Градината ви може да бъде подходящо фризирана с инструментите на FISKARS

Вие сте запален градинар. Българите в миналото са известни като такива, сега тази слава малко е позабравена. Градинската работа по принцип не е толкова привлекателна, защото и физически е много изтощителна. Особено за градските хора, които нямат изградени навици в тази посока. Тези опасения, че няма да се справите сами, ще се разсеят, защото на пазара вече има инструменти Fiskars, които почти са вълшебни, само дето не копоят и не стрижат тревата сами. Като се снабдите с Fiskars, бъдете сигурни, че намерението ви да си направите съвременна градина, ще бъде осъществено.

И така, освен с ентусиазъм, разполагате и с място, което е било някога засявано с редки ботанически растения и дървета, но сега трябва да бъде обновено и засято с още най-различни растителни видове.

Почвата обаче е твърда и изхабена и вие искате да я прекопаете. Преди това се заемете с новите лопати на Fiskars да я обърнете, за да може после да засадите това, което искате. Хващате първо лопатата Fiskars за изкопаване на стари корени и раздробяване на големи бучки и започвате да действате. Fiskars е снабдена със заострен край за по-лесното прекъсване на разпрострелите встрани корени. Ако почвата е камениста, твърда и глинеста, си помагате с друга лопата на Fiskars – заострена, която е много здрава и издържа на голям натиск.

След като обработите по този начин почвата с Fiskars, заемате се да засеете нови растения – искате да сложите декоративна конусовидна хвойна например, която сега, макар и малка изисква да й приготвите по-дълбока дупка. Няма да повярвате, но Fiskars предлагат т.н. градински перфоратор Fiskars, който прилича на шило, но е с голяма дръжка, вертикална, която завършва с хоризонтални дръжки, приличащи на кормило на велосипед. Като го забиете този перфоратор Fiskars в земята и дупката ви е готова ,без да си давате много зор. Така правите колкото дупки са ви необходими и засаждане исканите от вас декоративни храсти и дръвчета.

Освен горните действия обаче е нужно да подстрижете вече съществуващите дръвчета и храсти, които за съжаление имат изсъхнали клончета и са расли в различни посоки. Fiskars ви осигуряват и нужните за целта ножици за рязане, които са най-различни видове и подвидове. Има със заострени остриета Fiskars или с разминаващи се остриета, всичките пригодени за различни видове рязане. Освен това повечето са модели Fiskars, чиито дръжки са ергономични и много удобни за хващане и натиск, без да употребявате голяма сила. И са подходящи за жени. В описанието им навсякъде пише, че са за работа с една ръка. Лесно и удобно.

След като свършите гореописаната работа във вашата градина с инструментите на Fiskars - може да бъдете сигурни, че тя ще ви радва занапред и поддръжката и няма да бъде бреме за вас.

Снимки от аквичоп

 • Лъв до Босфора
 • Коментар: Статуя на лъв до Босфора, от аквичоп в Истанбул. Лъвът е обграден от цветен килим, а зад него кораб преминава през Босфора.
 • аквичоп-хотница_8
 • Коментар: Хотнишки водопад - околностите на водопада, от високо.
 • Никополис ад Иструм_6
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм - главната улица на старото селище
 • Скарата не прави никакъв аквичоп
 • Коментар: Еменски каньон - никакъв аквичоп за скарата :)
 • Еменски каньон
 • Коментар: Еменски каньон в близост до село Емен. Аквичоп и забавления цял ден.
 • аквичоп пред културният дом
 • Коментар: Зимен аквичоп пред "Културният дом" в Габрово.
Нагоре