4 изненадващи статистики за всяка PPC кампания

Делът на електронната търговия, която е осъществена благодарение на PPC кампаниите, се повишава с 15% през декември 2013 г. Това е повишение от 1% на годишна база.

От друга страна органичното търсене за покупки през интернет същo бележи възход. През 2013 г. електронните поръчки, които са станали факт в следствие на Pay per click кампании, са 26% от поръчките. Ясно е, че Google има най-голям дял за поръчките през интернет. 40% от тях са станали именно през най-мощната търсачка. Тези данни са от проучване на фирмата за електронна търговия The Custora Pulse. Освен това проучването е проведено сред 100 американски компании, които използват PPC услугата като основа на своя маркетинг.

Статистика 1 – Средната цена на поръчките в сезона на празниците отбелязва понижение

Средната стойност поръчка във всички канали, с изключение на Pay per click кампаниите, остава забележително стабилна. За някои маркетингови канали този показател бележи повишение. По време на празниците средната стойност на покупките се е придвижила от 78 до 80 долара. Обратната тенденция се наблюдава при PPC - от 108 до 101 долара.

Вероятно обяснението на тази аномалия се дължи на това, че по празниците в интернет пазаруват потребители, които са чувствителни към цената. Google Trends са идентифицирали термините за търсене. Най-горещият тренд е бил „Черен петък”.

Това са данните само за десктоп търсенето и реализациите. Това означава, че мобилното търсене никога не е било включвано в тях. А това ще повиши нивата на завършените сделки още повече.

Статистика 2 – Обменния курс на PPC кампаниите се повишава с 20% по време на празниците

В месеците ноември и декември обменните курсове на електронната търговия в следствие на Pay per click рекламата са достигнали до 20%. Това е повишение от 3%, гледайки същите месеци на 2012 г. В сравнение с останалите маркетингови канали обаче, това е повишение от 10%.

Това се дължи на голямото предлагане в интернет. Потребителите никога преди не са имали достъп до толкова много продукти, които да са само на един клик разстояние от тях. От друга страна, търговците, които правят PPC акция, никога преди не са били в състояние да доставят стоката 24 часа след нейната поръчка.

Статистика 3 – По време на празниците десктоп реализациите надминават тези от мобилните устройства

По време на празниците нивата на десктоп търсенето за Pay per click кампании се повишава два пъти (можем да прочете тук:). Ако в дните, които не са празнични, отношението между десктоп търсенето и мобилното такова е 2:1. По време на празниците и непосредствено преди тях то е около 4:1. С други думи, платеното търсене от работния плот генерира четири пъти повече реализации на кликване, отколкото това от мобилните устройства. Говорим за наистина изумителни метрики, като се има предвид, че посещенията в мобилните сайтове са скочили с над 40% от празничните дни на 2012 г. и са представляват близо една трета от целия трафик по време на ваканционния сезон на 2013 г.

Статистика 4 – Средната цена на покупката през мобилните устройства се е повишила

Тези данни могат да успокоят търговците, които поставят своята PPC кампания изключително на мобилни платформи. За разлика от падащата цена на продуктите през десктоп поръчките, стойността на тези направени през мобилен телефон се покачва (както ни информират от фирма за професионална-ppc-реклама). При това процентното увеличение е доста сериозно - то възлиза на 20%. 

Снимки от аквичоп

 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_5
 • Коментар: Водопада Кадемлийско пръскало. Сниман от пътя по който стигнахме от аквичоп из Стара планина. Нощувахме на палатка до хижа Триглав. До водопада може да се стигне с високо проходима кола, мотор или ATV.
 • Конче на пътя
 • Коментар: Конче по пътя за Аквичоп във Фаррера.
 • Магическите фонтани
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - още един кадър.
 • НАГ Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - Национална Априловска Гимназия.
 • Еменски каньон - водопада
 • Коментар: Еменски каньон - водопада
 • Аквичоп в Тарагона - заведение на пристана
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - заведение до самият плаж.
Нагоре