Ползите от подмяна на стар климатик

Когато настъпи време да замените стария климатик с нов, това може да се окаже неприятна задача за много хора. Наред с допълнителните разходи, които налага лъскавия нов климатик, отделеното време за монтаж, разучаване и скриване на стари белези от предходния, отново може да е свързан със загуби. Въпреки това си има и някои положителни страни, които не бива да остават без внимание. Ето и една част от ползите за подмяната на стар климатик:

Изберете дайкин климатик – с такъв ще спестите голяма сума пари, а наред с това избирате сред доказани марки на пазара, които мога да гарантират за качество.

След като сте проучили в дълбочина въпроса с климатиците, навярно сами сте се уверили в някои особености като:

Да започнем с това, че има огромни икономии на разходи, чрез ефективността на нов блок. Според съотношението ефективност и сезонна енергичност може да спестите 20-40% от разходите за охлаждане на вашия дом. Не след дълго, тези спестявания ще надвишават разходите за новия си AC единици, а от там и върху всичките спестявания. Това е всичко от енергийна гледна точка и пари.

Когато става дума за ремонт на климатици, почти всяка нова единица може да дойде с гаранция, а това ще покрие всички необходими ремонти за много години напред. Това означава, че ако нещо лошо се случи в бъдеще, дори няма да се притеснявате за проблеми от този род.

Работата с нов блок също е добър вариант. В случая трябва внимателно да се избира, защото ако един климатик е чисто нов, то той пристига на доста по-висока цена. От друга страна някои по-стари системи на климатици втора ръка, използват хладилен агент R-22, което прави бавно преустановяването. Това означава, че някои по-нови единици са по-щадящи от икономична гледна точка и много по-безопасни за околната среда.

След факторинга на ефективността и ремонтите, по-старото устройство ще струва по-малко, което ще е добре за джоба.

Съпоставяйки ползите от подмяната на стар климатик или неналичен такъв далеч ще надхвърли недостатъците на разходи и време, необходимо, за да се инсталира. Предвид и факта, че климатика се ползва и лете и зиме, то разхода около смяната му не представлява нищо, на база това, което се получава в замяна.

Преди да потърсите нов климатик е добре да проучите пазара. Трябва да имате обективна представа, както за цени, така и за марки климатици. Много модели днес се предлагат на промоционални цени, в определени сезони на годината. Това прави възможностите за спестяване на средства още по-големи.

Ако търсите по-икономични решения за дома, вилата или други места, налагащи нуждата от монтаж на климатици, то с избора на втора ръка климатик ще спестите и средства. Такива позволяват покупката на повече от едно климатично тяло, а за гаранция и качество на работа свидетелства и името на марката.

Снимки от аквичоп

 • Червени боровинки
 • Коментар: Червени боровинки - снимка по време на аквичоп до хижа Триглав в близост до водопада Кадемлийско пръскало.
 • Пейзаж сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - пейзаж
 • Аквичоп в Лерида библиотеката
 • Коментар: Аквичоп в библиотеката, дори се виждам малко и аз :)
 • Аквичоп в Барселона_8
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - отново сграда
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - местен пейзаж
 • Аквичоп на Хотнишки водопад_7
 • Коментар: Аквичоп на Хотнишки водопад - снимка от високо
Нагоре