Добрите матраци означават добро здраве

Сънят е много важен за здравето и доброто самочувствие на човека, а това зависи и от добрите матраци. В днешното забързано и динамично време хората са подложени на целодневен стрес. Затова е добре умората, натрупана през деня, да се компенсира с качествен сън. През последните години много изследвания сочат, че добрият сън зависи не само от това дали просто ни се спи, но и от качеството на леглото, което ползваме за сън.

Днес качеството на съня се свързва с качеството на нашите матраци. На специализирания пазар има много фирми – производители на матраци. Понякога в магазините разнообразието от матраци е толкова голямо, че е трудно да се направи най-удачния избор. Предлагат се матраци за възрастни, матраци за деца, матраци за спални или матраци за единични легла. Технологиите непрекъснато се усъвършенстват във всяка една област. През последните години технологиите за изработване на качествени матраци станаха особено иновативни. Дунапреновите матраци с вертикални пружини отдавна остаряха и са демоде.

Днес в магазините могат да се намерят матраци от високо качество и изработени от модерни материали. Първата грижа на всеки производител на матраци е удоволствието от съня. С хубавите матраци сънят трябва да бъде не просто една циклично повтаряща се физиологична необходимост, но и удоволствие. Затова повечето видове матраци днес предлагат изключителни качества, които биха задоволили и най-претенциозния клиент.

Например детските матраци са по-тънки и ергономични, така че да не позволяват по време на сън детето да получи гръбначни изкривявания. За тези матраци няма неудобна поза. Материалите са от полиуретанова пяна или силикон и имат свойството да поемат всяка извивка от човешкото тяло като доставят максимален комфорт. Възрастните вече могат да бъдат спокойни, че сутрин няма да се събудят с изтръпнали и схванати крайници. Човек може да се върти както си иска в леглото, да заеме каквато си иска поза по време на сън, но това няма да увреди тялото. Досадното скърцане на старите пружинни матраци е отдавна в миналото. С новите силиконови матраци човек потъва в неповторимо блаженство и може да се отдаде на прекрасни сънища. Повечето матраци напоследък са толкова популярни, че тяхната реклама заема съществен дял от рекламата на стоки за дома по телевизиите. Често пъти можем да видим на екрана известни личности, които ентусиазирано обясняват предимствата на модерния и качествен матрак. Сред рекламите има наистина добри и оригинални попадения. Но всеки клиент когато посети магазин за обзавеждане на спалнята може сам да се увери в качествата на рекламираните матраци. Обикновено се предоставя възможност клиентът да пробва на място матрака който си е харесал, да се излегне на него и да го почувства. Оказва се, че бизнесът с производство и продажба на матраци е проспериращ днес.

Снимки от аквичоп

 • Пейзаж до Кадемслийското пръскало
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп до водопада Кадемлийско пръскало. Водопада остава зад нас, а някъде зад хълмовете се намира връх Ботев. Стръмничко е нали? :)
 • хижа Рай в далечината
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай - пейзаж
 • Аквичоп на Хотнишки водопад_7
 • Коментар: Аквичоп на Хотнишки водопад - снимка от високо
 • Аквичоп към Фарера
 • Коментар: Заслужен аквичоп по пътя за Фаррера
 • Никополис ад Иструм_5
 • Коментар: Останки от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Гъби от кавичоп до триглав
 • Коментар: Красива снимка на гъби, направена от приятелкатами по време на аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена над хижата по посока върха.
Нагоре