Предимства и недостатъци на метода лазерна епилация

Медицината и козметиката в последните години се сляха в едно при предлагането на различни услуги, които се отнасят до красотата и здравето на жените. Става въпрос за така наречената козметична медицина, към която спадат най-различни процедури – от уголемяване на бюста, през подмладяване на кожата, до обезкосмяване.


Именно обезкосмяването търпи най-много промени и иновации през последните години. Методите за обезкосмяване стават все повече и повече, а ефективността им остава все така спорна и поставяна под съмнение.
Напоследък все по-голяма известност обаче набира един особен метод за премахване на нежеланото окосмяване, наречен лазерна епилация. Тя е доста иновативна процедура, която обаче е много ефективна, тъй като, за разлика от останалите познати методи, е много трайна.

Разбира се, дори при нея няма стопроцентова гаранция, но пък гаранцията е около деветдесет процента, което никак не е малко. Косъмчетата, които не успяват да бъдат премахнати при лазерна епилация, остават толкова светли и тънки, че са незабележими. Именно това улеснява много жени по света и затова процедурата лазерна епилация е така търсен и предпочитан метод.

Принципът на действие при лазерна епилация е прост – специални апарати, работещи с лазери, третират косъмчетата още в основата им, така че да се прекъсне растежът изобщо, а не само да се изкорени косъма. На това се дължи и трайността на процедурата.
Разбира се, както при всяко нещо, вероятно и тук има недостатъци, но повечето хора избират да се доверят на предимствата на услугата лазерна епилация, които никак не са малко. Най-важните от тях са именно трайността на ефекта от процедурите, както и фактът, че те са безболезнени, за разлика от много други методи за премахване на нежеланото окосмяване.

Някои хора вярват, че уредите, с които се работи по време на процедурата лазерна епилация, облъчват тялото ни по много лош и вреден начин, който би могъл да има сериозно негативно влияние върху здравето ни. Това не е безпочвено твърдение, тъй като всички знаем, че принципът на работа на лазерите винаги е обвързан с вредно облъчване, което действително не е полезно за организма ни.

Истината е обаче, че при метода лазерна епилация това облъчване е в много малки количества и едва ли оказва сериозен ефект върху здравето ни. Въпреки всичко това си остава мотив на много от хората, които отричат ефективността и не желаят да се възползват от предимствата на модерната лазерна епилация.
В България този метод е известен отскоро, но бързо набира популярност и се предлага в много центрове за красота, както и в специализирани студия и клиники, а също и в някои от салоните за красота. Винаги трябва да бъдем внимателни обаче на кого се доверяваме да ни направи лазерна епилация.

Снимки от аквичоп

 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_5
 • Коментар: Водопада Кадемлийско пръскало. Сниман от пътя по който стигнахме от аквичоп из Стара планина. Нощувахме на палатка до хижа Триглав. До водопада може да се стигне с високо проходима кола, мотор или ATV.
 • Аквичоп в национален парк Централен Балкан
 • Коментар: Правим си заслужен аквичоп, понеже вече сме на територията на национален парк "Централен Балкан". Красивите гледки следват една след друга. Фотографа прегрява, но спомените остават ;)
 • Фарера
 • Коментар: Пристигане във Фаррера и начало на аквичоп
 • Динамика във Фарера
 • Коментар: аквичоп във Фаррера - динамика
 • Никополис ад Иструм_1
 • Коментар: Аквичоп до Никополис ад Иструм. Останки от древното селище.
Нагоре