Лазерна епилация – премахване на окосмяването завинаги

Има много начини да премахнете космите по лицето. Независимо от това, болшинството, от тях обикновено дават само краткосрочен ефект и също така са способни да нарушат структурата на зеницата и да причинят корозия на косата. Най-ефективният начин, позволяващ завинаги да бъде премахнат дефекта е чрез лазрана апаратура и лазерната депилация.

Що е то лазерна епилация на лицето?

Същността на метода е ефектът върху пигмента на косата, който позволява напълно да се унищожи космения фоликул. Достатъчно е да проведете само няколко процедури, за да извършите епилация на лицето завинаги. Лазерът локално засяга всеки косъм, затопля фоликулата и лишава клетъчната структура от вода. Първоначално нагрява и топлината се разпространява в зоната на фоликулата. Необходими са няколко сесии, тъй като естеството на възстановяването се полага във фоликула и еднократната процедура няма да доведе до максимален ефект. Положителен ефект има забележим след 2-3 сесии. В много отношения, косата изчезва завинаги, но това зависи от количеството меланин, специален пигмент, който се съдържа в космения фоликул. Колкото по-голям е обемът му, толкова повече процедури ще бъдат необходими. Също така, времето за депилация се основава на силата. Интензивното отопление насърчава бързото унищожаване на фоликула. При все това не се препоръчва използването на такъв метод. Мощното и продължително нагряване за отстраняване на космите може да повлияе неблагоприятно на мрежата от капилярни съдове. Ето защо в повечето случаи козметичните салони използват александритни лазери, с които се гарантира безопасна депилация на лицето, бикините и зоната на подмишниците.

Лазерният лъч е настроен така, че да не прониква по-дълбоко от линията на местоположението на корена. Ето защо, когато премахвате нежеланата коса на лицето, не можете да се страхувате от изгаряне в дълбоки слоеве на епитела. За да се гарантира, че процедурата е ефективна и не причинява дискомфорт, зоните, разположени в близост до третираната зона се покрива с фоточувствително лекарство, което е устойчиво на лазерно излагане.

Лазерна епилация: Фактори засягащи ефективността

За да се намали ефективността на сесиите влияния оказват няколко фактора: продължителна употреба на диуретици, антибиотични и противовъзпалителни нестероидни и антихипертензивни лекарства; ароматни масла за козметични цели.

В тези случаи космите на светлината са практически нечувствителни към лазера, тъй като намаляват количеството меланин. В този случай е необходимо да се поддържа лазерният метод за премахване на косата на лицето, чрез електроепилация. Жените със светла кожа трябва да правят тест за чувствителността на кожата. За да се увеличи положителният ефект е желателно да се изчака космите да израстат равномерно. Оптималната дължина трябва да бъде 1-2 мм. Преди сеансите не се препоръчва дълго време да се излага на пряка слънчева светлина, а също и да се използват специфични средства за слънчево изгаряне.

Противопоказания за премахването на нежелана коса с лазер:

При всички случаи прилагане на лазерна епилация се изключва при: фотодерматит; декомпенсирана форма на диабет; активен стадий на херпес; бременност и кърмене; нарушено кръвосъсирване; лечение с хормонални лекарства. В този случай се препоръчва използването на други методи, като премахване на косата на лицето. Един от най-ефективните е кола маска.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп в габрово общината
 • Коментар: Часовниковата кула на Община Габрово, културният дом на заден план в лявата част на аквичоп снимката.
 • малък-водопад_10
 • Коментар: Хотнишки водопад - малък водопад, преди основиято голям.
 • в-парка_21
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - в парка
 • Църквата в село Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм. Църквата в с. Янтра
 • Поднос с чаши
 • Коментар: Снимка на поднос с изключително красиви чаши в Долмабахче сарай от аквичоп в Истанбул.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - малко остана :-)
Нагоре