Преместване – е ли то по възможностите на всеки?

Един от проблемите, с които се сблъскваме в бита и работата си, е нуждата от преместване. И макар то да звучи като проста задача, неговото организиране и реализация често се оказват доста трудни за изпълнение.

Преместване – е ли то по възможностите на всеки? Разбира се, в случай че се доверите на специализирана фирма, доказала се през годините. Това ще ви спести време, нерви и ненужен стрес. Практиката показва, че и най-простото преместване не е чисто хамалска услуга. За неговото качествено и бързо изпълнение се ангажира цял екип от опитни професионалисти – техници, дърводелци, мебелисти, а при нужда ще ви бъде осигурен и транспорт.

„Преместване” като обобщаваща услуга включва редица под-услуги – предварителен оглед (който в повечето случаи е безплатен), демонтаж и опаковане на вещите, транспорт, хамалски услуги, разопаковане и монтаж. За да бъде изпълнението на услугата качествено и в договорения срок, се препоръчва да се подпише двустранен договор за изпълнение между поръчителя и фирмата, заела се да извърши вашето преместване, с ясно описани права и задължения на всяка от страните. Обикновено фирмата, предоставяща услуги по преместване, ще ви предложи да сключите застраховка на вашите вещи.

Практиката сочи, че най-популярната и търсена хамалска услуга е „преместване на дом”. Преместването на офис пък е доста по-скъпа услуга, тъй като изисква поемане на отговорност за скъпа техника, пренос и превоз на тежки и обемни предмети и голям обем на работа. И в двата случая не съществува фиксирана цена за услугата. Заплащането се определя след предварителен оглед и обикновено се определя на база лева/човекочас.

За да бъдат конкурентоспособни на пазара, фирмите, предлагащи услуги по преместване на дома или офиса, предлагат и редица други услуги. Например доставка и монтаж на техника, оборудване и мебелировка, изхвърляне на отпадъци, вътрешно разместване на мебели и ред други.

Статистическите проучвания сочат, че най-много услугата преместване се извършва през пролетта и летните месеци. В случай, че и вие сте от тях, е добре да изберете изпълнител на услугата преместване два-три месеца предварително, за да не ви се наложи да разчитате на посредствена фирма. И все пак не бива да забравяте, че въпреки всички поети ангажименти от страна на специализираната фирма е добре да поемете лично отговорността за преместването на ценните вещи, децата и домашните любимци.

Представете си, предлага се дори услугата „преместване на дърво”. И защо не след като има търсене на пазара. Ако градинарството ви е непозната материя, то професионалистите ще определят най-подходящия сезон за преместване (засаждане) на дървото, ще го изкопаят, ще го транспортират до новото му местообитание, след което ще го засадят.

Практиката показва, че незадоволено търсене не съществува. Така е и в сферата на предлагането на услуги по преместване. На пазара оперират и фирми за преместване на особено тежки товари, за които е нужна специална техника. Разновидност на преместване на машини, обемиста техника и съоръжения е извънгабаритният транспорт -  http://cargolift-bg.com

Снимки от аквичоп

 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_1
 • Коментар: Водопад Кадемлийско пръскало от аквичоп в Стара планина. Въпреки летният сезон, водобада беше доста пълноводен.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Никополис ад Иструм_4
 • Коментар: Колона от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Никополис ад Иструм_3
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм - елемент от архитектурата
 • Сред облаците
 • Коментар: Облаците започнаха да се събират около нас, няма време за Аквичоп
 • Аквичоп до странни скали
 • Коментар: Аквичоп до странни скали, към връх Ботев.
Нагоре