По-добре ли се класират в резултатите на търсещите машини по-големите уебсайтове?

Наскоро Мат Кътс официално отговори на въпроса дали уебсайтовете с повече страници се класират по-добре в резултатите на търсачките. На въпроса дали уебсайт с повече индексирани страници се класира по-добре, Мат Кътс обяснява, че не е абсолютно задължително да се класирате по-добре в Google, ако имате повече страници на уебсайта си, но това все пак може да ви донесе известно подобрение в класицията.

По-голям уебсайт - по-добри възможности

Интернет е наистина необятно пространство и всеки уебсайт е малка част от него. В този ред на мисли, колкото повече страници има уебсайта ви, то толкова по-лесно ще е да бъде намерен той, което пък би трябвало да води до по-добри позиции.

Ако имате повече страници на уебсайта си, ще имате и възможността да включите повече ключови думи в мета описанията и заглавията си, чрез които сайта ви ще може да бъде намерен по-лесно. Ако съдим от изявлението на Мат Кътс, то колкото повече страници има уебсайта ви, толкова повече линкове ще има, които да водят към него, което пък би трябвало да доведе до по-добър PR. Но какво значение има това, след като PR е вече мъртъв?

Колкото повече индексирани страници, толкова по-добре

Кътс обяснява, че, ако един уебсайт има повече вътрешни линкове, които се свързват с други страници, е по-вероятно Google да поиска да разгледа тези страници по-задълбочено. В зависимост от качеството на уебсайта се решава колко по-напред да се появава в резултатите на търсачката в сравнение с това каква заявка за търсене точно е използвал клиента. Това влиза в основите на сематичното търсене и уебсайтове, концетрирани върху съдържанието - основните фактори в SEO прогнозите за 2014, когато се очаква оптимизирането за търсещите машини да се превърне в оптимизаране на дадени теми за търсещите машини.

Означават ли повечето линкове повече време за разглеждане на уебсайта ?

Мат Кътс обяснява, че входящите линкове, които стигат до вътрешните страници, ще предоставят възможност на Google да разгледа уебсайта ви чрез други източници. Това отново би трябвало да води до по-добър PR, който както всички знаем не е бил обновяван от 8 месеца. Това кара много експерти да заключат, че всъщност алгоритмите на търсещите машини се целят към по-висококачествени линкове от достоверни източници, които имат авторство.

Мат Кътс набляга на това, че, ако имате повече страници на уебсайта си, не е абсолютно сигурно, че ще получите по-добри позиции, но може да ви даде по-големи шансове за това. Но единственият шанс Google да поиска да разгледа уебсайта ви по-обстойно и задълбочено и евентуално да открие повече страници, които да индексира, са линковете, които водят до него.

В заключение може да кажем, че по-големият уебсайт с повече страници наистина може да ви помогне да бъдете забелязани по-лесно и да получите повече линкове, което ще доведе до по-доброто ви класиране. Но тук отново трябва да имате предвид, че повечето страници не са гаранция за успеха ви, а с последните ъпдейти в алгоритъма на Google трябва да обръщате изключително голямо внимание както на съдържанието, което публикувате на уебсайта си, като се уверите, че то е качествено, така и на линковете, които изграждате. 

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - множество каяци.
 • Чешма от аквичоп до Видимско пръскало
 • Коментар: Чешма от аквичоп до Видимското пръскало. Над чучура има релеф на мечка.
 • педрерата_27
 • Коментар: Педрерата, или каменната сграда на Антонио Гауди от Аквичоп в Барселона
 • Ботев връх
 • Коментар: Снимка за спомен от Аквичоп до Ботев Връх.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Светлинна феерия от магическите фонтани по време на аквичоп в Барселона.
 • Райското пръскало над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай. Най-високият в България водопад - Райското пръскало - 124 метра
Нагоре