Заменете старите си осветителни тела с Енергоспестяващи крушки

Енергоспестяващите лампи и крушки набират популярност сред потребителите. Освен това, напълно отговаряйки на целите на осветлението, те са известни със своята висока икономичност. Екологичната им природа е в основата на все по-голямото им разпространение сред потребителите по света.

През последните няколко години осветителната индустрия се е променила невероятно. В днешно време вече можете да намерите лесно най-различни разновидности от лампи - крушки с нажежаема жичка, LED-ове, халогенни модели, както и компактни луминесцентни тела – огромно разнообразие, от което да избирате. Въпреки че резултатите са малко или много подобни, основната разлика се крие в тяхната консумация на електроенергия.

Тъй като крушките с нажежаема жичка са вече забранени за внос и продажба в Европейския съюз, енергоспестяващите лампи са възможния и удобен заместител на пазара. Тези осветителни тела са известни и с другото си наименование – компактни луминесцентни лампи. Те са сходни на стандартните крушки по размер, но се различават коренно по свойствата на запалване и излъчване на светлина, от където идва и икономичността им. Тези продукти са на разположение в различни форми, като най-популярните фигури са U-образните и тези, които са като спирала. Последните развития в областта са довели до по-естествено изглеждащи продукти и познат спектър на излъчваната светлина.

Преминаването към компактни луминесцентни крушки е безспорно мъдро решение, което ще свали сметките за електричество на вашия офис или дом, и то със значителна сума. В следствие на тяхната енергийна ефективност повечето от фирмените офиси са преминали вече на този тип осветителни тела. Освен това тепърва тези продукти обхващат целия пазар – те намират своето заслужено място и в домовете ни. Все повече и повече хора се насочват към тези светлини, които са не само компактни по размер, но също така са по-добри и от гледна точка на производителността, в сравнение с традиционните опции. Подходящият им размер ги прави по-елегантни и съответни за използване както за търговски, така и за жилищни нужди.

Причината, поради която все по-голям брой хора подменят старите си осветителни тела с енергоспестяващи крушки, е способността на новите да работят с по-малко захранване. Изследвания са доказали, че тези лампи произвеждат пет пъти повече светлина, отколкото старите модели с нажежаема жичка, които са на същата мощност. Например една 20-ватова компактна флуоресцентна лампа дава приблизително същото количество светлина колкото 100-ватовата традиционна. Когато закупувате от новите осветителни тела, винаги проверявайте опаковката им – там е изписана температурата на цвета на светене. Така ще можете да прецените дали вашият избор ще свети със синкав или с жълтеникав отенък.

На пазара съществуват вече много фирми за производство и търговия с осветителни тела, включително и енергоспестяващи крушки. Конкуренцията е огромна и опциите за потребителите са безброй. Именно затова е важно при избор да подхождате винаги към реномираните марки. Така ще сте много по-доволни. Енергоспестяващите крушки в Пловдив са една от най-добрите алтернативи на българския пазар. Повече за възможностите, които те предоставят, можете да разгледате в онлайн магазина им. И не забравяйте – винаги, когато селектирате, се съобразявайте с конкретните си нужди – разнообразието от възможности ще ви осигури подходящите модели за всякакви приложения.

Снимки от аквичоп

 • Хижа Триглав
 • Коментар: Сника от скалите над хижата по време на аквичоп до хижа Триглав. Хижата и останалите постройки са някъде допу на поляната. При голямо приближение се забелязва и нашата палатка :)
 • от Върха
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - снимка от върха...
 • Пейзаж до Кадемслийското пръскало
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп до водопада Кадемлийско пръскало. Водопада остава зад нас, а някъде зад хълмовете се намира връх Ботев. Стръмничко е нали? :)
 • в-парка_21
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - в парка
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Още един аквичоп изглед от Габрово - Гарата. На заден план - телевизионата кула в местността "Градище".
 • Водопада на Еменски каньон
 • Коментар: Водопада на Еменски каньон от аквичоп там.
Нагоре