Какви са предимствата на климатика

Ползите от климатиците са много, а сред тях е съществената да създаде комфортна среда на работното място или у дома през всички сезони - пролет, лято, есен и зима. Климатична единица може да има две функции - отоплителна и охлаждаща. С изборът само на един бутон, климатикът преминава автоматично в повече нови единици и зададената температурата и модулът ще охлажда или отоплява, както се изисква автоматично.

За търсещите климатици малко повече информация около водещите предимства на съвременните технологии:

Климатикът пречиства въздуха. Това е друга негова полза. Той действа като анти-гъбичен филтър и се използва в повечето съвременни климатици. Това улавя причиняващи алергия акари, димни частици и миризми, правейки въздуха в околната среда по-чист и свеж.

Повечето от нас приемат възможността да затоплят домовете като даденост, но малцина оценят ползите от възможността за премахване на нежеланата топлина през летните месеци. Когато външните температури на въздуха достигат неудобни нива, най-силната температура, можем да се надяваме и да поддържаме умерена атмосфера в рамките на домовете. Въпреки всяка сума, която плащаме за вентилация, чрез използването на конвенционални методи, климатикът остава незаменим източник. В действителност, нашите домове стават още по-топли от температурата на външния въздух, чрез слънчеви лъчи, които в действителност проникват и допълнителните температури на натоварвания от вътре. С инсталирана климатична техника, можем бързо да намалим температурата в рамките на всяка от стаите в дома на удобно ниво, а в същото време намаляваме влажността, която често води до появата на мухъл.

Предимство на климатика е, че изисква вратите и прозорците да се държат затворени. Това от своя страна засилва сигурността на жилището, като в същото време държи досадните насекоми настрана. Наред с изолацията от врати и прозорци, за по-надеждна работа на климатика изолираме и вредния шум от улицата.

Въздухът в помещението се рециркулира през филтри и улавя прах и полени. Това от своя страна допринася здравословната среда за хора, страдащи от алергии и дихателни проблеми.

Климатиците спестяват много време и средства. Те не изискват разходи около закупуване на твърди горива, ежедневно почистване, каквото налага отопление с камина или парно. Климатиците спестяват много разходи за ел. енергия, благодарение на осъвременените технологии и икономични режими на работа. Много от тях са инверторни, а това позволява безпроблемна работа дори при минус 20 градуса по Целзий.

Снимки от аквичоп

 • още актьори
 • Коментар: Други актьори от аквичоп в Тарега
 • от Върха
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - снимка от върха...
 • Аквичоп до спортната зала
 • Коментар: Спортната зала в Габрово. Временен лунапарк, а сега кипи усилен ремонт на инфраструктурата до спорната зала. Не се препоръчва в мемнта аквичоп там.
 • на път за Ботев от Калофер
 • Коментар: Пейзажи от аквичоп към връх Ботев - на път за Ботев от Калофер
 • педрерата_27
 • Коментар: Педрерата, или каменната сграда на Антонио Гауди от Аквичоп в Барселона
 • дървен мост от аквичоп
 • Коментар: Екопътека "Видимското пръскало". Дървен мост към водопада.
Нагоре