Ръководство за термосвиваемия шлаух

Прилепващите термосвиваеми тръбички и маншони се използват широко както от частни лица, така и от почти всеки вид индустрия. Те могат да бъдат прилагани за различни цели, затова е важно да се знае каква ще е тяхната употреба преди закупуването им.

Приложение:

Шлаухът се използва за направата на изолация на проводникови снадки от военната, космическата и авиационната индустрии. Той действа като обвивка за кабелите и по този начин им осигурява защита, и покритие. Тръбичките се използват и за изолация на съединения, терминали и връзки в електротехниката.

Днес този тип продукти се използват не само в производства, но са популярни като приложение и в бита. Те могат да бъдат употребявани за покриване на металните дръжки на инструменти. Използвани са и за сцепление при фитнес и други уреди за физически управнения.

Трябва просто да впрегнете въображението си, за да им намерите някакво приложение - в дома или офиса. Самото им използване е доста лесно. Първо трябва да бъдат положени около обекта. След това да ги нагреете с помощта на топлина, най-често от пистолет с горещ въздух. Материалът, от който е направен шлаухът, се свива около проводника, чрез което се осигурява плътно прилепване и защита.

Продуктът се изработва от:

Термопластика като

* Поливинилхлорид (PVC)

* Флуориран етилен пропилен (FEP)

* Политетрафлуоретилен (PTFE)

При много от лепливите свиващи се тръби, които са на разположение на пазара днес, се използва специален вид подплата, която помага на шлауха да образува силно уплътнение около кабелите и връзките. Този тип е обикновено и водоустойчив.

При някои материали, от които се произвеждат тръбите, се използва и проводим полимерен плътен слой. Това е приложимо при съединяване на електрически връзки и не е нужна спойка на връзките преди това.

Съотношение на свиване

Термошлаухът често бива категоризиран според своето съотношение на свиване. А то показва доколко тръбичката ще се свие при нагряване. Например, изменяне на размера на продукт в съотношение 2:1 означава, че неговият разширен (първоначален) диаметър е два пъти по-голям от размера след загряване.

Шлаухът е на разположение по магазините в различни цветове - с цел по-лесна идентификация. Използването на разнообразни багри помага за по-добро различаване на различните проводници.

При закупуването на такива тръбички човек трябва да знае за какво точно ще ги използва. Например, ако те ще бъдат приложени във високотехнологично медицинско оборудване, ще бъде избран материал, който предполага минимално триене и може да издържа на широк температурен диапазон.

Шлаух, изработен от тефлонови полимери, като PTFE, PFA и FEP, е идеален за такова оборудване, както и за индустриални устройства, които работят при висока температура. Всички тези три полимера са в състояние да устоят на висока топлина. Те също така предлагат солидна устойчивост на химикали и са добре смазани. Идеални са и за промишлено приложение, тъй като могат да издържат на въздействието на горива и разтворители.

И накрая - винаги проучвайте кой вид точно ще бъде най-подходящ за вашите нужди и тогава инвестирайте в него. Независимо дали приложението ще е в електрониката, или в бита, винаги правете своя информиран избор. Наличието на безброй магазини, предлагащи тези продукти, е гаранция за вариативност, но въпреки това изхождайте винаги от своя интерес.

Снимки от аквичоп

 • Фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - отново променят цветовете си.
 • Скарата не прави никакъв аквичоп
 • Коментар: Еменски каньон - никакъв аквичоп за скарата :)
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_4
 • Коментар: Водопада Кадемлийско пръскало в горната си част, от аквичоп в Стара планина. Изключително красив водопад.
 • Аквичоп в Барселона_8
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - отново сграда
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона променят цветовете си и силата на струята под съпровода на музика.
 • Аквичоп по средата на прехода
 • Коментар: Някъде в ляво зад хълмовете остава и връх Ботев, но сме още ниско за да го видим. Пейзаж от аквичоп по пътя към хижа Триглав.
Нагоре