Практически поглед върху понятието уебхостинг

Вие имате бизнес и планирате да го рекламирате онлайн, тогава вие се нуждаете от уеб хостинг услуги. Най-общо казано, уебхостингът ви осигурява пространство в мрежата, в което вие споделяте със света идеите си, бизнеса или информация.

Ако сте един от онези хора, които вече са закупили и регистрирали домейн, но се чудите какво да правите с хостинга, то сега ще хвърлим малко светлина по този въпрос.

Каква е идеята на безплатния хостинг?

Ами чисто и просто на принципа на симбиоза, компанията, която ви предоставя хостинга, поставя реклами по уебсайта ви и така с посещаемостта на вашия уебсайт фирмата успешно избива разхода по поддържането на вашата услуга. Независимо дали ще поставят някакъв банер или ще се появява допълнителен прозорец е невъзможно да избегнете този момент, когато говорим за безплатната уеб услуга.

Май е най-добре да си платя?

Ако горният избор не е вашият, то в такъв случай трябва да съобразите няколко неща. Най-напред, ако изберете добра хостинг компания, вие ще имате право по своя воля да прекратите договорните си отношения, това е добър признак, по който да разпознаете наистина добрите компании.

Проверете хостинг компанията и от колко време е на пазара

Второ нещо, което е добре да се съобрази, е да проучите името на компанията и колко опит има. Ако има дългогодишна история, то в редица сайтове ще има и рецензии доколко потребителите са били доволни от услугата. Разбира се, най-малкото едва ли компанията би се задържала толкова години, ако не е била добра.

Колко да платите и как?

Трето, но ключово по значение, е да съобразите ценовите пакети, не само какво включват като услуга, за да

избегнете допълнителни такси, но и какъв е принципа на разплащане, дали е годишен, може би е месечен. В този ред на мисли погледнете и за какъв период от време се обвързвате с компанията, както споменах по-горе най-добрите компании няма да ви създадат усложнения по този въпрос.

Скорост и Сигурност

Четвърти важен елемент, разбира се, е надеждността на услугата и скоростта. Казано най-ясно е сигурно ще ви се иска вашият уебсайт да се зарежда бързо, но не само на вас, google по начало обича точно тези сайтове. Наедно с това трябва да избегнете и всеки риск и вероятност сайтът ви да не е достъпен, поради претовареност на сървъра. В такъв случай заложете на скъпите пакети, които предлагат мощен сървър, който може да отговори на очакванията и да ви осигурява бърз достъп до вашия сайт.

Да заложите ли на най-добрите и известни хостинг компании?

Пето нещо, което може да ви помогне много, е да помислите дали ще изберете на най-известните хостинг компании и да заложите на името им или пък ще изберете да се доверите на не толкова популярни, които също са добри, но все пак тепърва ще се разширяват и ще се борят да добият известност. На пръв поглед може да си кажете, е, ама разбира се, аз ще се спра на най-известните, защото трябва да са най-добрите! Но от друга страна, втората възможност е идеална, тъй като тази компания ще се старае да ви задържи като клиент и ще се възползвате от добри пакети с услуги или най-малкото ще гледат да ви изпълнят всичките изисквания, нещо, което големите имена в бизнеса ще сторят срещу повече пари, а може и изобщо да не ви окажат никакво лично отношение.

Дали 24/7 поддръжка значи наистина 24/7

Всеки човек сам избира за себе си, но за мен и всеки от вас, които иска да има 100 % гаранция за добра поддръжка, ще избере 24/7 техническа поддръжка, която ще ви даде наистина много привилегии, тъй като във всеки един момент служителите ще следят за изправността на сайта ви и ще са готови буквално всяка секунда да ви помогнат и то за минимум време. Но все пак в някои случай, макар и да е упоменато така във вашия договор, то не значи непременно, че наистина ще е така, затова за тази цел направете малък опит като пишете на съпорта в неделя късно през нощта, например, или пък по време на някой официален празник, така ще проверите дали това, за което плащате, реално ви се осигурява.

Да се избира хостинг е почти като с всеки друг вид пазаруване, преди да закупите дадена стока или услуга винаги мислите, проверявате цени в други магазини и дори се съгласувате с приятели или колеги за мнение. Същото е и с хостинга, всеки иска да прави добри покупки, така че следвайте принципите си за пазаруване и просто преценете колко сте готови да платите.

Снимки от аквичоп

 • еко-пътека_12
 • Коментар: Хотнишки водопад - еко пътеката.
 • Табела на сграда
 • Коментар: Ботев връх - табела на сградата.
 • Динамика във Фарера
 • Коментар: аквичоп във Фаррера - динамика
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_2
 • Коментар: Аквичоп на Водопада Кадемлийско пръскало. Слънцето преваля и скоро ще се скрие в посока връх Ботев.
 • пейзаж_22
 • Коментар: Хубав пейзаж в парк от Аквичоп в Барселона
Нагоре