Фейсбук започва да играе все по-голяма роля в локалното търсене

Битката за надмощие в локалното търсене очевидно тепърва ще набира сила. Сега дори и "големите момчета" като Google и Facebook се стремят да предоставят възможно най-добрите местни маркетинг услуги и да доминират на локалния пазар за търсене. Наскоро Facebook пусна Graph Search. Този инструмент се очаква да направи борбата за надмощие в местното търсене в състезание между три лидера - Google, Bing и Facebook Graph Search.

Предимството на Фейсбук в местното търсене

Facebook се очаква да се превърне в основен играч в локалното дирене през следващата година. Все повече и повече хора имат достъп до интернет през мобилните си устройства. По-голямата част от тази интернет активност представлява времето, прекарано в сайтове, които са социални медии като Фейсбук например. С добавянето на Facebook Graph Search потребителите могат не само да наваксат със своята социална мрежа, но ​​също така биха могли да имат достъп точно до вида местни резултати, които наистина са издирвали. Този инструмент ще позволи на потребителите, използващи мобилните си телефони за търсене, да намерят бизнесите, чието местоположение е от значение за тях. Също така като допълнение ще са включени и препоръки и отзиви от техни приятели. Хората са много по-често склонни да потърсят бизнес, който е от значение за техните нужди, намира се в близост до тяхното местонахождение и се препоръчва от приятел.

Как Google и Bing ще се състезават

За да могат Google и Bing да останат доминиращи в локалното търсене, ще трябва да се адаптират и да продължат да предоставят повече и по-подходящи местни резултати, които да са за доста повече по-общи термини за дирене. Бизнесът вече е започнал да въвежда свои стратегии за локален интернет маркетинг, така че двете големи търсачки ще трябва да продължат да подобряват своята домакинска доброжелателност за фирмените страници, насочени към хиперместно търсене. Колкото по-виден става този процес, толкова повече бизнеси ще осъзнаят необходимостта да се насочат към локалните резултати и ще могат да се възползват от тези предимства.

Как Вашият бизнес може да се възползва от местното търсене

Следните съвети ще ви помогнат да си подсигурите, че ще се възползвате от наличните възможности.

1. Създавайте уеб страница за всяка индивидуална локация или магазин на вашия бизнес.

2. Създайте мобилна версия на споменатите страници за всяко отделно място.

3. Изградете тези страници с най-добрите техники от наличните SEO стратегии за оптимизация и използвайте Bing и Google Webmaster Tools, за да се уверите, че създаденото е възможно най-чисто в очите на търсещите машини.

4. Управлявайте всички ваши онлайн местни бизнес обяви. Уверете се, че информацията в тях е последователна, вярна и отговаря на вашата фирма.

5. Поддържайте актуални следните контактни данни: име, адрес, телефонен номер. Нека има приемственост между всички цитати и препратки към вашия бизнес.

Уверете се, че вашата фирма е настроена, за да се възползва от предимствата на резултатите от локалното търсене. Докато Facebook, Google и Bing се борят за надмощие, единственият реален резултат от тази битка, която има значение за вашия бизнес, е, че местното дирене ще стане по-подходящо и по-скоро необходимост за онлайн успеха на вашата дейност.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Барселона_15
 • Коментар: Пейзаж край морето от Аквичоп в Барселона
 • Залез над Триглав
 • Коментар: Залез от аквичоп до хижа Триглав. Скоро и последните лъчи ще се скрият от хоризонта. Започва да се смрачава и застудява. Добре, че сме екипирани и подготвени...
 • Хубав пейзаж
 • Коментар: Хубав пейзаж от аквичоп към връх Ботев
 • Янтра от високо
 • Коментар: Пейзаж от хълмовете край Янтра. Място за аквичоп и туризъм в дебрите на балкана.
 • летище за хеликоптери
 • Коментар: аквичоп във Фаррера - летище за хеликоптери
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп във Фарера
Нагоре