Ръководство за термосвиваемия шлаух

Прилепващите термосвиваеми тръбички и маншони се използват широко както от частни лица, така и от почти всеки вид индустрия. Те могат да бъдат прилагани за различни цели, затова е важно да се знае каква ще е тяхната употреба преди закупуването им.

Приложение:

Шлаухът се използва за направата на изолация на проводникови снадки от военната, космическата и авиационната индустрии. Той действа като обвивка за кабелите и по този начин им осигурява защита, и покритие. Тръбичките се използват и за изолация на съединения, терминали и връзки в електротехниката.

Днес този тип продукти се използват не само в производства, но са популярни като приложение и в бита. Те могат да бъдат употребявани за покриване на металните дръжки на инструменти. Използвани са и за сцепление при фитнес и други уреди за физически управнения.

Трябва просто да впрегнете въображението си, за да им намерите някакво приложение - в дома или офиса. Самото им използване е доста лесно. Първо трябва да бъдат положени около обекта. След това да ги нагреете с помощта на топлина, най-често от пистолет с горещ въздух. Материалът, от който е направен шлаухът, се свива около проводника, чрез което се осигурява плътно прилепване и защита.

Продуктът се изработва от:

Термопластика като

* Поливинилхлорид (PVC)

* Флуориран етилен пропилен (FEP)

* Политетрафлуоретилен (PTFE)

При много от лепливите свиващи се тръби, които са на разположение на пазара днес, се използва специален вид подплата, която помага на шлауха да образува силно уплътнение около кабелите и връзките. Този тип е обикновено и водоустойчив.

При някои материали, от които се произвеждат тръбите, се използва и проводим полимерен плътен слой. Това е приложимо при съединяване на електрически връзки и не е нужна спойка на връзките преди това.

Съотношение на свиване

Термошлаухът често бива категоризиран според своето съотношение на свиване. А то показва доколко тръбичката ще се свие при нагряване. Например, изменяне на размера на продукт в съотношение 2:1 означава, че неговият разширен (първоначален) диаметър е два пъти по-голям от размера след загряване.

Шлаухът е на разположение по магазините в различни цветове - с цел по-лесна идентификация. Използването на разнообразни багри помага за по-добро различаване на различните проводници.

При закупуването на такива тръбички човек трябва да знае за какво точно ще ги използва. Например, ако те ще бъдат приложени във високотехнологично медицинско оборудване, ще бъде избран материал, който предполага минимално триене и може да издържа на широк температурен диапазон.

Шлаух, изработен от тефлонови полимери, като PTFE, PFA и FEP, е идеален за такова оборудване, както и за индустриални устройства, които работят при висока температура. Всички тези три полимера са в състояние да устоят на висока топлина. Те също така предлагат солидна устойчивост на химикали и са добре смазани. Идеални са и за промишлено приложение, тъй като могат да издържат на въздействието на горива и разтворители.

И накрая - винаги проучвайте кой вид точно ще бъде най-подходящ за вашите нужди и тогава инвестирайте в него. Независимо дали приложението ще е в електрониката, или в бита, винаги правете своя информиран избор. Наличието на безброй магазини, предлагащи тези продукти, е гаранция за вариативност, но въпреки това изхождайте винаги от своя интерес.

Снимки от аквичоп

 • Зелена прелест от аквичоп до Триглав
 • Коментар: Зелен килим се стели пред нас и нагоре, а най-отгоре скалист връх :)
  Незабравими мигове от аквичопа ни до Триглав.
 • аквичоп-вир-на-хотница_11
 • Коментар: Хотнишки водопад - вир преди водопада, мост от екопътеката
 • Аквичоп в Лерида - паметник с цигара
 • Коментар: Паметник с цигара в уста, от акчиопа в Лерида
 • Водопада на Еменски каньон
 • Коментар: Водопада на Еменски каньон от аквичоп там.
 • Ботев връх
 • Коментар: Снимка за спомен от Аквичоп до Ботев Връх.
 • Аквичоп отново в библиотеката
 • Коментар: Отново акчиоп в библиотеката на Лерида.
Нагоре