5 начина да получим трафик за сайтовете си

Ако искате да получите трафик към вашия сайт, трябва да изградите стратегия за получаването му. Не всичко се свежда до постове във форумите или публикации в социалните мрежи, но и тези два фактора не са за пренебрегване. В тази статия, ще ви дам пет начина да привлечете трафик към сайта си, така че да останете доволни, когато отворите Google Analytics или друг брояч, който използвате за целите си. Хайде сега да не губим време, а да започна със съветите си към вас:

Писане на статии - статиите са много важни, както за външната, така и за вътрешната оптимизация на сайта ви. Качественото и полезно съдържание, ще се индексира от търсачките, а посещенията няма да закъснеят. Гледайте текстовете да са над 400 думи и по възможност, да разкриват неща, които не се намират в мрежата. Пишете тематично съдържание обвързано със сайта ви, гледайте да не допускате елементарни правописни или пунктуационни грешки, за да не правите лошо впечатление.

Активност в социалните мрежи - споделяте съдържание от сайта ви в социалните мрежи: Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ и други. Хората обичат новостите още повече, когато пишете за нещо интересно. Старайте се да откривате теми свързани с нишата ви, които да зарадват читателите. Представете си, че сте репортер и имате задача да изготвите интересен материал, разликата тук се състои в тона, който е желателно, да бъде весел и оптимистичен.

Форуми - те винаги ще бъдат добър източник на трафик, особено ако знаете как да ги използвате. В случай, че имате развити форумни профили проблемът ви е нулев. Повечето администратори и модератори на форуми възприемат развития профил с много мнения и история, като авторитетен и няма да направят проблем за линка към сайта ви. Отделно можете да слагате и връзка към вас в подписа си.

Сателитни сайтове - сателитните сайтове на безплатни платформи тип ала wordpress.com или blogger понякога могат да бъдат идеален източник на трафик. Поддомейните на сателитките са авторитетни и се индексират бързо от търсещите машини и по-специално Google, ето защо не обръщайте гръб и на този вариант.

Платена онлайн реклама - при положение, че се интересувате от бърз и таргетиран трафик с цел продажби, то най-добрия метод си остава платената PPC реклама. Няма две мнения, че Google Adwords е най-доброто място за сайтовете ви, но разбира се съществуват и ред други предложения.

Това са петте основни начини да докарате трафик към сайт или блог. Естествено има и още опции от сорта на видео споделяне, гест блогинг, разпространение на безплатни онлайн книги и т.н. Каквото и да правите обаче, е хубаво да отделите достатъчно време, за да се усъвършенствате.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Янтра - на път към върха
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - по пътя към върха.
 • екопътека-хотница_5
 • Коментар: Еко пътека - Хотнишки водопад, някъде по пътеката
 • Никополис ад Иструм_3
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм - елемент от архитектурата
 • Лъв до Босфора
 • Коментар: Статуя на лъв до Босфора, от аквичоп в Истанбул. Лъвът е обграден от цветен килим, а зад него кораб преминава през Босфора.
 • аквичоп до соколски манастир
 • Коментар: Аквичоп на "Соколски манастир" в близост до Габрово. На снимката е църквата в манастира.
 • Центъра на града
 • Коментар: Центъра на града - снимка от кулата на крепоста от аквичоп в Испания.
Нагоре