Стратегия за изграждане на съдържанието в международна SEO кампания

Стратегията за съдържанието е важна както за SEO оптимизацията, така и за маркетинговите планове. Развитието на съдържанието в международни кампании, които имат за цел да подпомогнат SEO оптимизацията, има някои особености.

Какво е стратегия на съдържанието?

Терминът „стратегия на съдържанието” е процес, който отговаря за създаването и разпространението на информация. Това се прави с цел подобряване на SEO оптимизацията. Кампаниите, които целят да подобрят съдържанието, имат няколко задължителни елемента:

 • Написано съдържание като блог постове, материали за сайт, публикации за социалните медии, съобщения за пресата, както и реклами.

 • Снимки и видео.

 • Интерактивно съдържание като инфографики и визуализация на данни.

Това съдържание се обхожда от търсачките, като по този начин става част от цялостната ви стратегия за SEO оптимизация.

Стратегия за съдържанието и международна оптимизация за търсачки

Нека разберем стъпка по стъпка, как се изгражда стратегия н съдържанието, която да се отразява положително на SEO оптимизацията на международно ниво.

Една страница не е достатъчна

Това е друг случай, в който трябва да мислите за SEO оптимизацията като за подарък за клиентите си. Не е достатъчно да имате само една страница с добро съдържание. Вместо да създавате много целеви страници, можете да инвестирате в създаването на по-задълбочена информация. Това е най-добрият подход за оптимизация за търсачки.

Времето, което ще инвестирате в изграждане на малък сайт, не трябва да е много повече отколкото в целева страница. Търсачките винаги оценяват доброто съдържание, което има ключови думи и подходящ обем. Това трябва да е стратегията на съдържанието ви, за да успее SEO маркетингът.

Избягвайте дублирането

Винаги трябва да се опитвате да избягвате дублиране на съдържанието. От гледна точка на SEO оптимизацията това може да ви донесе наказание от търсачките. Трябва много да се внимава, особено ако международното ви съдържание е на английски.

Вие трябва да помислите за стратегия за това, която да локализира различните страници. Така няма да имате повторения в съдържанието, а освен това ще можете да подобрите оптимизацията за търсачки на местно ниво.

Използвайте правилнитеtag-ове

Има много технически аспекти, с които трябва да се съобразите в SEO оптимизацията. Те включват хостинг доставчика и източниците на входящи връзки. Освен това за SEO оптимизацията е много важно да има "Content-Language" meta tag-ове. Когато са направени правилно, те трябва да изглеждат така. Примерът е за френски език.

Изгубени в превода

Това е проблем във всяка международна операция. В света на SEO оптимизацията вие трябва да внимавате за подбора на ключовите думи на различните езици. Не цялото съдържание се превежда добре за всички места или култури.

Може да се окаже, че някоя от думите, които сте избрали, е неправилна или дори обидна. Трябва да намерите начин да се уверите, че терминът, който сте избрали е правилен за културата.

В заключение на казаното до тук - SEO оптимизацията не е лесна работа, особено на международно ниво. Вие трябва да си поставите реалистични цели, които да преследвате. Създаването на качествено съдържание ще ви осигури трафик и постоянна аудитория. Отново ще ви се наложи да проверявате познанията си по чужди езици и когато това ви е възможно да ги сверявате с някой, който говори езика свободно.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп от Габрово
 • Коментар: Аквичо на изхода за Севлиево
 • Зелена прелест от аквичоп до Триглав
 • Коментар: Зелен килим се стели пред нас и нагоре, а най-отгоре скалист връх :)
  Незабравими мигове от аквичопа ни до Триглав.
 • аквичоп до библиотеката
 • Коментар: "Зимна приказка" пред библиотеката в Габрово - зимен аквичоп
 • Стръмни стълби от аквичоп
 • Коментар: Снимка на стръмни стълби от аквичоп на дряновската еко пътека. Стълбите са малко след "сния вир" на обратния склон на железопътната линия.
 • Аквичоп в национален парк Централен Балкан
 • Коментар: Правим си заслужен аквичоп, понеже вече сме на територията на национален парк "Централен Балкан". Красивите гледки следват една след друга. Фотографа прегрява, но спомените остават ;)
 • Изгрева над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай - слънцето "облизва" съседните върхове.
Нагоре