Моторна коса Stihl FS 56 – представяне

Stihl FS 56 е сравнително нов модел моторна за универсална употреба. Подходяща е за косене на спластена и жилава трева, тръстика, коприва и всякакви други треви, много е удобна за довършителни работи. С подходящата режеща гарнитура може да се коси в труднодостъпни райони, около дървета, около храсти и бордюри, в каменисти площи с помощта на кордата, както и по всякакви пресечени терени, където не може да се работи с традиционна косачка за трева.

Оборудвана с нов двутактов двигател 2-MIX, разработен от фирма Stihl, който гарантира с до 20% по нисък разход на гориво в сравнение с използваните до сега стари двутактови двигатели с аналогична мощност. Благодарение на технологията 2-MIX, която най общо казано представлява цилиндър с 4 канала с принцип на продухване се осигурява висока мощност и производителност като се намалява и нивото на вредните емисии с до 70 % в сравнение с аналогичните по мощност стари модели двигатели използвани до сега.

Намаляването на вредните емисии е важен аспект върху който се е наблегнало при производството на тези двигатели за да са в съответствие с все по големите изисквания на Европейския съюз за намаляването на вредните емисии и ограничаване на замърсяването. Едно от нововъведенията при тези модели моторни коси е новият стоп бутон. Благодарение на него машината остава винаги „на контакт“ и при повторно стартиране не е нужно да се включва в позиция старт.

По този начин двигателя винаги е готов за бърз старт без да се налага проверка и включване от страна на оператора. По време на работа ергономичната лостова ръкохватка спомага естественото движение на косата и по този начин намалява напрежението върху китките и гръбнака на косача, особено при косене на големи площи. Регулирането също става много лесно чрез разхлабването на 4 винта на присъединителния елемент.

Ергономичната и мултифункционална ръкохватка съдържа всички необходими елементи за командване и управление, което прави управлението на моторната коса лесно и надеждно. И тук като стандартно оборудване в окомплектовката на машината са включени здрави, противоизпотяващи предпазни очила със странично предпазване и УВ протекция.

За разлика от по малките модели моторни коси на Stihl тук вече е наличен удобен двоен колан (самар) с меки, подплатени презрамки, който улеснява продължителната работа и намалява натоварването на оператора на косата.

Снимки от аквичоп

 • Желязната църква в Истанбул
 • Коментар: Снимка на "желязната църква" - Свети Стефан, от Аквичоп в Истанбул.
 • Аквичоп в национален парк Централен Балкан
 • Коментар: Правим си заслужен аквичоп, понеже вече сме на територията на национален парк "Централен Балкан". Красивите гледки следват една след друга. Фотографа прегрява, но спомените остават ;)
 • Залез над Триглав
 • Коментар: Залез от аквичоп до хижа Триглав. Скоро и последните лъчи ще се скрият от хоризонта. Започва да се смрачава и застудява. Добре, че сме екипирани и подготвени...
 • Под Ботев
 • Коментар: Точно под Ботев връх. Предстои ни заслужен аквичоп.
 • Райското пръскало над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай. Най-високият в България водопад - Райското пръскало - 124 метра
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_4
 • Коментар: Водопада Кадемлийско пръскало в горната си част, от аквичоп в Стара планина. Изключително красив водопад.
Нагоре