Избиране на правилния размер кучешки дрехи

В днешни дни кучешките дрехи са изключително модерни и пазара е наводнен с такива. Много собственици на кучета, включителни и мен, имат необичайното желание да обличат кучетата си с малки и сладки дрехи. Понякога това се превръща даже и в хоби. Не случайно споменах думата "малки", защото точно това имах в предвид: дрехи, костюми и аксесоари, които са предназначени специално за малки породи кучета. Все пак това са едни от най-глезените домашни любимци и съответно най-често обличаните в дрехи. Големите кучета обикновенно са "по-сериозни", имат някаква задача (например куче пазач или ловец) и по тази причина не обичат да бъдат глезени и обличани в кучешки дрехи.

И за да се уверите в думите ми може да направите една бърза разходка в месния кучешки магазин. Веднага ще забележите, че суичърите, якетата и анцузите за малки породи кучета са много повече, от колкото тези за големите породи. С други думи: много по-често се срещат кучешки дрехи за Пинчери от колкото за Кавказки овчарки.

И може би точно това е причината, много от собствениците просто да не уцелват точния размер за кучето си. Когато минете през оживен парк, пълен с кучета няма как да не забележите че много от кучетата са облечени в изключително малки дрехи, които изобщо не са им по размер и най-вероятно им пристягат гръдния кош, а в много от случите им пречат и на нормалното дишане.

Когато се заговоря с някой собственик на "модерно" облечено куче, но в малък размер суичър чувам все едно и също нещо: "Тази дреха беше толкова красива че просто се влюбих в нея. Нямаше как да не я купя, въпреки че дори и най-големия размер не беше достатъчно голям за моето куче." Извода е че собствениците на домашни любимци понякога отказват да се примирят с факта, че дадена дреха е прекалено малка за тяхното куче и въпреки всичко я купуват и го принуждават да я носи.

Един от най-лесните начини да избегнете това е като изпробвате малката кучешка дрешка директно върху Вашия любимец преди да я купите. Обикновенно кучешките магазини позволяват да влизате вътре заедно с любимците си, следователно може да пробвате дрехата, в която сте се влюбили директно върху кучето си.

Друг е въпроса че само в интернет можем да намерим магазини, които са тясно специализирани в продажбата на кучешки дрехи. Там предварителното изпробване е невъзможно, но пък винаги може да замените дрехата, важно е само първо да сте прочели условията за връщане на сайта. Ако няма ясно написани такива - сайта не е много надежден, по-добре потърсете друг.

Друго голямо преимущество на онлайн магазините за кучешки дрехи, е че предлагат всякакви размери дрехи. Местния кучешки магазин най-вероятно не може да си позволи да складира в наличност нестандартни размери за големи кучета, но при онлайн магазините това не е проблем. Винаги може да намерите точния размер за Вашия домашен любимец.

Ако сте се спряли на онлайн пазаруването и сте твърдо решени да закупите дреха за кучето си чрез интернет - нищо не пречи първо да се отбиете в местния магазин за кучешки аксесоари и да пробвате няколко модела кучешки дрехи върху любимеца си. Така ще добиете приблизителна представа кой размер точно е Вашето куче.

Снимки от аквичоп

 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона променят цветовете си и силата на струята под съпровода на музика.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - извисяващи се струи вода на голяма височина.
 • Хубав пейзаж
 • Коментар: Хубав пейзаж от аквичоп към връх Ботев
 • Аквичоп във Тарега - Пчеличката Мая
 • Коментар: Пчеличката Мая в цял ръст.
 • Водопада на Еменски каньон
 • Коментар: Водопада на Еменски каньон от аквичоп там.
 • Хижа Рай и палатката ни за аквичоп
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай 23-24 юли 2011 година. Червената палатка е нашето аквичоп обежище :)
Нагоре