Фактори, от които зависи ефективността на климатик

Ако имате притеснения, че сметката Ви за зимата може да е в съревнование с разходите за летните месеци, в резултат работата от климатици, то предприемете няколко мерки.

С тях ще може ефективно да затоплите дома си и да спестите пари за много по-важни неща - зима, лято, пролет и есен.

Изолирайте добре стени и тавани

Недостатъчната изолация е причина за около една четвърт от всички енергийни загуби в типичен дом. Осигуряването на дом с точното количество и тип изолация, спомага за подобряване на ефективността на вашата отоплителна система. То също така намалява количеството на изгубената енергия, както и загубените енергийни финанси. При по-старите жилища е по-вероятно да страдат от лоша изолация.

Затворете въздухопроводите

Независимо колко високо се издига термостата, ако изтича въздух от каналите, няма да имате уютен и топъл дом.

Завеси и сенки

Понякога естествени и дребни неща, като спускане на завеси и щори, създаване на допълнителни сенки може да е в плюс за ефективната работа на климатика.

Откриването на мястото, където изтича въздух от дома, ви дава график за поправка за бъдещето, дори ако не може да завършите всички ремонти тази зима. Най-хубавата част е, че след като много от тези съвети помага на студения въздух да остане вътре може да се възползвате от тактиките и в лятото.

За да се повиши ефективността на климатика, той се нуждае и от грижи. Ето и някои от тях:

Грижата за климатика, редовната поддръжка и профилактики ще донесат по-ниски ще сметките за комунални услуги. Избрахме някои от най-важните неща, за да търсим ефективна климатична система. Ето първите неща, които собствениците на жилища трябва да обмислят да повишат ефективността на климатизацията.

Филтри

Всеки климатик има нужда от филтър. Върху изпарителните бобини се натрупват замърсявания, отломки и частици. За щастие филтрите станаха по-гъвкави през последните години. На пазара има някои филтри с антимикробни свойства. Този вид филтър определено може да помогне и в битката при мухъл и плесени, ако имате много влага в дома си.

Електростатично зареденият филтър улавя прах, прашец, дим и дори спори на мухъл. Независимо от вида, всеки филтър поддържа чист въздух в цялата къща.

Освен компресора, кондензатора, охлаждащата течност и захранващия източник, филтърът е най-важният аксесоар за вашия климатик. Филтърът улавя частиците въздух и прах, преди да са излезли от системата.

В резултат на това е склонен да се замърси и запуши с течение на времето, така че ще трябва да почиствате или замествате филтъра редовно.

Уплътнения

Лошо построените прозорци и врати правят вашия дом особено уязвим. Отворените джобове намаляват ефикасността на домашното охлаждане и отопление в домовете. Това покачва разхода на климатика за електричество. Чрез запечатване на прозорците и вратите може да увеличите мощността на вашия климатик, като същевременно спестявате пари. Научете се и как да преценявате, кога климатикът се нуждае от почистване.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Барселона_8
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - отново сграда
 • Хижа Рай и палатката ни за аквичоп
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай 23-24 юли 2011 година. Червената палатка е нашето аквичоп обежище :)
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп във Фарера
 • Съдът в Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - да не стигаш до тук... :)
 • Фонтан в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - невероятна гледка и преживяване.
 • лалета в Истанбул
 • Коментар: Лалета в азиаткста част на Истанбул, от аквичоп преди 2 години
Нагоре