Предимства и недостатъци на метода лазерна епилация

Медицината и козметиката в последните години се сляха в едно при предлагането на различни услуги, които се отнасят до красотата и здравето на жените. Става въпрос за така наречената козметична медицина, към която спадат най-различни процедури – от уголемяване на бюста, през подмладяване на кожата, до обезкосмяване.


Именно обезкосмяването търпи най-много промени и иновации през последните години. Методите за обезкосмяване стават все повече и повече, а ефективността им остава все така спорна и поставяна под съмнение.
Напоследък все по-голяма известност обаче набира един особен метод за премахване на нежеланото окосмяване, наречен лазерна епилация. Тя е доста иновативна процедура, която обаче е много ефективна, тъй като, за разлика от останалите познати методи, е много трайна.

Разбира се, дори при нея няма стопроцентова гаранция, но пък гаранцията е около деветдесет процента, което никак не е малко. Косъмчетата, които не успяват да бъдат премахнати при лазерна епилация, остават толкова светли и тънки, че са незабележими. Именно това улеснява много жени по света и затова процедурата лазерна епилация е така търсен и предпочитан метод.

Принципът на действие при лазерна епилация е прост – специални апарати, работещи с лазери, третират косъмчетата още в основата им, така че да се прекъсне растежът изобщо, а не само да се изкорени косъма. На това се дължи и трайността на процедурата.
Разбира се, както при всяко нещо, вероятно и тук има недостатъци, но повечето хора избират да се доверят на предимствата на услугата лазерна епилация, които никак не са малко. Най-важните от тях са именно трайността на ефекта от процедурите, както и фактът, че те са безболезнени, за разлика от много други методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Някои хора вярват, че уредите, с които се работи по време на процедурата лазерна епилация, облъчват тялото ни по много лош и вреден начин, който би могъл да има сериозно негативно влияние върху здравето ни. Това не е безпочвено твърдение, тъй като всички знаем, че принципът на работа на лазерите винаги е обвързан с вредно облъчване, което действително не е полезно за организма ни.

Истината е обаче, че при метода лазерна епилация това облъчване е в много малки количества и едва ли оказва сериозен ефект върху здравето ни. Въпреки всичко това си остава мотив на много от хората, които отричат ефективността и не желаят да се възползват от предимствата на модерната лазерна епилация.
В България този метод е известен отскоро, но бързо набира популярност и се предлага в много центрове за красота, както и в специализирани студия и клиники, а също и в някои от салоните за красота. Винаги трябва да бъдем внимателни обаче на кого се доверяваме да ни направи лазерна епилация - http://elosbg.com/procedures/8-traina-elos-lazerna-epilatsiya

Снимки от аквичоп

 • аквичоп в Габрово
 • Коментар: Прочутият паметник на Рачо Ковача, в река Чнтро, от Аквичоп в Габрово.
 • Вътре в Долмабахче сарай
 • Коментар: Снимка от Аквичоп в Истанбул, представлява вътрешно стълбище в Долмабахче сарай.
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_3
 • Коментар: До водопада Кадемлийско пръскало. Като се скри слънцето и много застудя. А пръските от падащата вода се вееха на страни и падаха и върху нас.
 • Пейзаж от аквичоп на Дряновски манастир
 • Коментар: Красив пейзаж от аквичоп по екопътеката на  Дряновски манастир. Снимката е направена по посока Велико Търново.
 • Сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците
 • Аквичоп в Лерида библиотеката
 • Коментар: Аквичоп в библиотеката, дори се виждам малко и аз :)
Нагоре