Опасността от играенето на видео игри

Още от появата на видео игрите, е имало дебати относно техните плюсове и минуси. Въпреки че не може да се отрече, че игрите изострят редица умения на детето, то също зависимостта от игрите може да има сериозни последици за здравето. Отделно от рискове за здравето, пристрастеността към игри и носи по не социална темперамент, което води до застой емоционален растеж.

Вижте някои от най-честите опасности и последици от пристрастяването към игрите:

Стрес - Стресът се развива, когато играчите не успяват да постигнат целите си в играта и имат проблем с преминаване на някой етап от нея. От източник на забавление играта бавно се превръща в катализатор на натрупване на стрес. Също така, когато човек осъзнава, че животът му е в жалкото състояние, защото от прекомерно игри, той или тя се развива повече стрес от страх да не бъдат в състояние да се върне към нормалното. Единствените тип игри, които със сигурност ще повишат вашия тонус са всичките логически игри, които могат да се играят безплатно в сайтовете за флаш игри.

Липса на сън - Голяма част от времето на даден човек е заето от работа и е било установено, че много хора жертват ценното си време да играят игри, вместо да спят, за да си почине тялото. Така онлайн игрите могат да доведат до разстройство на съня, или казано по друг начин безсъние, което има огромно влияние върху здравето на човек.

Пренебрегване на лична хигиена - Игрите водят до изолирането на играчите от външния свят, което в крайна сметка води до липса на взаимодействие с хората. Когато човек осъзнае, че няма никой, който може да го забележи, той се чувства по-малко принуден да се грижи за личната си хигиена.

Нездравословно хранене - С играенето на игри, човек често забравя колко важен е режима на хранене, защото той или тя е твърде зает да мисли за това, което се случва в играта. Повечето играчи предпочитат бързото хранене, което се състои от сладки газирани напитки, което допълнително води до влошаване на здравето. Те също предпочитат замразена храна, която не отнема много време, за да се готви и по този начин не намалява времето им за играене. Такива хранителни навици са основна причина за диабет и затлъстяване при възрастни.

Депресия -  Депресията бавно подправя пътя си към мозъка на геймърите, докато те става все по-пристрастени към играта. Единственият път, когато те осъзнаят, че те са в състояние на депресия е, когато за момент спрат да играят, за да осъзнаят, че те са че пренебрегват други по-важни нужди на живота. Това, което прави нещата по-лошо е, че единственото решение, което могат да намерят, за да се измъкнат от тази депресия е да играят повече игри, а по този начин губят контрола на реалния си живот.

Все пак това са негативните страни от това да играете онлайн игри, но пък списъка с предимствата е дори още по-голям за това не трябва да спирате да играете онлайн игри като ако искате да го направите.

Снимки от аквичоп

 • Еменски каньон
 • Коментар: Еменски каньон в близост до село Емен. Аквичоп и забавления цял ден.
 • водопада Видимско пръскало
 • Коментар: аквичоп до Видимското пръскало - водопада в далечината
 • аквичоп в габрово общината
 • Коментар: Часовниковата кула на Община Габрово, културният дом на заден план в лявата част на аквичоп снимката.
 • дървен мост от аквичоп
 • Коментар: Екопътека "Видимското пръскало". Дървен мост към водопада.
 • НАГ Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - Национална Априловска Гимназия.
 • Никополис ад Иструм_4
 • Коментар: Колона от Аквичоп до Никополис ад Иструм
Нагоре