телефона ви, ние можем да ви предложим различни калъфи с отвор за дисплея, като по този начин устройството ви ще е достъпно по всяко време и ще ви спести досадното отваряне на калъфа всеки път, когато искате да видите например точния час. Или желаете друг модел на калъф с магнитна закопчалка, която да предотвратява нежелано отваряне.

Ние не се ограничаваме само със защитата на вашия телефон, но и предлагаме аксесоари, които да използвате чрез устройството ви в свободното ви време. Един от тях са 3d очилата, които все повече набират скорост и популярност, особено сред геймърите. Насладете се на нещо различно и със сигурност атрактивно.

Обичате да пътувате и да правите много снимки на вас и любимите места, които сте посетили. Отново при нас ще намерите и селфи стикове със самоснимачка, за да направят почивката ви още по-незабравима.

Интернет пространството изобилства с места, където се предлагат различни аксесоари за мобилни устройства, но това не е всичко. Хората търсят сигурност и в магазина, който са избрали. Точно поради това можете да бъдете напълно спокойни и уверени, че освен качествени продукти ще получите и правилното отношение и разбиране, необходими при всяка една покупка.

Аксесоарите за телефони не се изчерпват само с качествения калъф, при нас може да намерите и много други неща, за които телефонът ви ще се окаже подходящ.

Често срещани грешки при локализацията

Първо накратко- локализация е адаптирането на дадено съдържание след превод на нов език или наречие за нов регион. Процесът на локализация и превод е сложен и изисква съдействието на опитни професионалисти. А това са най- често срещаните грешки:

1. Не се използва домейн за съответната държава (например .fr или .uk.co) а интернационалното .com. Резултата често е такъв, че потребителите, които не говорят английски влизат в сайта и директно излизат, ако не им се занимава да търсят флагчетата за смяна на езика.

2. Прави се превод на сайта без изобщо да не направено маркетингово проучване на новия целеви пазар. Например имаме компания за телешко и решаваме да развиваме дейност в Индия.

3. Липса на локален сървър. Има значителна разлика ако например ще работите на немския пазар и имате и немски сървър - разликата в класирането в Google за Германия ще е голяма.

4. Превод пълен с граматически и правописни грешки. Най- добре е на наемете високо квалифицирана агенция, която ще разполага с преводачи, чието ниво на владеене на езика е като роден такъв или са живели в съответната държава.

5. Да си купите желания домейн 5 дни преди да започнете работа на съответния пазар. Трябва да закупите този домейн месеци, ако не и година по- рано, защото във важния за Вас момент може да се окаже, че просто някой вече Ви е изпреварил. Тогава ще трябва да се задоволите с това, което е останало на пазара, и което може да не отговаря съвсем на изискванията за Вашия бранд.

6. Да закъснеете на даден пазар. Изумително е за колко компании отнема твърде много време след завладяването на един голям пазар да започнат работа на нов голям пазар. Така рискуват някой да ги изпревари с тяхната услуга или продукт и в съответната държава никога да не се наложат като лидер. (Например Facebook в Германия или eBay в Полша).

7. Липса на физически локален адрес и представителство. Предвид все по- голямата популярност на местните търсения просто ще сте извън класацията.

8. Да не се предлагат разпространените в дадената държава начини за плащане.

9. Неработещи специфични знаци и букви от дадения език в сайта. (Например специфичните за немския букви с две точки отгоре). Дразнещо е за местните потребители и много вероятно ще напуснат сайта.

10. Да нямате блог на съответния език. Ако нямате облик, съответстващ на местния пазар и на местния език няма как да достигнете местните потребители. За да се класира сайтът Ви имате нужда от линкове, а за да имате линкове имате нужда от съдържание на местния език.

Ключови грешки, при дизайн на баджове

Баджовете се превърнаха в популярна тенденция през последното десетилетие. Бизнесът отдавна е наясно от техните ползи и се възползват от тях. Баджовете се използват в хотели, ресторанти и офиси. Все по-често ги срещаме и на евенти, на които присъстват много хора с общи интереси. Те спомагат общуването и улесняват работата многократно. Дизайнът им може да бъде разнообразен, но винаги е от значение.

Ключови грешки, при дизайн на баджове

Трябва да знаем някои ключови грешки, които могат да бъдат допуснати при дизайна на баджовете. Една от най-често срещаните е първото име на човека, на когото принадлежи баджа, да бъде изписано на една линия с фамилията. Това може да предизвика объркване и да доведе до конфузни ситуации с имената. Размерът на шрифта също е от значение. Направете първото име по-голямо, лесно за четене. Използвайте правилния шрифт и цветова гама, в противен случай рискувате баджовете да не могат да се четат.

Размерът на самият бадж трябва също да бъде взет под внимание. Баджовете не трябва да бъдат твърде големи или твърде малки. Необходимо е да са достатъчно големи, за да се четат от поне пет метра разстояние, но и да не бъдат прекалено големи, за да създават неудобство на носещия ги.

Внимавайте каква информация избирате да бъде изписана на баджа. Слагайте само най-важното, за да избегнете претрупване на баджа. Някой от основните неща, които можете да включите са имена, фирмата, за която работи служителят и професионалната му длъжност. Възможно е да сложите и лого, за да ги превърнете в отличен инструмент за популяризиране на бранд. Разбира се можете да ги направите и по-креативни, като добавите снимка на служителя или неговия Twitter профил.

За добра изработка на баджове потърсете експертите в бранша. Рекламна ни къща е утвърдена фирма на пазара и производството на баджове, чийто професионалисти ще ви гарантират качествена изработка. Фирмата предлага и лазерно гравиране на баджа, което позволява той да бъде изписан с по-голяма детайлност.

Как да подобрим качеството на дизеловото гориво?

Много хора се обръщат към дизеловото гориво с желание да спомогнат за по-малкото замърсяване на околната среда. Това гориво не е безвредно, но въпреки това е по-изчистен вариант от обикновените изкопаеми горива. Фактите сочат, че дори зеленчуково олио може да се превърне в дизелово гориво. Въпреки това, качеството на сегашното дизелово гориво варира, като главно се влияе от базираните съставки в него. В действителност по-заниженото качество на дизела намаля неговата ефективност, повишава замърсяването на околната среда и дори е възможно да доведе до повреждане двигателя.

Необходими неща:

 1. Добавки
 2. Конверсионен инструмент

Използвайте специални добавки, за да подобрите качеството на дизеловото гориво. В специализираните магазини и дори по бензиностанциите се предлагат множество различни добавки, които са предназначени за различните видове гориво по магазините, от такива, които увеличават ефективността, до такива, които предпазват от образуване на восъчни кристали при студено време. Най-близкият магазин за авто части във вашият район със сигурност ще ви предостави богат избор на добавки, който ще ви свършат работа, подобрявайки качеството на дизеловото гориво...
По-добре поръчайте професионално произведен дизел, отколкото да го правите сами. Съветваме ви така, тъй като качеството на домашно приготвения дизел е доста лошо. Така че, дори да имате опит в производството на гориво в домашни условия, препоръчваме ви да оставите тази работа на професионалистите.
Добавете малко керосин към вашето дизелово гориво. Тази добавка може да помогне в подобряването на скоростта, която получавате от горивото и ще елиминира лошите емисии.
Закупете си конверсионален инструмент, ако ще използвате биодизел. Този тип гориво е направено изцяло от натурални съставки, като зеленчуковото олио, например. На теория, може да подкарате вашата кола с биодизел и без да използвате конверсионален инструмент. Но практиката сочи, че така ще повлияете на качеството на горивото и неговата изява, така че съветваме ви да използвате.
Купете своето дизелово гориво от сигурен търговец с добра репутация, каквато е нашата фирма. Това е най-добрия начин да знаете, че инвестирате в качествено гориво за вашата кола. Повече за предлаганите видове горива ще откриете в сайта.

Всяка нова кола е обречена да остарее

Времето е фактор, който се отразява на живата и неживата природа. Затова когато настъпи моментът, да предадете старата си кола за скрап, е добре да знаете какво гласят изпитаните практики.

Всеки собственик на кола е поставен пред задачата в един момент да трябва да избере фирма, която да натовари стария или негоден вече за управление автомобил и да го отведе до площадката за разглобяване и сортиране.

Със сигурност ще намерите различни компании, които се занимават с рециклиране на стари коли. Важно е да се уверите в тяхната професионалност. Задавайте въпроси на служителите, които вдигат телефона. Уточнявайте в детайли всеки един етап от процеса на предаване на автомобила. Така в края на процеса ще бъдете удовлетворени, че сте се отървали от излишен разход и че сте възвърнали част от инвестицията си.

Напълно логично е чувството ви на удоволствие. Освен това сте допринесли за опазването на околната среда - тема, която няма да заглъхне през следващите няколко десетилетия!

Знаете ли, че с всяка следваща година се натрупва количеството на остарелите автомобили и тези, които са излезли от употреба, вследствие на пътно транспортно произшествие? Тази тенденция може да се промени, когато бъдем отговорни пред себе си и обществото. Рециклирането на автомобилите позволява наличните ресурси в природата да се използват многократно.

Това се случва по няколко начина. Един от които е публикуване на обява за коли за скрап.

Самият процес на рециклиране е сложен и продължителен. На първо време автомобилът се разглабя, източват се всички течности - гориво, масло и т.н. Отстраняват се елементи като седалките, стъклата, люковете, фаровете и т.н. По този начин се елиминират всички части, които биха усложнили процеса на екологично преработване. След това всяка част от автомобила минава през шредер. Става дума за огромна машина, в която преси смачкват и трошат всеки детайл. Така става възможно последващото преработване в пещта.

Как да поставим резбована шпилка в дърво?

Шпилката осигурява добра структурна връзка, в случаите когато трябва да се затяга към дърво. Има един проблем обаче, който трябва да имате предвид - не може просто да пробиете и завиете шпилката в дървото, тъй като тя лесно ще падне. За да поставите здраво шпилката в дървото е задължително преди това да сложите дюбел, който да пасва на резбите на шпилката. Грубите резби на шпилката солидно проникват в дървото и могат да понесат тежест около 1600 паунда или 725 кг.

Неща, които ще ви трябват:

 1. Защитни очила
 2. Сет с дюбели
 3. Приставки за бормашина
 4. Мощна скороснопроменлива бормашина
 5. Шпилка с ринг
 6. Шестостенни гайки, пасващи на шпилката
 7. Гаечен ключ

Изключително важно е преди да започнете да работите да подсигурите собствената си защита. Затова първо поставете предпазните очила, а след това изберете дюбел от сета, с който разполагате, така че да пасва на шестостенната резбована шпилка.

Отворете патронника на бормашината с променлива скорост и сложете опашката на инструмента прикрепена към патронника.
Затегнете патронника, за да подсигурите прикрепения дюбел към мотора на бормашината и го приплъзнете към квадратния край където да се вмъкне.
Поставете шестостенната глава на шпилката в края на дюбела.
Позиционирайте дюбела срещу дървото, където искате да поставите резбована шпилка.
Внимателно натиснете спусъка на мотора на бормашината и упражнете натиск, с който да пробиете дървото.
Спрете да пробивате когато се закрепи здраво на дървото.
Завийте шестостенна гайка в края на резбованата шпилка.
Изравнете краищата на резбованата шпилка със завитата шестостенна гайка, посредством отвора на шпилката, като я завивате по часовниковата стрелка. Завъртете шпилката, докато края й стигне до отвора.
Завъртете шестостенната гайка до отвора на шпилката и го затегнете с гаечен ключ, за да обезопасите шпилката в дървото.

В случай, че имате нужда от висококачествени шпилки в разнообразие от размери и видове, можете да посетите и разгледате богатия ни каталог - където ще откриете всичко, от което се нуждаете.

Марковски

Адвокатска кантора Марковски е една от най-известните не само на територията на столицата София, но и на цялата страна. Тя обслужва всички хора, без значение от какво естество са техните правни нужди и проблеми. В кантората работят специалисти по бракоразводни дела, търговско право, облигационно, наказателно и други. Едва ли има нужда да се казва, че имената на Марин Марковски и неговият син са свързани с някои от най-ключовите и знакови дела за България през годините. Техните авторитет и репутация са големи, което ги прави в едни от най-добрите адвокати. Тяхната кантора е от тези, в които винаги може да се потърси експертно мнение по различни казуси. Това е всъщност ежедневието на много адвокати и те се стремят да предлагат само най-доброто на своите клиенти. Независимо дали впоследствие ще бъдат наети като защитници и техни представители в съда или от тях ще се поиска единствено консултация, адвокатите са длъжни винаги да помагат на тези, които са ги потърсили. Един от основните адвокатски принципи е да се ръководят изцяло от интересите на клиентите, а не толкова от собствените си изгоди и ползи. За огромно съжаление в наши дни не са малко случаите, когато корупцията в правните среди се шири на високи нива, а за голяма част от тях ни се съобщава в новинарските емисии или в електронните журналистически издания. При претърпяване на ПТП също имаме нужда от адвокат, който да се заеме с въпросите по застраховката и нейното изплащане. За това съвсем естествено настояват пострадалите и ощетените. Препоръчително е за адвокатите в такива случаи подробно да се запознават с документите и жалбите, така че евентуално да открият слабости в мотивите и пледирането на другата страна. Много дела всъщност се печелят именно от допуснати грешки и неточности в хода на делото, което е за съжаление проява на непрофесионализъм.

Всеки екип от адвокати се стреми да работи по такъв начин, че да осигурява на клиентите си само най-доброто. Днес дори е характерно за екипите да работят онлайн и по този начин да дават съвети и консултации на хората. От една страна това е повече от удобно, защото не се налага да се ходи на срещи на четири очи, които винаги са свързани със загуба на време. От друга днес интернет използват почти всички, ето защо имейлите са нещо обичайно от ежедневието. Именно чрез размяната на имейли се осъществява и общуването между адвокати и клиенти, когато имаме налице онлайн консултиране. Потърсилите адвокатски услуги трябва да оставят координати за обратна връзка, така че при нужда да бъдат потърсени незабавно. Само когато между адвокат и клиент има лесна двустранна комуникация, първият може да разчита да постигне успех в своето дело. Обратното не е желателно и наистина води до затруднения в общуването.

Много на брой са адвокатските услуги, от които можем да се възползваме. Всички те са предназначени да ни помагат да излезем като победители от съдебната зала, ако наистина се стигне до такова стечение на обстоятелствата. Сред услугите например са консултации по митническо, полицейско или търговско право, като особено последното е много актуално. Всеки ден между различни представители на фирми и сдружения се стига до подписването на договори, които регулират правата и задълженията. Възможно е обаче поради недостатъчно добро познаване на материята, да се стигне до законови нарушения. В такива случаи лицата биват подвеждани под отговорност съгласно установените законови процедури. За да се избегнат рисковете от подобно нещо, е повече от желателно да се потърсят услуги от адвокат, който подробно да прочете договора и евентуално да посочи слабите му страни. Адвокатска кантора Марковски е само една от опциите за хората от страната, ако те имат нужда от съвети и препоръки по своите различни по вид правни казуси.

Страница 1 от 7

Снимки от аквичоп

 • По пътя за Фарера
 • Коментар: По пътя за аквичоп във Фаррера.
 • Никополис ад Иструм_1
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм. Останки от древното селище.
 • Райското пръскало над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай. Най-високият в България водопад - Райското пръскало - 124 метра
 • Аквичоп във Тарега - Пчеличката Мая
 • Коментар: Пчеличката Мая в цял ръст.
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - множество каяци.
 • Ботев връх в облаците
 • Коментар: Пейзажи от аквичоп към връх Ботев, оставащ в облаците.
Нагоре