С шини ли да плувам?

Знаех си, че поставят ли на детето шини, каквото и да ни обяснят, после ще дойдат въпросите. Добре че имах мобилния телефон на зъболекарката, ама и каква сметка този месец навъртях! Обаче няма начин, всеки ден детето се връщаше от училище с нов въпрос. Когато плувало, и двете шини ли да махало, или само едната?

Зъболекарката каза, че за всеки случай, когато плувало, да маха и двете шини. Слава Бог, че детето ходеше само веднъж седмично на плуване, та пак се ядваше свалянето и слагането на шини.

Обаче на другия ден се появи нов въпрос. Нали зъболекарката казала да не маха скъпоценните шини, когато пие вода? Да, така каза, аз бях свидетел. “Няма, моето дете, да махаш красивите си оранжеви шини (нарочно така му говореше – да го заинтригува и зариби в желаната от нея посока), когато пиеш вода”.

Добре, обаче същото ли се отнася за пиенето на боза, на кока-кола, на айрян, фанта, швепс и прочее? А на топъл шоколад? Хайде пак мобилния – звъни на зъболекарката, чакай дълго на телефона, тя все пак е доста зает човек.

Най-после зъболекарката намери време и върна обаждането. Само като пиело вода детето можело да не сваля своите шини. За другите питиета това не важало, защото след тяхното пиене имало остатъци. Ако все пак се случело да пие нещо друго с несвалени шини, не било фатално. Просто трябвало след това да ги свали и хубаво да ги изплакне. 

Скоро въпросите намаляха, детето се изпедепца и започна само да преценява дали трябва да свали своите шини, или не. Например при игра на народна топка или при практикуването на друг спорт сваляше своите шини, за да играе спокойно и да не се притеснява, че може да се случи някакъв фал с неговите скъпоценни шини, както се изразяваше зъболекарката.

Обаче се появи нов въпрос. А при ученето на английски? Моля, този път не разбрах аз. То много разумно ми обясни, че може би с шини ще научи някакъв друг английски. Защото по начало поставените шини водят до известно фъфлене в началото. А когато учиш чужд език произношението е много важно.

Реших да не звъня на зъболекарката. В днешно време без английски език си буквално за никъде. С криви зъби все някак ще преживееш живота си, но без английски – ниц! Тъй че на своя глава посъветвах детето си преди английски да си сваля оранжевите шини, а когато урокът свърши да ги слага отново.

Шини - http://www.razlichnite.com/shini.html

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп до спортната зала
 • Коментар: Спортната зала в Габрово. Временен лунапарк, а сега кипи усилен ремонт на инфраструктурата до спорната зала. Не се препоръчва в мемнта аквичоп там.
 • Аквичоп в Лерида библиотеката
 • Коментар: Аквичоп в библиотеката, дори се виждам малко и аз :)
 • Табела на сграда
 • Коментар: Ботев връх - табела на сградата.
 • Аквичоп пейзаж
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп към хижа Рай.
 • Връх Ботев
 • Коментар: Снимка на връх Ботев от аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена от скалите над хижа Триглав от разходката до едноименият връх.
 • От високо
 • Коментар: Аквичоп сред облаците, доста е високо. Smile
Нагоре