Ремонт автоклиматици – що за име?

Някой ден аз, ремонт автоклиматици, ще разкажа съдбата си на някой велик писател и той ще създаде шедьовър. Най-малкото, защото още с първите думи любопитството на читателя ще бъде събудено и до края на книгата няма да може да заспи. Та колко пъти може да има главен герой (и то директно взет от истинския живот) с подобно име – ремонт автоклиматици. Точно така се казвам. Може да попитате: а защо, драги, като така се казвате, не пишете името си с необходимите главни букви? И аз това питам и това съм питал през годините назад. Защо, драги, не ми пишете името, ремонт автоклиматици, с изискваните главни букви?

Ха, изсмяха ми се в общината, в отдел „Гражданско състояние”, щом родителите ви са били толкова луди да ви кръстят така, сега ще мълчите. Да не би да сте начало на изречение, та ще ви пишем името, ремонт автоклиматици (ха-ха) с главни букви. Не става!

Ха, изсмяла се едно време на баща директорката на началното училище: че то това име, името на сина ви, не може да се пише с главни букви, той да не е фирма някоя, та да го пишем с главни букви? Фирма не е, ядосал се баща ми, човек е, ученик, а доколкото знам, имената на човеците се пишат с главни букви. Директорката, и тя се ядосала: имената на хората може, обаче името на сина ви е като име на фирма, а самият той не е фирма, а ученик. При подобно объркване няма главни букви, защото ще подчертаем и поощрим заблудата ви в сферата на имената...

На нека най-после ви кажа защо така ме е кръстил баща ми. Вероятно вече сте се досетили, че той се е занимавал по това време с ремонт на автоклиматици. Били тежки години, криза, парите все не стигали и той се решил на дръзката стъпка – ще кръсти новороденото ремонт автоклиматици, ще гръмнат телевизиите, вестниците ще пишат, ще потръгне бизнесът. Да, ама не, както казвал едни, който не се занимавал с ремонт на автаклиматици. Присмели му се. Най-просташки му се присмели и по този начин застлали бъдещия ми път с тръни, по които стъпвам и до днес. Та как да си намериш гадже, като се казваш ремонт автоклиматици? Как да те уважават приятелите, като се казваш ремонт автоклиматици? Как да ти пишат шестици учителите, колкото и да знаеш, като се казваш ремонт автоклиматици?

Колкото да бизнеса на баща ми, той фалирал, разбира се. Но понеже бил великолепен специалист, продължил да се занимава с ремонт на автоклиматици, но вече като наемен работник, който и до ден-днешен трябва да търпи подигравките на колегите си: дайте тази поръчка на друг, този (баща ми) вече си има един ремонт автоклиматици - www.bgautoclima.com.

Снимки от аквичоп

 • Паметник на Дряновския манастир
 • Коментар: Паметник в двора на Дряновският манастир от нашият аквичоп тази есен.
 • екопътека-хотница_5
 • Коментар: Еко пътека - Хотнишки водопад, някъде по пътеката
 • Дряновският манастир от високо
 • Коментар: Снимка на дряновския манастир от аквичоп до там и обратно. Снимката е направена от екопътеката, която минава по скалите над манастира.
 • аквичоп-вир-на-хотница_11
 • Коментар: Хотнишки водопад - вир преди водопада, мост от екопътеката
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - извисяващи се струи вода на голяма височина.
 • аквичоп до библиотеката
 • Коментар: "Зимна приказка" пред библиотеката в Габрово - зимен аквичоп
Нагоре