Аларми – за сигурността на вашия дом, офис, автомобил

В днешния забързан и несигурен свят често си задаваме въпроса, как да си осигурим спокойствие и гарантираме сигурността на нашия дом, офис, автомобил. Напълно логично, налагащият се отговор на този въпрос е, посредством използването на аларми.

С напредването на съвременните иновативни и модерни технологии, вече не е нужно да монтираш решетки и бронирани врати или да криеш парите си в буркан. Алармите са нов, иновативен и съвременен начин за охрана на дома, на място или от разстояние.

Различават се различни по вид и устройство алармени системи – автоаларми, аларми за дома, GSM аларми, телефонни аларми, аларми с датчик за движение, аларми за апартамент и още много други. Ценовият диапазон, на който можеш да се сдобиеш с необходимата охранителна система, също варира в много широки граници.

Възможно е избраните от вас и монтирани аларми да издават само звуков сигнал, да бъдат свързани със СОТ или да са с GSM комуникатори. Познати още като GSM аларми, този вид охранителна система е един от най – иновативните и ви гарантира сигурност от разстояние. GSM комуникаторът е ефективна, високоинтелигентна система. При настъпване на някаква опасност, вие ще получите обаждане от комуникатора на личния ви GSM. Цената за този вид услуга не надвишава таксата за телефонно обаждане или изпратен SMS. Нещо повече, сработилите датчици ще ви покажат, заради опасност в кои от помещенията са се включили алармите. Така вие ще можете да контролирате от разстояние, наблюдавания обект и при нужда чрез гласова връзка да отчитате в кои от помещенията има движение. Друга предлагана от GSM комуникатора услуга е отчитане посредством SMS на часа и датата на възникналото събитие – опасност. Освен движение е възможно, датчиците да се задействат и при отворени врати и прозорци, дим и др. Датчиците сработват и задействат алармите. Този вид аларми се използват обикновено за охрана на офиси, магазини, складови помещения.

Ако искате да предпазите автомобила си от крадци и да го намерите там, където сте го оставили, отново се налага да прибегнете до услугите на аларми. Този вид охранителни системи за автомобили са познати още под наименованието автоаларми. Ако за защита на автомобила изберете аларми с GSM комуникатор във всеки един момент можете да се свържете с комуникатора и да получите информация за случващото се в автомобила. Нерядко се използват и аларми с GPS – GSM комуникатор, като при употребата им се получава и информация за точните координати на колата. А при необходимост можете дори да видите на карта къде точно се намира той.

Снимки от аквичоп

 • Залез над Триглав
 • Коментар: Залез от аквичоп до хижа Триглав. Скоро и последните лъчи ще се скрият от хоризонта. Започва да се смрачава и застудява. Добре, че сме екипирани и подготвени...
 • Фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красив фонтан от аквичоп в Тарега
 • Райското пръскало
 • Коментар: Райското пръскало от Аквичоп ми до хижа Рай през месец юли 2011г.
 • Гъби от кавичоп до триглав
 • Коментар: Красива снимка на гъби, направена от приятелкатами по време на аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена над хижата по посока върха.
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп във Фарера
 • Интересен пейзаж от аквичоп
 • Коментар: Интересен пейзаж направен от аквичоп на Дряновски манастир и едноименната еко пътека. Манастира се е сгушил между хълмовете прорязани от река и железопътна линия.
Нагоре