Монтаж на пожароустойчиви врати – стъпка по стъпка

Има някои помещения, които изискват специално изработени прожароустойчиви врати. Обикновено това са места, на които се съхраняват опасни материали, които са леснозапалими, като бои, лакове и т.н. Пожароустойчивите врати са изработени от материали, които горят много бавно. Производителите често използват стомана или гипс. Пожароустойчивите врати са предназначени, за да предпазят помещението достатъчно дълго време, в което огънят да бъде изгасен. Потребителите, които са взели решение да се снабдят с пожароустойчиви врати, не бива да се плашат от монтажа. В случай, че са инсталирали обикновена врата, то те са наясно с основните действия. Все пак има някои фактори, които трябва да се вземат предвид, преди да започне същинската работа.

Какво е необходимо?

Инсталацията на пожароустойчиви врати е работа за двама души. Това е причината, поради която потребителите трябва да подсигурят някой, който да им помага при изпълнението на проекта. Инструментите, които са необходими за монтажа, не се различават от онези за обикновените врати. На първо място трябва да се набави бормашина, която да разполага с необходимите приставки, за да се осъществи монтажът. В този случай потребителите трябва да се снабдят и с винтове и болтове, които да задържат пожароустойчивите врати за повърхността на стената.

Пожароустойчивите врати се продават в комплект с всички необходими аксесоари за монтажа и експлоатацията им. Това включва панти, дръжка и брава, които също са огнеупорни.

Начални стъпки

На първо място, потребителите трябва да се заемат са определят рейтинга на пожароустойчивите врати. Това се прави, защото обикновено продуктите с висок рейтинг имат различни размери от стандартните рамки за врати. В ситуация, в която това не може да се определи със сигурност, най-добре е да се инсталира рамка и врата в комплект. Отстраняването на касата на вратата трябва да се направи внимателно с помощта на чук или лост.

Причината за използването на огнеупорните панти и винтове е да се намали влиянието на топлината и пламъците, които се опитват да проникнат в защитеното пространство. В традиционния случай се налага да се направят 12 дупки, чрез които да бъдат прикрепени пантите. Пожароустойчивите врати са по-тежки, поради тази причина имат нужда от повече панти. Пантите обикновено са три, разположени на равно разстояние една от друга. Всяка от тях се закрепва с помощта на 4 винта. Това позволява на вратите да имат по-голяма устойчивост при аварии.

В случай, че трябва да се сложи новата рамка, препоръчително е да се използват дървени клинове и нивелир. Това ще помогне за улесняване на процеса на изравняване на вратата, спрямо стената и пода.

Следва пожароустойчивите врати да се снабдят с панти. Това означава, че трябва да се пробие необходимият брой дупки за винтовете. С помощта на бормашината се пробиват дупки, които да отговарят на пантите. В традиционния случай те трябва да се направят на три места. Задължително е да се използват огнеупорни панти и винтове, иначе монтирането на пожароустойчиви врати до голяма степен се обезсмисля.

Заключителни стъпки

Следва пожароустойчивите врати да се поставят на местата им. Материалите, от които се изработват, ги правят доста тежки. Това е причината, поради която потребителите трябва да използват помощта на приятел. Винтовете на пантите на пожароустойчивите врати трябва да се завият много добре, за да се подсигури.

Ако се нуждаете от пожароустойчива врата, направете си онлайн обиколка на магазините, като започнете с предложенията ни.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп на Ботев Връх
 • Коментар: Ботев връх вече е пред нас!
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона променят цветовете си и силата на струята под съпровода на музика.
 • Същият образ
 • Коментар: аквичоп в Тарега - Същият образ, правещ се на супермен
 • Никополис ад Иструм_2
 • Коментар: Общ изглед от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Аквичоп напред към крайната цел
 • Коментар: Пейзажи от аквичоп до хижа Триглав. В началото на прехода, по коларски път тръгнахме, който води почти до крайната ни точка.
 • Аквичоп сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - вече над 2000 метра надморка височина.
Нагоре