За лазерното гравиране

Още от най-древни времена гравирането на подаръци се ползва с огромна популярност. Персоналните украшения винаги са притежавали един особен магнетизъм. Подаръците с художествено гравиран надпис не могат да бъдат сравнени с всички останали подаръци.
Съществуват два основни начина за направа на надпис върху неметални или метални изделия – традиционното ръчно гравиране и машинно лазерно гравиране. Ръчно гравиране се извършва от човек с опит и възможности. При този метод желаното послание се издълбава върху повърхността на метала или гранита с помощта на тънка остра игла. Лазерното гравиране е втория метод за направа на персонален надпис. Благодарение на този метод, всеки може да даде израз на своите креативни заложби.
Лазерното гравиране се използва широко в промишлеността и в бижутерийната сфера. Лазерният лъч позволява с огромна точност да се нанесе символ, изображение или надпис върху повърхност, като се използват различни шрифтове. Надписът върху подаръците се извършва с помощта на съвременна лазерна технология и се чете с лекота. Известно е, че златото е мек метал, който лесно се поддава на механично въздействие, но дори и най-твърдото волфрамово украшение може да бъде гравирано с нужните слова, с помощта на специално оборудване за лазерно гравиране.

Много клиенти, в стремежа си максимално дълго време да съхранят писменото послание върху подаръците, се вълнуват на какъв тип гравиране да се спрат.

Съвет от нашите професионалисти:
В случай, че надписът се направи във вътрешността на брачните халки, с буквите няма да се случи нищо нежелано, т.е. посланието трудно може да бъде заличено.
Въпреки това, златото е мек метал и с течение на времето, ежедневните търкания и механични въздействия е нормално да се очаква едно постепенно заличаване на надписа. Ако трябва да се направи сравнение между рисунка и надпис, които са гравирани върху бижу или друга повърхност, то рисунката със сигурност ще е по-дълготрайна във времето, докато надписа с годините постепенно ще избледнява. Съвременните технологии подпомагат дейността на изкусни дизайнери на годежни пръстени, уникални продукти и красиви изделия, изработени от най-разнообразен материал. За тези, които не обичат да бъде ограничавано полето на тяхното въображение, лазерното гравиране е единствения правилен избор. Благодарение на лазерно гравиране всеки може да добави частица от своята индивидуалност върху ювелирни украшения, уникални подаръци и скъпи бижута.
И нещо идейно от нас – до кутията с брачните халки може да се поръча табелка върху която изящно са гравирани имената на младоженците!

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп във Тарега - Пчеличката Мая
 • Коментар: Пчеличката Мая в цял ръст.
 • Гората е пред нас
 • Коментар: Гората е пред нас от аквичоп към връх Ботев
 • Аквичоп на Хотнишки водопад_7
 • Коментар: Аквичоп на Хотнишки водопад - снимка от високо
 • Аквичоп в Янтра - на път към върха
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - по пътя към върха.
 • Долмабахче сарай
 • Коментар: Долмабахче сарай от аквичоп в Истанбул преди две години.
 • Аквичоп до съдебната палата в габрово
 • Коментар: Съдебната палата в Габрово - Аквичоп в отсрещното кафене на открито.
Нагоре