GoDaddy представя нова платформа за онлайн магазини

Преди броени дни хостинг компанията GoDaddy обяви, че е започнала сътрудничество с фирмата, която се занимава с отворен код за платформи за електронна търговия, Spree Commerce. Колаборацията между двете компании цели да създаде гъвкава и разширяема платформа за електронна търговия. Тя ще бъде предназначена за тези клиенти, които се занимават с малък бизнес. Освен това двете фирми потвърдиха, че тази платформа ще излезе на бял свят през пролетта на 2014 година.

Партньорството

Сътрудничеството на хостинг доставчика GoDaddy със Spree Commerce може да донесе на потребителите лесна за използване платформа за онлайн търговия. Отвореният код позволява на разработчиците да работят по-лесно. Предполага се, че новата разработка ще осигури по-добро потребителско преживяване.

Хостинг компанията GoDaddy пусна преди време решение за електронна търговия. То беше наречено Quick Shopping Cart и предоставяше достъп до различни шаблони за онлайн магазини, както и възможности за отчитане. Това решение е достъпно и в момента с три от shared плановете на доставчика. Въпреки това изглежда, че новата платформа ще замени тази услуга.

През 2012 г. Spree Commerce стартира Spree Commerce Hub. Чрез този софтуер се автоматизират бекенд операции, които могат да използват всяка платформа. Затова Spree Commerce Hub може да замени GoDaddy Quick Shopping Cart. Тази операция би могла да се случи незабележимо за потребителите, които вече използват хостинг плановете на GoDaddy.

Изказванията

Sandeep Grover, който се грижи за присъствието и търговията на GoDaddy, казва, че тяхната цел е да се даде възможност на всеки собственик на малък бизнес да създаде атрактивен онлайн магазин. Това ще помогне на потребителите на хостинг пакетите да продават повече от своите стоки. Той допълни, че компанията, заедно със Spree Commerce, ще положи усилия да трансформира чудесния отворен код, за да предложи на клиентите най-добрите платформи за онлайн магазини.

„Нашата фирма възприема екосистемите на отворения код и сайтовете, които използват отворен код. С това решение GoDaddy се надява да се превърне в лидер на пазара за хостинг услуги, най-вече за собствениците на малкия и среден бизнес. Това е сделка, от която нашите нива на компетентност ще се разширят. Ние ще продължаваме да предоставяме иновации на малкия и среден бизнес. Първите новини за това ще дойдат в началото на следващата година”, казва Elissa Murphy, която се занимава с технологичните операции в доставчика.

В заключение

Специалистите, които следят иновациите на пазара на хостинг услугите, казват, че този ход се очаква от GoDaddy. Въпреки това има много собственици на малки и средни предприятия, които се притесняват, че обновленията ще повишат цената на услугите. Това е може би основателно опасение, като се има предвид, че компанията не споменава нищо за новото ценообразуване.

Може да се окаже, че тази иновация ще накара клиентите на компанията, които не могат да си позволят да плащат високите цени за услугата, да мигрират. Техният избор вероятно ще падне върху компании, които предлагат евтини хостинг планове. Такива са BlueHost и JustHost.

Развитието на пазара за тези услуги предстои да бъде много интересно, след като GoDaddy обяви новите цени за своите пакети, които съдържат свежите опции за онлайн магазини. Раздвижването вероятно ще се отрази положително върху качеството на услугите като цяло.

Снимки от аквичоп

 • пейзаж_22
 • Коментар: Хубав пейзаж в парк от Аквичоп в Барселона
 • от Върха
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - снимка от върха...
 • Аквичоп на стръмен склон
 • Коментар: Аквичоп на стръмен склон
 • Хижа Рай под нас
 • Коментар: хижа Рай, погледната от основата на Райското пръскало. Отнема 30 минути да се качиш до там - но си заслужава
 • Аквичоп до странни скали
 • Коментар: Аквичоп до странни скали, към връх Ботев.
 • Аквичоп пейзаж
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп към хижа Рай.
Нагоре