Управлявайте профила си в Adwords като служител на Google

PPC кампаниите са много важен компонент от цялостната маркетингова стратегия на всяка компания. Това налага много стриктно спазване на определени графици. Повечето акаунти за Pay per click акциите са различни, а това означава, че трябва да се спазва различен график за тях. Все пак има някои конкретни стъпки, които ще ви помогнат да държите своя профил в чудесна форма.

Правете пълен одит на профила си поне на тримесечие

Платформата на Google за PPC реклама прави обновления доста често. Някои от тях са важни, други не толкова. Някои от тях са свързани с функционалността на сайта, а други с техническата страна на Pay per click кампаниите. Все пак това са промени, за които всеки уважаващ себе си специалист, който се занимава с PPC, трябва да следи. Ето и компонентите, които трябва да следите, за да е успешна вашата кампания.

 1. Мобилните модификатори за наддаване (Mobile Bid Modifiers) – вие трябва да се уверите, че вашите PPC акции са поставени за всички потребители, които използват мобилни устройства. В такъв случай ще трябва да намерите начин да видите кое устройство е най-ефективно. И да поддържате тези данни по време на цялата Pay per click кампания.
  Този подход ще ви помогне да разберете кои са разумните цени, които можете да плащате за клик по време на вашата акция. Това често води и до намаляване на разходите. Така че си струва да се обмисли.
  Специалистите, които се занимават с тези кампании, казват, че няма такова нещо като лош клик, а просто прекалено скъп клик. Затова единственото, което трябва да направите, е да се уверите, че сте задали правилните стойности за наддаване, така че да не изпуснете мобилните потребители в своята PPC кампания. Ако вие не го направите, бъдете сигурни, че конкуренцията няма да пропусне тази възможност за развитие.

 2. AdWords Scripts – Това е момент в PPC кампаниите, който често се пропуска. Специалистите, които се занимават с тях и не се страхуват от малко код, могат да имат голямо предимство пред останалите. Тук става дума за персонализирани репорти за данните, които се получават от провеждането на Pay per click акцията. Всеки знае, че подробните данни са една от най-големите сили на много места, но най-вече в маркетинга. Вие можете да използвате опцията AdWords Scripts, за да автоматизирате процеса на получаването на тези доклади и те ще пристигат при вас във възможно най-оптимизирания вид.

 3. Проследяване на реализациите – Това е задължително условие за всяка PPC кампания. Иначе е все едно да хвърлите парите си в кофа за боклук. В случай, че не проследявате реализациите си, докато провеждате PPC, трябва да започнете да го правите веднага. Google предоставя инструменти, като Conversion Import, чрез които можете да преброите реализациите, които са направени офлайн. Освен това трябва да започнете да използвате и Call Extensions, които ще повишат доверието в търговската ви марка и ще ви помогнат да следите резултатите на своята кампания. Друг голям плюс на Extensions е, че можете да получите по-добър ранг за рекламата си. Това подобрение може да се използва от септември 2013 г. То доказва своята ефективност за все повече Pay per click акции.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп по средата на прехода
 • Коментар: Някъде в ляво зад хълмовете остава и връх Ботев, но сме още ниско за да го видим. Пейзаж от аквичоп по пътя към хижа Триглав.
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
 • Хубав пейзаж
 • Коментар: Хубав пейзаж от аквичоп към връх Ботев
 • Аквичоп към Фарера
 • Коментар: Заслужен аквичоп по пътя за Фаррера
 • Табела на сграда
 • Коментар: Ботев връх - табела на сградата.
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_2
 • Коментар: Аквичоп на Водопада Кадемлийско пръскало. Слънцето преваля и скоро ще се скрие в посока връх Ботев.
Нагоре