Три лесни съвета как да потърсите име за домейна си

Всеки успешен онлайн бизнес днес започва с цялостно проучване и търсене на най-подходящите за него домейн имена. Правилното име помага за доброто представяне на дружеството, малката фирма или професионалистът на свободна практика. То също допринася и за повече трафик към сайта ви и представлява вашата марка. Домейнът служи и като пътепоказател в интернет пространството, на който е изписано името, което искате вашите клиенти да запомнят, за да се връщат към вашия бизнес. Изборът на фирменото наименование е едно от най-важните бизнес решения, които ще влияят на вашата компания за дълго време напред. Нека споделя с вас три лесни съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор на домейн за вашия бизнес.

Съвет за търсене на имена на домейни # 1: Изберете кратко и просто име:

Ако домейнът съдържа прекалено много думи или само една, но с прекалено творческо изписване, то това няма да е от полза за вашия бизнес, тъй като потенциалните клиенти няма да могат да запомнят лесно интернет адреса ви. Колкото по-кратко е избраното от вас име, толкова по-удобно ще бъде за вашите партньори да не го забравят. В този високо технологичен и спестяващ чрез интернет свят е от решаващо значение да направите по-достъпно за хората да се сетят за сайта на компанията ви. Регистрирайте име, което по-лесно ще устои в паметта на потребителите.

Съвет за търсене на имена на домейни # 2: Включете ключови думи в името на домейна си:

Когато е богато на ключови думи, името прави сайта по-приятелски настроен спрямо търсачките. Yahoo!, Bing и Google са страхотно място за реклама на вашия бизнес. Всеки онлайн маркетинг план започва с търсене на ключова дума. Опитайте се да включите три такива думи в името на домейна си. В днешно време има безплатни онлайн инструменти, който могат да ви помогнат в търсенето като например Google Adwords Tool. Много експерти препоръчват да не да излизате извън рамките на фраза, състояща се от 4 думи. Надали бихте искали вашето име да бъде твърде дълго, но не забравяйте и че не бива да е и твърде кратко.

Съвет за търсене на имена на домейни # 3: Изберете уместен домейн:

Насочете се към име, което е от значение за вашата ниша или услуги / продукти, които продавате. В същото време, трябва да замислите и какво ще търсят хората, които ще посещават вашия магазин. Например, ако планирате да бъдете дистрибутор на аксесоари за мобилни телефони, можете да регистрирате домейн, който се изписва mobilephoneaccessories.com. Не забравяйте да разгледате и какво е избрала и конкуренцията. Не бихте искали да се конкурирате с големи фирми, които използват ключови думи, които и вие сте харесали. Особено тези с хилядите обратни връзки.


Пазарувайте от най-добрите регистратори на домейни, които предлагат добри сделки. Уверете се, че сте проверили и прегледали компанията, която сте избрали, преди да се регистрирате за сделка. Селекцията на име е важна част от вашата маркетингова стратегия и е нещо, което не трябва да се извършва с лекомислено. Винаги помнете трите важни съвета за постигането на заветната цел - краткост, SEO съответствие и значимост. Изберете домейна, който представлява вашите бизнес, марка и имидж най-добре. Това е една добра основа за бъдещите продажби. Успехът на вашата онлайн кампания ще зависи от подходящото ви решение.

Снимки от аквичоп

 • Райското пръскало над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай. Най-високият в България водопад - Райското пръскало - 124 метра
 • Аквичоп на Ботев Връх
 • Коментар: Ботев връх вече е пред нас!
 • Аквичоп в крепоста
 • Коментар: В коридорите на крепоста, вляво се вижда вътрешна градина на крепоста. На път за стълбичките на кулата...
 • Пейзаж до Кадемслийското пръскало
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп до водопада Кадемлийско пръскало. Водопада остава зад нас, а някъде зад хълмовете се намира връх Ботев. Стръмничко е нали? :)
 • Аквичоп в Тарагона - заведение на пристана
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - заведение до самият плаж.
 • Магическите фонтани от аквичоп
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - жълти и зелени светлени обливат бликащата вода.
Нагоре