6 модерни причини да учите чужд език

Изучаването на нов език може да не е толкова лесно, но има много ползи от всичкото отделено време. Много хора учат езици заради всевъзможни причини, но тук ще се спрем основно на 6 от тях.

Първата причина е, защото ще имате високо ниво на култура. Хората, които имат култура са хора, които имат познания и които знаят какво искат от живота. Ако знаеш друг език, ще бъде по-култивирано познанието. И обратното, ако знаете повече от майчиния език ще може да пътувате повече и ще разберете, че света е по-добър.

Втората причина е, защото хората ще ви харесват. Хора като хора с познания, които могат да се учат. Хора като изслуша истории от други страни и от другите, така разказват за вашето пътуване в новия език, който може да се открие и нови приятелства.

Третата причина е, защото вие ще откриете толкова много. Не само ще ви бъдете по-отворени към нова култура, но и ще бъдете в състояние да отговорите на хиляди други хора, благодарение на допълнителната си език. Никой не знае къде живота ще отведе утре, и знаейки това допълнително може просто да направите живота си съвсем различен.

Четвъртата причина е, защото ще развивате ума си. Чрез обучение, което упражнява мозъка и затова трябва да бъдете по-бързи при запаметяване на мисловни упражнения. Когато се научите на нов език, трябва да сложите и съпоставите думи и глаголи, с това и мозъкът ви ще работи усилено.

Петата причина е забавната страна на нещата. Ученето на език не е лесно, но като се насладите на опит и го превърнете в интерактивна игра можете наистина да имате много удоволствия. Възползвате се от това да знаете език от по-рано, вместо по-късно.

На шесто, но може би в наши дни най-важно място е израстване в кариерата с чужд език. Не забравяйте, че много работодатели днес приемат заявления от завършилите с някаква степен образование от университет и забележете, задължителен сертификат за владеене на поне един чужд език.

С това се ограничава мисленето за работните места, а да не стигнете до там програмите за модерни езици предлагат една година в чужбина и алтернативни обучения. Ако решите да предприемете учебен стаж през тази година, това може да е от голяма полза за бъдещата кариера, давайки възможност за развиване на език и умения. Някои висшисти искат дългосрочна кариера, използвайки своите езикови умения. С това те избират да поемат по-краткосрочна роля, като преподаване на английски език, докато живеят в чужбина и усъвършенстват езиковите си умения. Други предприемат краткосрочни роли в туризма и развлекателния бизнес. Още един много използван вариант е да се впуснат в кариерата в превод или превод. Повечето от тази работа сега се прави на базата на свободна практика. За да се установи, че е изключително важно да има някакъв опит като доброволец. Присъединявайки се към такава агенция може да е добра идея. Самонаемането изисква големи контакти и възможността да се предлагат на пазара. Като интересна смесица от езици също ще бъдат атрактивни за потенциалните клиенти. Съвременните филолози работят самостоятелно. Въпреки това, много други избират кариера не пряко свързана с предмета, но в която има възможност за използване на езиковите умения.

Така например, работещи фирми, които търгуват или предлагат услуги в международен план или на не-англоезични клиенти и доставчици. Това означава, че завършилите езици работят за огромно разнообразие от всякакви сектори.

Снимки от аквичоп

 • Никополис ад Иструм_5
 • Коментар: Останки от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Кулата на крепостта в Лерида
 • Коментар: акчиоп в Лерида - 2005 годна. Кулата на крепостта - точно в центъра на града, построена върху един хълм.
 • Красива зала
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул и снимка на много красива зала в Долмабахче сарай.
 • Зимната маркировка на Ботев
 • Коментар: Зимната маркировка на Ботев Връх
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - съвкупност от красота и емоция.
 • Хижа Триглав
 • Коментар: Сника от скалите над хижата по време на аквичоп до хижа Триглав. Хижата и останалите постройки са някъде допу на поляната. При голямо приближение се забелязва и нашата палатка :)
Нагоре