Локалното мобилно търсене - решаващо за бизнеса на бензиностанции и магазини

В бизнеса рядко остават незаети ниши. Все пак, когато това се случи, те биват бързо запълнени. Техниките, които са представени в този материал, могат да бъдат приложени към всеки местен бизнес. Локалното мобилно търсене за консумативи, като храна, кафе и бизнес центрове, може да бъде значително подобрено.

Потребителите все повече използват мобилните телефони, за да намерят място, където да предзаредят. В такива ситуации те взимат решения за секунди. Много е важно вашият бизнес да се появява на челните места в локалното търсене. Можете да приложите много маркетингови стратегии, за да се случи това.

В условията на конкурентен пазар трябва да се полагат много усилия, за да останете на челната позиция. Многоканалната маркетингова стратегия е основополагаща за локалното търсене. Това усилие включва стандартните търсения в мрежата, мобилното търсене, управлението на мненията в обявите.

Три важни въпроса

Има три важни въпроса, на които непременно трябва да си отговорите, за да успеете в локалното търсене.

 1. Може ли вашият бизнес да бъде намерен след локално търсене по проста фраза като „магазин за хранителни стоки”?

 2. Използвате ли всички необходими маркетингови канали? Това са местните бизнес обяви, социални мрежи, бизнес директории и картографски сайтове.

 3. След като сте направили всичко това, проверявате ли мненията в местните сайтове за обяви, за да сте сигурни, че се конкурентоспособни?

Защо вашият бизнес трябва да се намира в локалното търсене?

Изследователските инструменти на Google показват, че локалните търсения са съсредоточни главоно около едни и същи ключови думи:

 • бензиностанции – 301 000 локални търсения

 • бензиностанция – 135 000 локални търсения

 • бензиностанция близо до мен – 74 000 локални търсения

 • бензиностанции близо до мен – 60 500 локални търсения

 • най-близката бензиностанция – 27 100 локални търсения

Това са търсения, които са извършени само за един месец на територията на САЩ. По-нататъшни проучвания показват, че 90% от локаните търсения са свързани с бензиностанции и магазини за хранитени стоки. Венага след локлалното търсене имат намерение да направят покупка. 35% от потребителите, които са провели локално мобилно търсене, възнамеряват да купят продукт или услуга веденага. В рамките на един час останалите 66% възнамеряват да си купят нещо. Това означава, че доброто класиране в локалното търсене се отразява директно в продажбите.

Достатъчно ли е да разчитате само на мобилните приложения за маркетинга си?

Собствениците на бензиностанции и малки магазини за хранителни стоки се осланят основно на мобилни приложения за локалното търсене. Това, обаче, не бива да бъде единственият ви маркетингов канал.

Освен това можете да включите и десктоп локално търсене към своите маркетингови канали. Проучванията показват, че потребителите използват по-често търсачката за локално търсене, отколкото специални приложения.

Точността на информацията е от съществено значение

80% от потребителие в това проучване търсят бензиностанция или магазин за хранителни стоки в радиус от 7 км. Мнозинството (55%) търси информация за местоположението, а 34% търсят упътване за посоката. Това е причината и да е жизнено важно информацията за вашия бизнес да е актуализирана. Това е единственият начин да се изкачите в локланото търсене.

Оценки и мнения от потребители

Нека приемем, че информацията за вашия бизнес е точна и имате многоканална маркетингова стратегия. Следващата стъпка, която трябва да предприемете за подобряване на локалното търсене, ще бъде прегледа и поощряването на мнения от потребителите. 85% от потребителите разчитат на мненията на други потребители, когато провеждат локалното си търсене. Така те по-лесно взимат решение за покупка.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп в габрово общината
 • Коментар: Часовниковата кула на Община Габрово, културният дом на заден план в лявата част на аквичоп снимката.
 • аквичоп-в-барселона_25
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - известна сграда на Антонио Гауди - "каса де батио"
 • Изгрева над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай - слънцето "облизва" съседните върхове.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - малко остана :-)
 • Кану-каяк във Фарера
 • Коментар: снимка на кану-каяк от аквичоп във Фаррера
 • Аквичоп в Истанбул
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул от преди две години. Изглед от азиатската част на метрополиса.
Нагоре