Алтернативни подходи за лечение на рак

Ракът е вид заболяване, което се характеризира със неконтролируем растеж на клетките. Съществуват над 100 вида рак, като всеки е класифициран в зависимост от типа първоначално заразена клетка.

Днес са познати на медицината различни методи за лечение на рака, но много от тях увреждат организма и носят трудно- поносими последици за пациента. Затова специалисти са открили други, алтернативно начини, които се борят с рак и нямат странични ефекти.

По света е известно влиянието на антиоксидантите при лечение на различни болести, в това число и рака. Тяхното въздействие се обяснява със факта, че те разрушават свободните радикали, и така не им позволяват да увредят тялото.

Многобройни клинични изследвания потвърждават защитния им ефект, но също показват, че антиоксидантите помагат за по – леко понасяне на химиотерапията при лечение на рак.

Доказана е способността на Витамин А да почиства белите дробове от замърсявания. Използването на този витамин действа ефикасно както при лечение на рак, така и профилактично.

Когато пациентът е подложен на лечение е нужно имунната система да бъде подсилена, което помага да се бори със заболяването. Също така, приемането на Витамин Е действа антираково, като предпазва човешкото тяло и не позволява развитието на това заболяване.

Изследвания показват, че ензимите успокояват възпаленията и действат директно при ракови заболявания. Те помагат на действието на антителата срещу процеси, които ако не бъдат овладени могат да се превърнат в ракови.

Хората лекуващи се от рак се нуждаят от няколко вида ензими, които включват панкреатинин, трипсин, амилаза и тиротрипсин.

От години билките са известни със своето лечебно действие при много заболявания, включително и при ракови. Те помагат на имунната система по няколко начина: стимулират защитните реакции, активират определени функции и потискат прекалено силните имунни реакции.

Билката алое вера е често използвана благодарение на своето лечебно действие. Тя доставя на организма важни аминокиселини и минерали. Алое вера също играе важна роля и при лечението на рак, което се дължи на способността и да стимулира активността на фагоцитозата.

Много известно китайско лекарство клиновиче, днес се използва по света за лечение на тежки болести като рак. Медицината е доказала, че тази билка има способността да засилва съпротивителните сили на организма. Благодарение на тази билка, клетките поразени от рак връщат нормалните си функции.

В китайската медицина гинко билоба се използва от години. Тази билка противодейства на така нареченият активиращ фактор на кръвните плочки, който от своя страна стимулира растежа на тумор.

По света най-широко разпространено лечение на рак е химиотерапията. Макар че, е ефективна при раковите заболявания, терапията също предизвиква нежелани странични ефекти. Едно от най-често срещаните оплаквания при пациенти е гаденето и повръщането. Билката може да се използва в комбинация с химиотерапията, защото той облекчава тези симптоми.

За разлика от много процедури, прилагани при лечение на рак, алтернативните методи изброени тук нямат странични ефекти и не увреждат организма.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - местен пейзаж
 • Кулата на крепостта в Лерида
 • Коментар: акчиоп в Лерида - 2005 годна. Кулата на крепостта - точно в центъра на града, построена върху един хълм.
 • Аквичоп на хотнишки водопад_1
 • Коментар: Хотнишки водопад - основният водопад.
  Зад фотографа има изграден кът за аквичоп, включващ огнище.
 • Аквичоп в Лерида - паметник с цигара
 • Коментар: Паметник с цигара в уста, от акчиопа в Лерида
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - съвкупност от красота и емоция.
 • Аквичоп до странни скали
 • Коментар: Аквичоп до странни скали, към връх Ботев.
Нагоре