Какво се случва, ако изберете неправилния хостинг?

Повечето собственици на бизнес създават и поддържат сайтове, за да ангажират интереса на клиентите си и да намерят нови потребители. Повечето собственици на сайтове хвърлят много време и усилия в създаването на качествено съдържание. Това е нелош подход. Все пак действията им трябва да бъдат последователни. Това е и причината да се помисли за хостинг на първо място.

Често се случва малките предприятия да направят грешен избор на доставчик при стартирането на сайта си. Методът на „проба и грешка” не е препоръчителен в тази насока. Смяната на доставчика също не е най-приятното нещо, което може да се случи. Това е и причината да изясним какви са последиците от избора на неправилния провайдър.

Заблудите на началото

Като собственик на бизнес, вашата основна цел е увеличаването на печалбите на компанията. Грижейки се за това, можете да си мислите, че изборът на хостинг доставчик и план не могат да навредят на вашия бизнес. Все пак бихме ви призовали да помислите отново. Интернет е пълен с примери за бавни сайтове, не бъдете един от тях.

Последствията от грешния избор

 • Загуба на приходи – Ако вашият сайт прекарва много време офлайн, това ще откаже много от потенциалните ви клиенти да го посещават в бъдеще. Проблемът се задълбочава при сайтовете, които разчитат на директни продажби. Онлайн магазините веднага биха почувствали тези загуби в оборота си. Amazon наскоро имаше 40 минутно прекъсване, което им струва около 5 милиона долара. Загубите за малкия и среден бизнес едва ли ще са толкова големи. Все пак за собствениците им всяка продажба е от значение.

 • Проблеми с класирането – Освен че приходите ви ще намалеят, ще страда и перспективата да имате такива. Добрият хостинг и успешната SEO оптимизация действат като скачени съдове. В случай, че едното куца и другият сегмент изостава. Търсачките обхождат сайтовете, за да сканират съдържанието им. Представете си, че сайтът ви е офлайн точно в този момент. Това ще се отрази пагубно на класирането само заради избора на грешния хостинг пакет. Голяма част от специалистите, които се занимават със SEO оптимизация, смятат, че бавните сайтове се класират зле в резултатите на търсачките.

 • Сигурност и злонамерени атаки – Няма перфектно хостинг решение за предпазване на сайт от атаки. В случай, че вашият сайт попадне под хакерска атака, добрият доставчик ще е вашият най-добър приятел. Причината за това е, че доказалите се на пазара компании имат практика да правят копия на информацията за всеки сайт. Това може да се прави всеки месец, както и всяка седмица. Зависи от конкретния провайдър.
  С избора на утвърден доставчик може да се разчита на добра техническа поддръжка. Проблемите от това естество биха могли да са наистина много досадни и трудни за разбиране от повечето потребители. Това е и причината да си изберете добър хостинг с кадърен екип за обслужване на клиенти. Те ще са в състояние да ви консултират по телефона или чрез електронна поща. Тази услуга се предоставя 24 часа в денонощието.
  Наличието на всички тези фактори трябва да ви помогне да изберете правилния доставчик. В случай, че имате някакви колебания, направете проучване на пазара онлайн. Не пренебрегвайте освен това и приятелския опит.

Снимки от аквичоп

 • Фарера
 • Коментар: Пристигане във Фаррера и начало на аквичоп
 • Колумб_10
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - паметника на Колумб
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Кърваво червено оцветяване на магическите фонтани от аквичоп в Барселона.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • Камбанарията на Дряновски манастир
 • Коментар: Снимка от аквичоп на Дряновски манастир. На изображението е камбанарията, снимана от мостчето в задната част на манастира.
 • Аквичоп сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците на път за Ботев връх.
Нагоре