Притежавате няколко домейн наименования – а сега накъде?

С най-добрите идеи, които получаваме от интернет, ние имаме възможност да запазим безкрайно количество домейни и твърде често много от вписаните вече наименования стоят неизползвани. Притежанието на тези имена не е безплатно и идва време, когато трябва да бъдат подновени. И в момента, в който трябва да продължим регистрацията им, възниква един дебат в мислите ни – кои от тях си заслужава да запазим и кои имат достатъчно стойност за нас? Плащането на повече от 90 долара на година за наименования, които не носят ползи, може наистина да не си заслужава. Ето затова трябва да знаем какви са възможните варианти, когато се сблъскаме с такава ситуация.

Непредприемането на каквито и да е действия - изборът да не подновите вписванията е достъпен вариант за вас. Ако не берете плодове от даден домейн, тогава може би няма наистина полза от това да го подновявате. Това е избор, който мнозина правят.

Паркиране на домейните – една от опциите, които съществуват в такава ситуация, е да паркирате имената. Така все пак ще получавате приходи от фирмите, предлагащи този тип услуга. Sedo е една от тези компании, която предлага паркиране на домейни, а и е една от най-популярните. Това, което прави, е да използва страницата ви, като слага много реклами на нея и в крайна сметка източва въпросните наименования от всякакъв трафик, тъй като съдържанието на тези сайтове е винаги засенчено от постоянните обяви, които се показват там. Така се стига и до драстично влошаване на класирането на домейна в търсачките и понижение на ранга. Изборът на по-малък играч в областта като Benepark е по-препоръчително, тъй като те имат интерес да създават съдържание за домейна ви, както и повече връзки, които да водят до по-голям трафик и доходи от реклами. Всичко, което те ще получават от съответния сайт, е малка такса в размер на 5 до 30 долара всеки месец. Това е малка цена, която трябва да понесете за това, че вашият сайт ще напредне в класирането и в трафика от посетители.

Изтъргувайте домейните - има фирми, които са специализирани в тази услуга. Компании като гореспоменатата Sedo са на разположение за търгове, за които те привличат безброй кандидат купувачи, на които продават домейни от много области. Немалко от наименованията биват закупени и преопаковани след това. Обявяването на висока стойност може да не е много мъдро, тъй като съществуват толкова много възможности за домейни, че купувачите могат лесно да изберат по-евтин вариант от вашия. И ако обявената цена не се достигне, тогава вашият сайт може да пребивавава празен за дълго време.

Посещавайте форуми за домейни – присъствието във форуми за домейни е друг чудесен начин за продажба или за оценка на вашите наименования. В този форум можете да разберете действителната ситуация около вашата страница. Тоест дали тя е безполезна, или не. Потребителите там със сигурност ще знаят по-добре от вас. Но, ако все пак даденият домейн струва нещо, колкото и малко да е това, вие трябва да започнете да получавате някакъв доход от него. Ако тръгнете да продавате в някой от тези форуми, трябва да знаете, че там няма да привлечете толкова приходи, колкото чрез търг, но вероятно все пак е по-добре да възстановите разходите, които сте направили.

Последната опция е да продадете домейна директно – ако не сте смогнали да поддържате и развивате сайта поради липсата на време или вложени усилия, можете да пробвате да го продадете през eBay или чрез регистратора, от който самите вие сте го закупили.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп-вир-на-хотница_11
 • Коментар: Хотнишки водопад - вир преди водопада, мост от екопътеката
 • Аквичоп до странни скали
 • Коментар: Аквичоп до странни скали, към връх Ботев.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Табела на сграда
 • Коментар: Ботев връх - табела на сградата.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • аквичоп-в-барселона_26
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - една от известните сгради
Нагоре