"Galaxy S3" експлодира в джоб на момиче!

Технологиите са нещо доста опасно и определено с тях трябва да се действа внимателно. Някои high-tech приспособления, дори да изглеждат сякаш са направени за играчка, защото могат да подкарат последна дума на техниката мобилни приложения и игри, просто не са за игра. Говорим не за друго, а за небезизвестното Galaxy S3 на Samsung. Да, точно за серията на Samsung, която изстреля компанията на върха на класацията за най-успешни смартфон производители, оставяйки зад себе си дори Apple.

Преди няколко месеца, се появиха новини от различни краища по света, че същият модел телефон се е взривил, докато се е зареждал. А сега, малко по-късно, настава нова суматоха около S тройката. Не се знае дали инцидентът, за който ще прочетете в по-долните редове, ще окаже някакъв ефект върху серията Galaxy и нейната масова разпространеност (купува се като топъл хляб, в България вече почти не са останали бройки от Samsung Galaxy Young), но със сигурност ще привлече внимание.

Една тийнейджърка от Швейцария е получила изгаряния от втора и трета степен, когато смартфонът й най-неочаквано експлодирал в джоба й. 18-годишната Фани Шлатер била наранена, когато нейният "Samsung Galaxy S3", както твърди, се взривил в джоба на панталоните й. Също така, девойката споделя, че ще заведе съдебно дело срещу производителите и ще се постарае хората да научат какво се е случило, за да ги предпази от подобни небезопасни инциденти.

"Чух експлозия, сякаш нещо изпука. След това усети странен мирис на химикали, идващ някъде отдолу, и панталоните ми започнаха да горят", заявява младото момиче пред вестник Le Matin, все още объркано и не можещо да повярва какво се е случило. Създалият се пламък се разрасна със страшна скорост, но колегите на Фани, които в този момент са се намирали с нея на работа, успели да я отведат до най-близката тоалетна и да потушат пожара.

"Добре, че косата ми е вързана, а пуловера не бе засегнат от пламъка", радостна е тийнейджърката. Картинката, която можеше да последва, ако огънят се бе разпрострял по горната част на тялото й, можеше да е много по-страшна. Въпреки това, тя уточнява, че изгарянията й са толкова сериозни, че ще бъде освободена от работа няколко месеца.

В официално изявление на Samsung се казва: "Когато получаваме продукт, за който твърди, че е предизвикал някаква нещастна случка, правим подробно разследване, за да установим причината за този инцидент. Искаме да уверим всички потребители, че стриктно контролираме качеството на нашите продукти и гарантираме за тяхната сигурност."

Това не е първият случай, в който се взривява батерията на Samsung Galaxy S3. През май тази година, един потребител на Reddit публикувал снимки от своя разрушен телефон твърдейки, че се е взривил от само себе си. Миналата година, един потребител на S3 от Ирландия потвърдил, че телефонът му се е взривил, докато той е шофирал.

Снимки от аквичоп

 • Преход през скалите_6
 • Коментар: Преход през скалите от Хотнишки водопад. Част от екопътеката.
 • Аквичоп от Габрово
 • Коментар: Аквичо на изхода за Севлиево
 • Гората е пред нас
 • Коментар: Гората е пред нас от аквичоп към връх Ботев
 • Сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците
 • Селце
 • Коментар: Селце на самият връх - от аквичоп във Фарера
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
Нагоре