Когато Ви трябва надежден лаптоп - Acer Aspire V3-471

Когато стане дума за лаптоп или компютър, най-важните неща, за които трябва внимателно да гледате са неговите характеристики, а именно:

1. Процесор – това е сърцето на всеки компютър или лаптоп. Именно процесорът е този, който изпълнява зададените от потребителя команди. Кеш паметта пък е посредникът между процесора и оперативната памет.

2. RAM памет – това е оперативната памет, която съхранява кодовете на приложенията, които се изпълняват на компютъра. Тя съхранява команди, които са насочени към процесора.

3. Видеокарта – това е устройството, с помощта на което се извеждат изображенията на екрана.

4. Харддиск – това е мястото, където се запазват всички данни – програми, файлове, музика, филми и т.н.

5. Оптично устройство – това е устройството, което позволява четене и записване на оптични CD и DVD дискове.

6. Мрежова карта – благодарение на нея се осъществява връзка на компютъра с интернет. Лаптопите имат освен стандартна, и безжична мрежова карта.

7. Интерфейси - портовете на компютъра, в които могат да бъдат включвани различни устройства.

Останалите неща са външен вид и размер на дисплея. Това е въпрос на личен избор, според това какъв лаптоп Ви трябва (малък, или пък по-голям). Всичко останало са екстри, които не всеки лаптоп или компютър, задължително притежава. И сега, ако търсите надежден лаптоп, нека Ви представя един модел от серията Aspire на Acer, а именно моделът V3-471.

Неговият процесор е с работна честота от 2.4 GHz, марката му е Intel Core, а кеш паметта му е 3 MB. Лаптопът е с оперативна памет е в размер на 8 GB, а типът й е DDR3. Видеоконтролерът на Acer Aspire V3-471 е Intel HD Graphics 3000, и използва споделена от оперативната памет. Капацитетът на твърдия диск е 750 GB, а типът му е SATA. Снабден е с Super Multi DVD устройство, което чете и записва оптични дискове. LAN картата е 10/100/1000 Mbps, а безжичната мрежова карта – 802.11 a/g/n. Интерфейсите, които Acer Aspire V3-471 притежава са разнообразни. Така например, потребителите могат да се възползват от наличието на 3 USB порта, двата от които са 2.0, а третият – 3.0. Има изход за аудио устройства – слушалки или колонки, вход за микрофон, порт за включване на външен монитор, а също и HDMI телевизионен изход, чрез който може да включвате лаптопа си към телевизора, и по този начин да гледате филми от лаптопа, направо на телевизионния екран.

Освен стандартните неща, Acer Aspire V3-471 има и екстри. Една от тях е вграденият Bluetooth. Също така има вградени колонки, камера и микрофон, наличен е и слот за карти с памет.

Няма да пропусна да спомена, че литиево-йонната батерия на лаптопа се състои от шест клетки, а времето, което може да издържи от едно до друго зареждане е до 4.30 часа. Лаптопът е златист на цвят, има лъскав 14 инчов дисплей, и тежи 2.3 кг. Стандартната му гаранция е 24 месеца за физически лица, и наполовина по-малка за фирми. Лаптопът се предлага с операционна система Linux.

В сайта може да намерите Acer Aspire V3-471 на страхотна цена, в която са включени още чанта за лаптопа, ергономична мишка за него, комплект за почистване на корпуса и дисплея му, а също и бутилка шампанско, с което да полеете новата си придобивка.

Снимки от аквичоп

 • Църквата в село Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм. Църквата в с. Янтра
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • Аквичоп в Барселона_15
 • Коментар: Пейзаж край морето от Аквичоп в Барселона
 • аквичоп в Габрово - фонтани
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - фонтаните на площада пред Община Габрово, на заден план "Културният дом".
 • Пейзаж на Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - пейзаж
 • Еменски каньон
 • Коментар: Еменски каньон в близост до село Емен. Аквичоп и забавления цял ден.
Нагоре