Лизинг- същност и приложение

Лизинг представлява операция, при която се предоставя възможност за закупуване, или ползване на имущество, или активи за даден времеви период и при определени условия. Взимане на лизинг се използва при различни ситуации- закупуване на кола, телефон, или телевизор. Приложението на лизинг услугите се използват за всичко в нашето ежедневие, те са масово използвани.

Всеки лизинг има своите специфики и характерни особености. В зависимост от предмета на договор, условията са различни, тъй като лихвата, периода на погасяване и други важни параметри са индивидуални и фиксирани за всеки лизинг. В България има главно два вида лизинг: оперативен и финансов. В своята цялост те имат едни и същи характеристики, но всеки от тях притежава отличителни черти относно периода на изплащане, рискове и придобиване след погасителния период.

При финансовия лизинг условията за използване на стоката, или имота включват разплащателна схема на погасяване. А напоследък все повече компании предлагат преференциални условия и намаления с изгодни условия.

При оперативния лизинг характерно е, че няма задължение за осъществяване на покупко-продажба. При него има възможност за наемане на даден предмет, или обект, като се внасят определени финансови вноски, но след изтичане на договорните отношения придобиването не е задължително.

В днешно време все повече хора използват лизинг. Той е добър финансов инструмент за реализиране на цели от личен и бизнес характер, на който може да се доверите. Едно от преимуществата на днешния лизинг е, че той е по-бързо, лесно и достъпно средство за финансиране в сравнение с банковите заеми, където отпускането на финансови средства е далеч по-тромава процедура. Важно е преди да пристъпите към подписването на лизинг договор да проучите всички възможности и условия, които се предлагат на пазара. Трябва да се информирате за всички подробности преди да сключите лизинг договор. Предимствата да вземете лизинг са много, но главното е, че разсроченото плащане е удобно за много клиенти, които нямат възможност да изплатят цялата сума за даден актив.

Предлагането на гъвкави погасителни лизинг планове, съобразени с личните ни финанси и възможности е друг плюс. Затова много потребители имат доверие на тази услуга.

Взимането на лизинг е лесна процедура, защото не се изискват куп документи, или гаранции. Може да се направи онлайн запитване и да се получи обратен отговор до минути. Това също привлича клиентите. Друго преимущество е, че при лизинг се налага по-малка годишна лихва в сравнение с банковия заем. Това също привлича все повече потребители. Тъй като има голямо търсене, услугата лизинг се предлага в множество търговски обекти, където има обособени места, пригодени специално за сключване на лизингови договори. Хипермаркети, магазини- може да се консултирате със специалисти навсякъде.

Лизинг услугата идва тогава, когато искате да притежавате нещо, за което сте си мечтали, но нямате възможност да платите на куп. Това е съвременен метод, който е най-разпространеният финансов инструмент.

Снимки от аквичоп

 • Кулата на крепостта в Лерида
 • Коментар: акчиоп в Лерида - 2005 годна. Кулата на крепостта - точно в центъра на града, построена върху един хълм.
 • малък-водопад_10
 • Коментар: Хотнишки водопад - малък водопад, преди основиято голям.
 • Красива зала
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул и снимка на много красива зала в Долмабахче сарай.
 • Хижа Рай под нас
 • Коментар: хижа Рай, погледната от основата на Райското пръскало. Отнема 30 минути да се качиш до там - но си заслужава
 • Лъв до Босфора
 • Коментар: Статуя на лъв до Босфора, от аквичоп в Истанбул. Лъвът е обграден от цветен килим, а зад него кораб преминава през Босфора.
 • Чешма от аквичоп до Видимско пръскало
 • Коментар: Чешма от аквичоп до Видимското пръскало. Над чучура има релеф на мечка.
Нагоре