Как да изберете светодиодна лента?

LED лентите, могат да ви бъдат от помощ за всеки проект за осветление. Можете да ги използвате, както в дома си така и в търговски обекти. Преди време беше направен дори снежен костюм от светодиодни ивици за късометражен филм, наречен "LED Surfer".

Вашият проект може да не е толкова амбициозен, но вие лесно ще намерите диодните ивици, от които се нуждаете. Без значение каква е задачата, можете да направите тъмното стълбище блестящо, акцентирано, както и да накарате всички да забележат витрината на магазина ви. Светодиодните ленти, могат да осигурят достатъчно светлина за проекта ви.

Възможностите на LED

Диодните ивици са източник на светлина, която е във формата на линия. Те могат да бъдат прерязвани на специфични дължини. Вие можете да отрежете светодиодните ленти сами, но винаги е по-лесно да накарате професионалист да го направи. Другият вариант е да изпратите размерите на желания от вас модел на търговеца и те да го подготвят за вас.

Различните видове се предлагат в разнообразна яркост. Тя зависи от големината на LED лентата и броя на диодите, които тя съдържа. По правило - колкото по-голяма диодна ивица имате, толкова ще е по ярка тя.

Приложения на LED лентите

В случай, че искате да осветите вратичка на шкаф или рафт, е най-добре да изберете LED ивица с ниска яркост. Акцентното осветление трябва да привлича вниманието. Осветяването на края на кухненските шкафове или някои мебели изисква от вас да изберете светодиодни ленти със средна яркост. За търговски обекти трябва да се спрете на най-ярките възможни LED ленти. Така клиентите ви ще ви забелязват още от далече.

Освен яркостта, вие ще трябва да обърнете внимание на цвета на моделите. Тези продукти се предлагат в три основни цвята – студен и топъл бял, както и цветни.

Светлината от топлата бяла гама прилича на онзи от крушка с нажежаема жичка. Тя е най-подходяща за вътрешни помещения, в които искате да създадете уютна атмосфера. Студената бяла светлина има много висок илюминационен рейтинг - около 6000 К. Тя е много подходяща за акцентно осветление, както и за индиректно осветление.

LED лентите могат да бъдат и цветни. Те се наричат RGB, което е съкращение от първите букви на основните цветове – червено, зелено и синьо (red, green, blue). Разбира се, че вие може да селектирате и други цветове, които са производни на останалите три. Цветните LED ленти имат контролери, които отговарят за смяната на багрите. Освен това те могат да бъдат динамични или статични - според вашите нужди и предпочитания. В случай, че искате някаква промяна, това може да се случи с натискането само на един бутон.

Ако вече сте взели решение какви светодиодни ленти да използвате, ще имате нужда и от някои периферни устройства. Това са контролери за регулирането на светлината при цветните модели. Освен това вие можете да имате нужда от трансформатор на напрежението. Ще ви се наложи да го използвате, защото диодните ивици използват по-малка мощност, в сравнение с останалите електроуреди. Това наистина е много важен компонент, защото тези продукти могат да се повредят на по-високо напрежение. Винаги е най-добре предварително да се посъветвате със специалист за необходимите периферни устройства.

Снимки от аквичоп

 • сграда_23
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - една от известните сгради
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
 • Крепоста от високо
 • Коментар: Аквичоп в Лерида - снимка от високо.
 • още актьори
 • Коментар: Други актьори от аквичоп в Тарега
 • Еменски каньон
 • Коментар: Еменски каньон - пейзаж и незабравима гледка
Нагоре