Как да изберете своите градински мебели?

Напоследък все повече хора придобиват приятния навик да си почиват следобедите в градината на вътрешния си двор. Ето за това, те стават все по – внимателни, докато избират своите градински мебели. В тази статия ще разгледаме някои важни подробности и съвети, които ще са ви полезни. Така ще се увеличи шансът да се спрете на градински мебели, които ще ви подхождат и ще ви осигурят комфорт.

Първо решете дали искате новите ви мебели да бъдат сгъваеми или да заемат постоянно място в градината ви през цялата година. В първия случай лесно ще можете да ги преместите, когато е необходимо. Ако градината ви не е закрита, сгъваемото оборудване е най – подходящо. Ако искате мебелите да заемат постоянно място, тогава специалистите препоръчват те да бъдат тежки, изработени от твърда дървесина, алуминий или ковано желязо с неподатливост на ръжда. Струва си да вложите повече средства за едни хубави градински мебели, които не само ще ви създават удобство, но и ще красят естетически пространството наоколо.

Изборът на подходящия вид материал и структура са с най - голямо значение. преценете какъв вид материал ще пасне най – добре на визията на градината ви. Новите ви градински мебели трябва да са в хармония с околната обстановка, за да ви носят удовлетворение.

Много хора предпочитат дървото, тъй като е естетически приятно и комфортно, но все пак изисква поддръжка. Специалисти съветват да се спрете на тропическа твърда дървесина, която е с високо съдържание на естествени масла като тик или ироко. Този тип дървета са устойчиви на атмосферните влияния и не е проблем да бъдат оставени навън през цялата година.

Проверете структурата на мебелите. Не е добре да има болтове, които да доведат до корозия. Ако пък мебелировката е с метални профили, уверете се, че са изработени от, месинг, неръждаема стомана, които са издръжливи на корозия.

Когато избирате своите градински мебели, внимателно оглеждайте повърхностите – да няма пукнатини и други дефекти. Нещо, което е важно да се отбележи е, че тиковите градински мебели, които се сглобяват с епоксидни лепила притежават най – добра производителност и издръжливост. Те няма да бъдат повредени от валежи или измръзване. Тиковите градински мебели са лесни за почистване с топла вода, сапун и четка. Ако е необходимо да използвате маркуч, нека налягането да е 60-80 бара (900-1200psi) на разстояние не по – малко от 30 см. Всички петна могат да се премахнат чрез измиване с лек препарат, след което се изплакват с чиста вода.

Ако градинската ви мебелировка има пукнатини, имайте предвид, че от влагата във въздуха дървото се надува.

Ако искате да запазите градинското си оборудване да изглежда като ново, можете да приложите върху него тиково масло, която ще придаде повече блясък. Моля, следвайте указанията на производителя, за да не повредите мебелите. Когато използвате тиковото масло върху дървен материал, той трябва да е напълно сух. В противен случай ще очерните оборудването.

Мебелите ковано желязо обикновено изглеждат много добре, поставени в красива градина. Най-често те са ръчно изработени, което им придава уникален вид. Техният недостатък е, че не са толкова удобни, колкото дървените и са по-тежки. Освен това, трябва да внимавате дали имат специално покритие, защото могат да са податливи на ръжда.

И в заключение, специалистите препоръчват освен да изберете най-подходящите за вас градински мебели, да помислите и за покрив на градината си. Ще се изненадате в колко форми, размери и видове се предлагат модерно направените покриви. Така няма да се тревожите за сигурността на мебелите и няма да се намокрите, когато вали.

Още полезна информация по темата четете в сайта.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Тарагона - заведение на пристана
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - заведение до самият плаж.
 • Долмабахче сарай
 • Коментар: Долмабахче сарай от аквичоп в Истанбул преди две години.
 • ледник под Ботев връх
 • Коментар: Аквичоп до Ботев Връх. Ледник под върха, от тук се захранва Райското пръскало.
  Обърнете внимание на черната тениска с логото на Джумла! Wink
 • Залез над Триглав
 • Коментар: Залез от аквичоп до хижа Триглав. Скоро и последните лъчи ще се скрият от хоризонта. Започва да се смрачава и застудява. Добре, че сме екипирани и подготвени...
 • Аквичоп до Тарагона - кеят
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - кеят
 • Аквичоп сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - вече над 2000 метра надморка височина.
Нагоре