SEO или реклама в Google

Ако преди години е трябвало да плащате хиляди за рекламни клипове, то днес вече може да се възползвате от интернет, който се оказва най- доброто място за реклама. За разлика от телевизионните клипове и печатни реклами, вашата реклама в интернет ще бъде видяна от хиляди потребители по цял свят.

Днес са използвани най- различни методи за интернет реклама, но най- разпространените сред тях са Google реклами и SEO. Много често изборът между двата метода се оказва труден.

SEO и рекламата в Google се различават по няколко причини. Всеки един от методите имат своите предимства и недостатъци.

Използването на SEO методите за популяризиране на вашия бизнес ви дава трайно присъствие в търсачките. Също така, при SEO имате неограничен брои кликове. Чрез SEO методите повишавате качеството на целия сайт.

Ако искате по – бързи резултати Google рекламата ви ги дава. При Google рекламата плащате само при клик. И не на последно място този вид реклама изгражда и стратегия за страниците, които привличат клиенти.

Макар да има много предимства SEO стратегията носи по- бавни резултати. Друг недостатък на оптимизацията е, че при нея нямате 100% върху Google, което означава, че няма гаранции за постигане на желаните резултати.

За разлика от SEO метода, когато спрете рекламата в Google вашия сайт губи позиции и не се показва повече. Друг недостатък на Google рекламите в сравнение със SEO, е, че броят на кликовете се определя от вашия бюджет.

От така представената информация става ясно, че SEO е по – добрият и ефикасен метод за реклама. Оптимизацията дава постоянни резултати и води повече потребители на сайта.

При рекламата в Google нещата са по – различни в равнение със SEO. След като рекламата бъде пусната в търсачката, вашия сайт моментално се класира на първа страница и получава кликове. Тук недостатъка е, че след спиране на рекламата вашия сайт много бързо губи позициите си. Това означава, че трябва да инвестирате постоянно, за да имате добри резултати, докато инвестицията в SEO е краткосрочна.

 1. SEO е подходящ метод за популяризиране на вашия бизнес, когато ще се работи по фрази, които са основни. Това са думи и фрази, които са известни като ключови думи, и са определящи при SEO - http://etel.bg.

Важно правило при SEO метода е да се избират най- подходящите ключови думи, тези които са свързани със вашия бизнес. Ако например имате сайт за закупуване на „самолетни билети”, това е фразата, която е подходяща за оптимизацията.

Google рекламата е подходяща когато имате силен продукт или услуга и целта ви е да получите директен приход от рекламата. Ако например пускате на промоция за билети София – Брюксел и предвиждате голям процент продажби. В този случай рекламата ще донесе посетители, които търсят именно този тип транспорт за тази дестинация.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп-вир-на-хотница_11
 • Коментар: Хотнишки водопад - вир преди водопада, мост от екопътеката
 • Хижа Рай под нас
 • Коментар: хижа Рай, погледната от основата на Райското пръскало. Отнема 30 минути да се качиш до там - но си заслужава
 • Залез над Триглав
 • Коментар: Залез от аквичоп до хижа Триглав. Скоро и последните лъчи ще се скрият от хоризонта. Започва да се смрачава и застудява. Добре, че сме екипирани и подготвени...
 • Аквичоп на Ботев Връх
 • Коментар: Ботев връх вече е пред нас!
 • Пейзаж от аквичоп на Дряновски манастир
 • Коментар: Красив пейзаж от аквичоп по екопътеката на  Дряновски манастир. Снимката е направена по посока Велико Търново.
 • Никополис ад Иструм_5
 • Коментар: Останки от Аквичоп до Никополис ад Иструм
Нагоре