Как да изберете правилната ключалка с бутон?

Бутоните имат много функции, което определя и широкото им разпространение навсякъде около нас. Те могат да бъдат наистина много полезни, като става дума за заключване на врати. Има и много различни видове бутони, които се монтират на бравите. Те могат да са наистина много полезна придобивка за вашия дом, като ще ви донесат и сигурност.

Някои от тези устройства имат клавиатура, а тя обикновено се намира точно до бравата на вратата. В други случаи бутоните се намират до вратата. Това може да бъде подходящото заключване както за вашия дом, така и за офиса или склада.

Каквито и да са целите, които имате, с малко проучвания можете да изберете идеалната брава с превключвател за вашия случай. Има няколко кратки съвета, които можете да вземете предвид, когато правите своя избор.

Механична брава с бутон

В случай, че планирате да инсталирате на място, където нямате много пряка видимост към нея, може би е най-добре да изберете здрава механична брава. Тези ключалки са идеални за употреба във входове на блокове, складове или места, в които потокът от хора не е толкова голям. Те изискват малко поддръжка и се отличават с дълга продължителност на живота заради простото устройство на бутоните. Освен това нивата на сигурност, които осигуряват, не могат да се сравнят с тези на обикновените ключалки. Всеки потребител е в състояние да програмира един или два кода, които да бъдат лесни за запомняне. Малко вероятно е подобна брава да се повреди. Все пак, ако това се случи, всички нейни части, дори бутона, са механични. Това означава, че те лесно могат да бъдат заменени, при това на ниска цена. В подобна система повредите са изолирано явление, защото са конструирани, за да имат продължителен живот. Единственият недостатък, който може да има подобна брава, е, че се налага пин кодът за отключване да бъде сменян по-често. Това е добра идея и защото така определени бутони няма да бъдат преексплоатирани.

Брава с електронни бутони

Този вид брави са много популярни при сгради, където има постоянно движение. Това включва фабрики, предприятия, апартаменти, както и болници. Ключалките с електронни бутони са чудесно решение, ако ви се налага да ограничите достъпа до определени части на сградата. Тези видове ключалки са малко по-сложни за инсталация и работа, но те имат предимството, че са лесно програмируеми.

Можете да изберете електронна брава с бутон, която работи на батерии или такава, която използва електропреносната система. В случай, че изберете втория вариант, не забравяйте да я подсигурите с допълнителни батерии. Никак няма да е приятно да се окажете заключени от собствената си електронна брава, когато токът спре.

Изборът на правилните функции

Има много функции и опции, които бихте могли да използвате за своята брава. Можете например да искате да разширите вашата сигурност на по-късен етап, като въведете устройство или карта с биометрични данни.

Ако е така, не забравяйте да закупите брава с бутони, която да позволява тези ъпгрейди да бъдат направени. Можете също така да изберете няколко различни ПИН кода, които да отварят вратата. Така ще осигурите на своите служители лесен и бърз достъп до сградата, в която работите (подобна система за достъп има в много големи фирми, като например за щанда за бутони).

Снимки от аквичоп

 • Снимка на фонтан
 • Коментар: Снимка на фонтан в Долмабахче сайра, по време на аквичоп в Турция.
 • аквичоп в Габрово
 • Коментар: Прочутият паметник на Рачо Ковача, в река Чнтро, от Аквичоп в Габрово.
 • Аквичоп на Етъра
 • Коментар: аквичоп в етнографски музей на открито "Етър". Стара архитектура, запазени и пресъздадени обичаи и занаяти от миналото.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Още един аквичоп изглед от Габрово - Гарата. На заден план - телевизионата кула в местността "Градище".
 • от Върха
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - снимка от върха...
 • Бапското пръскало от аквичоп до Триглав
 • Коментар: Пейзаж от пътят ни до хижа Триглав. В дълечината, едва забележим, е водопада "Бапско пръскало".
Нагоре