5 тайни на естествено красивата коса

Красива коса придава личност за вашия имидж и естествено ви украсява. Една привлекателна прическа може да направи чудеса с визията, ако има видими следи от пърхот със сигурност ще усетите друга причина.

Ето някои природни съвети за грижа за косата, които ще ви помогнат да поддържате здрава своята грива:

1. Хранителна диета и здравословен начин на живот – това е "задължително", ако желаете да имате красиви къдрици. Пийте много вода и включете протеини в диетата си, леща и месо. Те са добри източници. Витамин А е жизнено-важен хранителен елемент за насърчаване растежа на косата, следователно зелени листни зеленчуци, моркови и рибено масло също трябва да бъдат включени в диетата с хранителен режим.

2. Стойте далеч от многото стайлинг процедури и продукти. Използването на разяждащи химикали ще развали не само вашата коса, но и растежа в дългосрочен план. Препоръчително е да се ползват био шампоани за естествена грижа по красота.

3. За лечение на суха или увредена коса или за да добавите блясък и обем използвайте алое вера или извара. Това са едни от най-ефективните, природни лекове.

Алое вера може да даде нов живот в начина, по който косата ви изглежда и се чувства, просто нанесете малко количество гел от алое вера, вместо обичайния балсам за коса, изчакайте една минута или две и след това да изплакнете. Ако го правите редовно, вие ще видите, че благоприятният ефект на това природно лечение има мощен положителен резултат върху всеки косъм.

Ако решите да използвате извара за красива коса:

Смесете 2 супени лъжици от извара с 1 супена лъжица лимонов сок и да го прилагайте върху косата от корените и по дължина, вместо балсам за коса. Следва измиване с био шампоани, а след това, изплакнете обилно с хладка вода. Това ще добави много блясък, мекота и "копринено усещане" за вашата коса.

4. Поддържайте скалпа чист и свободен от масла. Измивайте косата не прекалено често, в зависимост от омазняването на кожата. Съобразете и честотата на натрупване на мръсотия и прах. Не мийте всеки ден, за да не лишите косъма от естествени масла, които са от съществено значение за здравословния растеж. Опитайте се да намерите своя собствен баланс. Обикновено, здравите интервали за измиване на косата варират от 3 ​​дни до една седмица, в зависимост от вашите нужди. Можете също така да пробвам да био шампоани дори за "мързеливите" дни.

5. С помощта на шампоан и балсам, който подхожда на вашия тип коса е важно да улучите продуктът, който е подходящ за вас. Опитайте се да намерите добра комбинация от продукти, специално разработени за вашия тип коса.

Снимки от аквичоп

 • Спасяване след аквичоп
 • Коментар: Учение по спасяване след злополучен аквичоп. Пред пещерата Бачо Киро до дряновки манастир се натъкнахме на учение.
 • Лерида от високо
 • Коментар: Излгед от високо - аквичоп в Лерида.
 • Аквичоп отново в библиотеката
 • Коментар: Отново акчиоп в библиотеката на Лерида.
 • Нощен фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красивият фонтан - през нощта от аквичоп в Тарега
 • Църквата в село Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм. Църквата в с. Янтра
 • на път за аквичоп в Тарагона
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - на път за морето.
Нагоре