Моторна коса Stihl FS 56 – представяне

Stihl FS 56 е сравнително нов модел моторна за универсална употреба. Подходяща е за косене на спластена и жилава трева, тръстика, коприва и всякакви други треви, много е удобна за довършителни работи. С подходящата режеща гарнитура може да се коси в труднодостъпни райони, около дървета, около храсти и бордюри, в каменисти площи с помощта на кордата, както и по всякакви пресечени терени, където не може да се работи с традиционна косачка за трева.

Оборудвана с нов двутактов двигател 2-MIX, разработен от фирма Stihl, който гарантира с до 20% по нисък разход на гориво в сравнение с използваните до сега стари двутактови двигатели с аналогична мощност. Благодарение на технологията 2-MIX, която най общо казано представлява цилиндър с 4 канала с принцип на продухване се осигурява висока мощност и производителност като се намалява и нивото на вредните емисии с до 70 % в сравнение с аналогичните по мощност стари модели двигатели използвани до сега.

Намаляването на вредните емисии е важен аспект върху който се е наблегнало при производството на тези двигатели за да са в съответствие с все по големите изисквания на Европейския съюз за намаляването на вредните емисии и ограничаване на замърсяването. Едно от нововъведенията при тези модели моторни коси е новият стоп бутон. Благодарение на него машината остава винаги „на контакт“ и при повторно стартиране не е нужно да се включва в позиция старт.

По този начин двигателя винаги е готов за бърз старт без да се налага проверка и включване от страна на оператора. По време на работа ергономичната лостова ръкохватка спомага естественото движение на косата и по този начин намалява напрежението върху китките и гръбнака на косача, особено при косене на големи площи. Регулирането също става много лесно чрез разхлабването на 4 винта на присъединителния елемент.

Ергономичната и мултифункционална ръкохватка съдържа всички необходими елементи за командване и управление, което прави управлението на моторната коса лесно и надеждно. И тук като стандартно оборудване в окомплектовката на машината са включени здрави, противоизпотяващи предпазни очила със странично предпазване и УВ протекция.

За разлика от по малките модели моторни коси на Stihl тук вече е наличен удобен двоен колан (самар) с меки, подплатени презрамки, който улеснява продължителната работа и намалява натоварването на оператора на косата.

Снимки от аквичоп

 • Вътре в Долмабахче сарай
 • Коментар: Снимка от Аквичоп в Истанбул, представлява вътрешно стълбище в Долмабахче сарай.
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп във Фарера
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Град Фаррера - високо в планината.
 • Аквичоп до Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - от другата страна на хълма. ВЕЦ-а се пада в подножието.
 • Акведукта
 • Коментар: Римският акведукт от аквичоп в Истанбул преди няколко години. Колоните се отразяват във водата. Поради тъмнината, снимката е направена с продължителна експонация.
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - Испания.
Нагоре