С какво се храним, как живеем

Здраствуйте на всички! Гледах няколко филма за храната и сега може да се каже че на всеки ги разправям защото са доста заинтригуващи. Например дали някога си се замислял, какво ядем хората и какво ядат всички останали животни? Другите животни дали са си сменили храната почти на 90% спрямо тази с които са се хранели преди 1000 години? Ами естествено че не, но хората като по-умния и доминиращ вид почти на 90% е менил храната си. И това защо?

С появата на готварството разни деликатеси и по-различни храни хората са допуснали голямата грешка да почна да се хранят с преправена храна, уж за по-хубаво без да се замислят, че тя не може да бъде по-добра от тази на майката природа. На мен лично това въобще не ми звучи разумно и мъдро. Мъдрите неща като в мъдрисимо, разбира се че са малко, спор няма но за храната е доста по-различни, нека да ви дам сега малко фрапиращи факти.

Преди време един учен е казал че храната на човека може да бъде негово лекарство, а лекарството негова храна. Той е доказал с теории че в храните съществуват всички необходими вещества и ако ядем правилно и редовно, болести няма да имаме. А какви са фактите: преди време е нямало рак а сега има. Защо? Не знам дали с си чувал че все още има хора, които живеят в джунглите примитивно, като диваци и не знаят за света навън. Все едно като хората преди 2000 години, само че тогава целия свят е бил такъв. Например те няма болести като рак или тумор. Това са така наречените съвременни болести. А какво ги причинява, може би се знае но е нещо от които хора печелят много пари и докато има такива хора ще има и болести.

Ето още малко факти: ГМО, знаеш ли че ДНК на червея е 97% същото какво това на човека, а на маймуната е 99% като на човека. А знаеш ли при генно модифицираните плодове и зеленчуци то с колко се изменя? Променят го с 20%. Ммммм да звучи много фрапиращо и това не всичко. Ако се гледам под микроскоп клетка на ГМП и нормална, не може да се видят никакво различни, нито да се установи, дали ГМО-то има такива хранително свойства, както нормалните растения. Ами аз какво да каже, просто няма думи. За това често казвам че кучетата навън, бездомните може да се хранят и по-добре от нас. Ние в малката България може да сме благодарни че като сме изостанали от останалия свят, всички неща идват по-бавно, а понякога и не идват :D както и тези гадни храни. На мен поне това ми харесва иначе ако бяхме в Хамериката, далеч нямаше да е така.

Снимки от аквичоп

 • Еменски каньон
 • Коментар: Еменски каньон в близост до село Емен. Аквичоп и забавления цял ден.
 • Аквичоп до хижа рай
 • Коментар: 23.07.2011 година - на път за хижа Рай
 • Аквичоп в крепоста
 • Коментар: фрески в крепоста от аквичоп в Лерида
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_4
 • Коментар: Водопада Кадемлийско пръскало в горната си част, от аквичоп в Стара планина. Изключително красив водопад.
 • летище за хеликоптери
 • Коментар: аквичоп във Фаррера - летище за хеликоптери
 • аквичоп пред културният дом
 • Коментар: Зимен аквичоп пред "Културният дом" в Габрово.
Нагоре