Моторна коса Stihl FS 56 – представяне

Stihl FS 56 е сравнително нов модел моторна за универсална употреба. Подходяща е за косене на спластена и жилава трева, тръстика, коприва и всякакви други треви, много е удобна за довършителни работи. С подходящата режеща гарнитура може да се коси в труднодостъпни райони, около дървета, около храсти и бордюри, в каменисти площи с помощта на кордата, както и по всякакви пресечени терени, където не може да се работи с традиционна косачка за трева.

Оборудвана с нов двутактов двигател 2-MIX, разработен от фирма Stihl, който гарантира с до 20% по нисък разход на гориво в сравнение с използваните до сега стари двутактови двигатели с аналогична мощност. Благодарение на технологията 2-MIX, която най общо казано представлява цилиндър с 4 канала с принцип на продухване се осигурява висока мощност и производителност като се намалява и нивото на вредните емисии с до 70 % в сравнение с аналогичните по мощност стари модели двигатели използвани до сега.

Намаляването на вредните емисии е важен аспект върху който се е наблегнало при производството на тези двигатели за да са в съответствие с все по големите изисквания на Европейския съюз за намаляването на вредните емисии и ограничаване на замърсяването. Едно от нововъведенията при тези модели моторни коси е новият стоп бутон. Благодарение на него машината остава винаги „на контакт“ и при повторно стартиране не е нужно да се включва в позиция старт.

По този начин двигателя винаги е готов за бърз старт без да се налага проверка и включване от страна на оператора. По време на работа ергономичната лостова ръкохватка спомага естественото движение на косата и по този начин намалява напрежението върху китките и гръбнака на косача, особено при косене на големи площи. Регулирането също става много лесно чрез разхлабването на 4 винта на присъединителния елемент.

Ергономичната и мултифункционална ръкохватка съдържа всички необходими елементи за командване и управление, което прави управлението на моторната коса лесно и надеждно. И тук като стандартно оборудване в окомплектовката на машината са включени здрави, противоизпотяващи предпазни очила със странично предпазване и УВ протекция.

За разлика от по малките модели моторни коси на Stihl тук вече е наличен удобен двоен колан (самар) с меки, подплатени презрамки, който улеснява продължителната работа и намалява натоварването на оператора на косата.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп до съдебната палата в габрово
 • Коментар: Съдебната палата в Габрово - Аквичоп в отсрещното кафене на открито.
 • Облаците се сгъстяват
 • Коментар: Облаците се сгъстяват на Ботев връх, време е да поемаме на долу.
 • Лерида от високо
 • Коментар: Излгед от високо - аквичоп в Лерида.
 • Кану-каяк във Фарера
 • Коментар: снимка на кану-каяк от аквичоп във Фаррера
 • Никополис ад Иструм_6
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм - главната улица на старото селище
 • Красива зала
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул и снимка на много красива зала в Долмабахче сарай.
Нагоре