Как да отстраните повреда в електрически прозорци

Електрическите стъкла на автомобила създават голямо удобство и позволяват лекота при отваряне и затваряне.

Ако все още смятате ел. стъклата за лукс, то помислете за всички видове превозни средства в наши дни, които са така удобни и позволява на въздуха да се движи свободно давайки възможност за комфорт при проветряване. Ако и вие смятате за разумно да охладете купето си по естествен начин, то добре е да се грижите повече за ел. прозорците на колата си.

Те реално играят важна роля за безопасността на шофьора и допринасят способността да движат прозорците бързо в случай на авария. Докато по-старият метод за отваряне, чрез ръчка отнема време, то ремонта на електрически прозорци е във възможностите на всеки механик. Най-лесният начин да следите за определяне на проблема е да бъдат премахнати най-очевидно, лошите бушони или окабеляването. Стъпките за определяне на електрическите стъкла представляват трудност. Ако едно решение не работи, преминете към следващата. За целта намерете кутията, която обикновено се  намира под таблото близо до волана и се проверява за изгорели предпазители, лесно идентифицирани от прекъсване на метална шина.

Сменете предпазителя на прозореца на колата. Много вероятно е да имате нужда от фенерче, за по-голяма видимост.

Проверете за разхлабени кабели, влизащи в или излизащи от кутията с предпазители. Затегнете всеки и намерете проучете дали всеки от тях отвежда до електрическият прозорец.

Проверете превключвателя на прозореца за контрол. Ако е замърсен, почистете го и вижте дали прозореца работи след тази манипулация. Ако не, премахнете целия панел с ключ и проверете електрическите връзки. Ако не се поправи, освободете съединителя за по-голяма безопасност и изключете устройството.

Махнете пластмасови панели за достъп до вратата, като спазвате указанията на производителя. Това обикновено включва локализиране и отстраняване на панела на вратата и монтажните болтове. Внимателно изключете всички електрически проводници, за да отстраните цялата врата от носещия панел.

Отдръпнете изолацията, ако колата има такава, за да се открие електрическият двигател на прозореца. Използвайте светлина, за да се покажат всички електрическите проводници на вратата. Преди да започне тестване се уверете, че всичко е обезопасено.

Залепете стъклото на прозорец на място в затворено положение с помощта на самозалепваща лента, за да се предотврати това подхлъзване надолу по време на работа с мотора на прозореца и регулатора.

Сменете електрическите прозорци, ако е необходимо, като следвате инструкциите, включени с новия мотор. Обърнете регулатора на прозорец от облицовката на вратите чрез премахване на болтовете за закрепване. Проверете регулатора и ако е необходимо го заменете с отговарящ на новото звено според размера на стария.

Върнете двигателя обратно на мястото, сглобете всички части и свържете с батерията. Отстранете самозалепващата лента и проверете прозореца да се уверите, че работи правилно. Направете необходимите промени, преди да сглобите врата. Всичко необходимо за колата ви може да намерите и при специализираните магазини.

Снимки от аквичоп

 • Никополис ад Иструм_5
 • Коментар: Останки от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Аквичоп пейзаж
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп към хижа Рай.
 • Аквичоп в Барселона_15
 • Коментар: Пейзаж край морето от Аквичоп в Барселона
 • Паметник от Аквичоп в Лерида
 • Коментар: Акчиоп в Лерида - отново паметника - в профил :)
 • Пейзаж до Кадемслийското пръскало
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп до водопада Кадемлийско пръскало. Водопада остава зад нас, а някъде зад хълмовете се намира връх Ботев. Стръмничко е нали? :)
 • Гъби от кавичоп до триглав
 • Коментар: Красива снимка на гъби, направена от приятелкатами по време на аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена над хижата по посока върха.
Нагоре