Ценообразуване на LED захранване и осветление

Клиентите могат да се почувстват объркани щом видят цените на LED захранването и останалите светодиодни продукти. На външен вид повечето продукти, като LED захранването и осветлението, не се различават много от другите от този сектор. Все пак, ако погледнете цените, ще ви стане ясно, че разликата е около 40%. Сравнението в параметрите, ефективността, коефициента на полезно действие могже да ви даде отговор защо LED захранването и осветлението са толкова скъпи.

Цената на светодиодните продукти е събирателно число от много фактори. Има обаче три критични фактори, които са от основно значение за цените на LED продуктите. Това са LED чип, LED захранване и LED корпус.

LED чип

LED чипът е важен компонент на осветлението. Вероятно това е елементът, за който производителите, а после и потребителите, плащат най-много. В търговската мрежа има много модели на разположение. Цените им могат да варират значително в съответствие с конзолата. Възможно е да намерите два чипа, които изглеждат съвсем еднакво, но да имат 10 – 20% разлика в цената им. Именно поради тази причина трябва винаги да търсите параметрите, които отговарят на изискванията на вашата верига. Въпреки това, с развитието на технологиите в последните няколко години, цената на LED чипа намалява непрекъснато. Това води до общо намаляване на разходите по крайния продукт.

LED захранване

LED захранването понякога може да бъде наречено трансформатор или драйвер. Това са термини, които означават едно и също малко по размер устройство. Правият ток, който тече по електрическата верига, има много високо напрежение за нуждите на светодиодното осветление. Именно това е причината, поради която в системата се инсталира LED захранване. То е във формата на малка кутийка, която трансформира напрежението до стойности, които са подходящи за веригата.

Устройството, което осигурява LED захранване, е изключително важно за продължителността на живота на електрическата верига и елементите в нея. Подаването на неправилно напрежение, с други думи, липсата на LED захранване, може да доведе до повреда на светодиодните елементи. Това са устройства, които се отличават с голяма продължителност на живота в случай, че се използва правилното LED захранване.

Има два основни вида трансформатори, които се използват в практиката. Първият вид е с дизайн, който позволява на потребителите да го включат в системата. Това са драйвери, които са изключително лесни за използване, дори и от хората, които не са свързвали електрически вериги преди това. Освен това, има различни светодиодни ленти, които са директно свързани с подобен трансформатор.

LED корпус

Корпусът е просто външният вид на крайния продукт. Стойността на този елемент в зависимост от структурата и материалите. В общата практика по-простите по отношение на структурата модели са по-евтини. Това важи и за размера. По-малкият размер обикновено има по-ниска цена. По отношение на материалите, алуминиевите LED корпуси са много по-скъпи от пластмасовите.

В заключение

В обобщение, цените на LED осветителните продукти могат да се различават значително, въпреки че те изглеждат почти еднакви. Един мъдър купувач трябва да обърне внимание на основните компоненти и знае как те се отразяват на общия размер на разходите. Най-ниската цена не бива да бъде единственото съображение за покупка. Купувачите трябва да обърнат повече внимание на необходимите фактори.

Снимки от аквичоп

 • Вътре в Долмабахче сарай
 • Коментар: Снимка от Аквичоп в Истанбул, представлява вътрешно стълбище в Долмабахче сарай.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • сграда_24
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - още една от известните сгради
 • педрерата_27
 • Коментар: Педрерата, или каменната сграда на Антонио Гауди от Аквичоп в Барселона
 • Пробуждане от аквичопо на хижа Рай
 • Коментар: Пробуждане от аквичоп в неделя сутринта към 6 часа, закуска на бързо и стягане багажа за Ботев връх.
 • Аквичоп на стръмен склон
 • Коментар: Аквичоп на стръмен склон
Нагоре